Konuyu Oyla:
  • Toplam: 1 Oy - Ortalama: 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Mikrofon ile ilgili sorunum
Beyler youtube kanalını bilen bilir, ilk videolarımda hiç dip ses sıkıntısı yoktu bildiğini üzere.

Daha sonra arka jaklardan çıkartıp mikrofonu USB 2.0 çeviriciye taktım. USB den jak çeviriciydi. Onda da sesim inanılmaz düzeldi ve netleşti. Dip ses sorunu da yaşamadım.

Bugün usb 2.0 parçalanınca arka jaklara taktım. Hatta kasanın arkası bana dönük şu an mecburen. Kulaklığım uzun kablolu değil çünki zoru başardım kasayı çevirdim.

Arka jaklara taktıktan sonra mikrofonum sesimi 3D SOUND (adı bu usb çeviricinin) gibi algılamıyor dolayısı ile sesim kısık kalıyor. Sesi yükselttiğimde de dip ses inanılmaz geliyor. Cızz cızz etmiyorda, televizyondaki karıncalanma sesini veriyor (tüplü tvlerdeki özellikle). Uğultu falan da değil yani.

İlk başlarda arka jaklara takılıydı sorun yoktu. Şimdi neden sıkıntı çıkartıyor. Mikrofonu ayırdım bayağı. Kablosunda sıkıntı olmadığına baktım. Başlığını çıkardım, siyah ufacık mikrofonun ses algılayıcısı var. Yeşil anakartı gibi bir şey var birde. Birbirine bağlı başlık ile anakart zaten. Trust marka 20tl lik mikrofon.
82627718_397693312.jpg

Durduk yere geliyor dipses. Açtım kasanın içini de temizledim zaten ters çevirmeden önce elimi o işe de attım. Kasa ısınmıyor arkası bana dönük zaten soğuk üfürüyor sıcak değil.

Topraklı topraksız priz vb. demeyin prizde değişiklik olmadı veya elektrik hattında değişme olmadı.

Sorun neyden kaynaklanıyor nasıl çözerim? Mikrofon sesini-düzeyini 90 alınca duyulmaz hale geliyor dip ses biraz etkisi oluyorda, sesim duyulmuyor. Ağzıma nasıl sokayım ben o mikrofonu.

Her türlü fikre açığım. Mikrofona her şeyi yapabilirim şu an. O mikrofonu dik tutan borudan ayırabilirim o derece.
Ara
Cevapla PGM
Teşekkür verenler:
@rayray93 audacity yi bir deney biraz da olsa yarayabilir
Ara
Cevapla PGM
Teşekkür verenler:
(28-11-2015 Saat: 10:24)Mixt59 Nickli Kullanıcıdan Alıntı: @rayray93  audacity yi bir deney biraz da olsa yarayabilir

Kullanıyorum zaten. Sorun, Kullanmasam bile dip ses vermemesi lazım.
Ara
Cevapla PGM
Teşekkür verenler:
güncel
Ara
Cevapla PGM
Teşekkür verenler:
bunun sebebi kullandığın mikrofondan pc bağlantısına gelene kadar kısımların birinde buyuk ihtimal kablolu kısımlarda temassızlık var.çevirci başka pcde dene aynı oluyorsa kesinlikle dedim gibi temassızlık var.
Tüm Destek Forumun Kuralları
Görevli Kuralları
Ücretli Mybb Tema Tasarım ve Kodlama , Bootstrap(html/css) duyarlı kodlamalar Yapılır.
Prof. Dr. MyBB Öğretmeni kaRanLık-61( Mustafa SEVİM )[ 2010-2024 => 10TL'de 14 Sene ]

İki Tarafta Zifiri kaRanLık

Mutlu Son İstiyorsan Çabalamalısın. Sadece Oturduğu Yerden Başarıya ulaşan varlık tavuktur. Bir Kurt Asla Evcilleşip Köpek Olmaz...
Cevapla PGM
Teşekkür verenler:
(01-12-2015 Saat: 15:48)kaRanLık-61 Nickli Kullanıcıdan Alıntı: bunun sebebi kullandığın mikrofondan pc bağlantısına gelene kadar kısımların birinde buyuk ihtimal kablolu kısımlarda temassızlık var.çevirci başka pcde dene  aynı oluyorsa kesinlikle dedim gibi temassızlık var.

Kablo pc ye bağlı iken elimle her santimini bastırarak gerektiğinde bükerek aşağılara doğru indim. Sonuna kadar geldim hiçbirinde değişiklik yaşanmadı. ses kartı ile ilgili olduğunu düşünmeye başladım. Yada bağladığım yerdeki o mikrofonu algılayan soketle alakalı.Yada soketin bağlı olduğu anakart ile alakalı. Çeviricinin anakartı daha sağlam galiba.
Ara
Cevapla PGM
Teşekkür verenler:
(01-12-2015 Saat: 15:59)rayray93 Nickli Kullanıcıdan Alıntı:
(01-12-2015 Saat: 15:48)kaRanLık-61 Nickli Kullanıcıdan Alıntı: bunun sebebi kullandığın mikrofondan pc bağlantısına gelene kadar kısımların birinde buyuk ihtimal kablolu kısımlarda temassızlık var.çevirci başka pcde dene  aynı oluyorsa kesinlikle dedim gibi temassızlık var.

Kablo pc ye bağlı iken elimle her santimini bastırarak gerektiğinde bükerek aşağılara doğru indim. Sonuna kadar geldim hiçbirinde değişiklik yaşanmadı. ses kartı ile ilgili olduğunu düşünmeye başladım. Yada bağladığım yerdeki o mikrofonu algılayan soketle alakalı.Yada soketin bağlı olduğu anakart ile alakalı. Çeviricinin anakartı daha sağlam galiba.

pc eskiyse olabilir ses kartının portundan da kaynaklanabilir.
Tüm Destek Forumun Kuralları
Görevli Kuralları
Ücretli Mybb Tema Tasarım ve Kodlama , Bootstrap(html/css) duyarlı kodlamalar Yapılır.
Prof. Dr. MyBB Öğretmeni kaRanLık-61( Mustafa SEVİM )[ 2010-2024 => 10TL'de 14 Sene ]

İki Tarafta Zifiri kaRanLık

Mutlu Son İstiyorsan Çabalamalısın. Sadece Oturduğu Yerden Başarıya ulaşan varlık tavuktur. Bir Kurt Asla Evcilleşip Köpek Olmaz...
Cevapla PGM
Teşekkür verenler:

Hızlı Menü:

Şu anda bu konuyu okuyanlar: 4 Ziyaretçi

Online Shopping App
Online Shopping - E-Commerce Platform
Online Shopping - E-Commerce Platform
Feinunze Schmuck Jewelery Online Shopping