https://instagram.com/alphazzers

Konuyu Oyla:
  • Toplam: 3 Oy - Ortalama: 4.33
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
MyBB Konu sayısına göre Achievement Modifikasyonu
ptw8vokz.png

Bugün biraz mantık çalıştıracağız. Yoksa modifikasyonu çalıştırmakta sorun yaşayabilirsiniz.

Eksileri var tabiiki. 200. konuda uyarı gelsin diye ayarladınız diyelim. 201. konuyu açana kadar konu görüntüleme şablonunun çalıştığı her yerde gözükecek. O da 2 günlük javascript ve jquery bilgim ile yazmamın sonucunda oluşan bir hata. Geliştirmek serbest. Ama yayınlarken ismimi belirtmenizi isterim.

Konu Görüntüleme Şablonları > showthread
Aşağıdaki kodları bu sayfada bulun. Eğer yok ise <head> ile </head> tagları arasında herhangi bir yere ekleyin.
Kod:
<script type="text/javascript" src="{$mybb->asset_url}/jscripts/report.js?ver=1804"></script>
<script src="{$mybb->asset_url}/jscripts/jeditable/jeditable.min.js"></script>
<script type="text/javascript" src="{$mybb->asset_url}/jscripts/thread.js?ver=1804"></script>

Hemen bu kodun altına aşağıdaki kodu ekleyin

<script>
$(document).ready(function(){
   $(function(){
      if ({$mybb->user['postnum']} == 200) {
  $(".tablo-riyis1").css("display", "inline");
  $(".karanlik").css("display", "inline");
  }
       }), $(".trow1, .trow2, .post_author, .thead, .tcat, #container, #content, #hide").click(function(){
if ({$mybb->user['postnum']} == 200) {
       $(".tablo-riyis1").css("display", "none");
$(".karanlik").css("display", "none");

}
   });
});
</script>

Kod:
<script>

$(document).ready(function(){
   $(function(){
      if ({$mybb->user['postnum']} == 1) {
  $(".tablo-riyis1").css("display", "inline");
  $(".karanlik").css("display", "inline");
  }
       }), $(".trow1, .trow2, .post_author, .thead, .tcat, #container, #content, #hide").click(function(){
if ({$mybb->user['postnum']} == 1) {
       $(".tablo-riyis1").css("display", "none");
$(".karanlik").css("display", "none");

}
   });
});

</script>

Yukarıdaki kodun anlamı; "Eğer konu sayısı 200 olursa .tablo-riyis1 'in display css değerini değiştir" olacaktır.

Yani 200400 yaptınız diyelim. Bu konu sayısı 400 olan üyenin o mesajı göreceği anlamına gelir.

Kullandığınız temanın Global.css CSS'inin en altına bu kodları da ekledikten sonra kullanıma hazırdır

Kod:
.karanlik { background: rgba(0, 0, 0, 0.75); height: 100%; width: 100%; position: fixed; top: 0px; left: 0px; display: none; }

.tablo-riyis1 {
background: #fff;
border: 2px solid #ddd;
padding: 12px;
position: fixed;
left: 28%;
top: 20px;
display: none;
box-shadow: 0px 0px 12px black;
}

CSS'leri ve Script'leri çoğaltarak 200 mesajda farklı, 500 mesajda farklı uyarı gelmesi gibi vb. şeyleri ayarlayabilirsiniz.

---------------------------------------------------------------------------

Achievement Sisteminin Profilde görünmesi

Forum Ayarları >> Özel Profil Yönetimi >> Yeni Profil Alanı Ekle

Profil Başlığı: Kazanılan Ödüller
Kısa Bilgi: Kazanmış olduğunuz ödüller burada yer alır
Alan Seçenekleri: İşaretlemeli Kutular
Seçilebilir Alanlar: (Buraya ödül isimlerini yazacaksınız -Usta yazar vb.- her bir ödülden sonra enter tuşu ile diğer ödülü yazmak için bir alt satıra geçin. Satırlar arasında boşluk olmasın. Şu şekilde olacak;
pl5yxnva.png
Gerekli?: Hayır
Kayıt Sayfasında Gösterilsin mi?: Hayır
Profil Sayfasında Gösterilsin Mi?: Evet
Postbitte Gösterilsin Mi?: Hayır
Görüntüleme İzinleri: Tüm Gruplar
Düzenleme İzinleri: Admin - Moderatör (Size kalmış bir şey)

Buradaki mantık ise , kişi ödül kazandığında "Düzenleme İzinleri" kısmında adı olan gruplar kişinin profiline girerek kazandığı ödülü kişinin profiline ekleyecek. Çoklu seçim kutusu gibi bir şey zaten.

Not: Uzun zamandır modifikasyon yapmıyordum. Aceleye geldiğinden pek güzel oldu diyemem. Ama aynı mantık ile bir çok şey çıkartabilirsiniz.

Test aşamasında bana yardımcı olan - @Shihouin
Mantığımın tıkandığı noktada bana yardımcı olmak üzereyken fırsat vermediğim :d - @Edward
Javascript'i kısa sürede çözmemi sağlayan - @TaaRRuz
@Corleone seni neden etiketledim bilmiyorum.

Kişilere de ayrıca teşekkürler.
Ara
Cevapla PGM
Teşekkür verenler:
Ooo, Güzel ellerine sağlık neden ''Achievement'' yazdında ''Ödül''  yazmadın? 

@rayray93
Cevapla PGM
Teşekkür verenler:
(24-01-2016 Saat: 21:42)Ripbyrustavi02 Nickli Kullanıcıdan Alıntı: Ooo, Güzel ellerine sağlık neden ''Achievement'' yazdında ''Ödül''  yazmadın? 

@rayray93

Achievement olarak geçiyor diye. Büyük ihtimal gtatürk'ten görüp gelecek kişiler öyle arayacaklardır.
Ara
Cevapla PGM
Teşekkür verenler:
Güzel olmuş.

Ayrıca sanırsam en gereksizi etiketlemeyi başarmışsın :)
Ara
Cevapla PGM
Teşekkür verenler:
(24-01-2016 Saat: 23:01)Corleone Nickli Kullanıcıdan Alıntı: Güzel olmuş.

Ayrıca sanırsam en gereksizi etiketlemeyi başarmışsın :)

Asıl öbür etiketlerin çalışması gerekiyordu :(
Ara
Cevapla PGM
Teşekkür verenler:
Güzel bir modifikasyon ellerine sağlık :)
Ara
Cevapla PGM
Teşekkür verenler:
(25-01-2016 Saat: 00:58)Shihouin Nickli Kullanıcıdan Alıntı: Güzel bir modifikasyon ellerine sağlık :)
Denetleme Ekibi Lideri: 22-06-2018 -  ....
Ara
Cevapla PGM
Teşekkür verenler:
kodlarda ilgimi çeken yerler oldu.karanlik yazıyor sen bunu bir yerden mi aldın yoksa benim yazdığım kodlardan bir yerden aldığın için değiştirmedin.böyle bir kod yazdığımı da hatırlamıyorum :)
Tüm Destek Forumun Kuralları
Görevli Kuralları
Ücretli Mybb Tema Tasarım ve Kodlama , Bootstrap(html/css) duyarlı kodlamalar Yapılır.
Prof. Dr. MyBB Öğretmeni kaRanLık-61( Mustafa SEVİM )[ 2010-2024 => 10TL'de 14 Sene ]

İki Tarafta Zifiri kaRanLık

Mutlu Son İstiyorsan Çabalamalısın. Sadece Oturduğu Yerden Başarıya ulaşan varlık tavuktur. Bir Kurt Asla Evcilleşip Köpek Olmaz...
Cevapla PGM
Teşekkür verenler:
(09-06-2016 Saat: 23:34)kaRanLık-61 Nickli Kullanıcıdan Alıntı: kodlarda ilgimi çeken yerler oldu.karanlik yazıyor sen bunu bir yerden mi aldın yoksa benim yazdığım kodlardan bir yerden aldığın için değiştirmedin.böyle bir kod yazdığımı da hatırlamıyorum :)

@kaRanLıK-61 yok hocam, ödül geldiğinde arka taraf karanlık oluyor saydam olarak, genelde ilginç isimler takıyorum başka kodlar ile çarpışmasın diye. Bu da öyle denk gelmiş :)
Ara
Cevapla PGM
Teşekkür verenler:
Hocam Şu Konu Sayısını nasıl ayarlarız ve bide iki kod vermişsin ikisinide  showthread mı ekleyeceğiz
Ara
Cevapla PGM
Teşekkür verenler:

Hızlı Menü:

Şu anda bu konuyu okuyanlar: 10 Ziyaretçi

Online Shopping App
Online Shopping - E-Commerce Platform
Online Shopping - E-Commerce Platform
Feinunze Schmuck Jewelery Online Shopping