Merhaba Arkadaşlar, Her Ne Kadar 13 Yaşında Küçük Birisi Olsam da 7, 8 Yaşlarımdan Beri Haberleri Çok Severim, Bende Haber Yazmak İsterim. Şimdi Bu Soru Çok Tartışılıyor. Hangi Soru Diyorsanız Konu Başlığına Bakabilirsiniz. Ben Bu Sorunun Cevabını Nedenleriyle Açıklayacağım Sonra Anketlere Göre Kıyaslayacağım. Şimdi Habere Başlayalım.
Sual: HDP Barajı Açar Mı?
Yanıt: Evet HDP Barajı Açar.
Sual: Neden Aşar?
Yanıt: Aşar Çünkü, AKP'den Hoşlanmayan Seçmenlerin %15 Oranındaki Bir Kısmı, HDP'ye Verilen Oyların AKP'ye Gitmemesi İçin Oylarını HDP'ye Veriyor. Yani HDP'nin %10'luk Barajı Açması İçin Çalışıyor. Ayrıca HDP'li Seçmenler Gitgide Artmakta Bunun Nedeni HDP Son Yıllardaki Gelişmeleriyle Oyları Kendine Çekmekte.
Sual: Az Önce "Oyların AKP'ye Gitmemesi İçin" Dediniz. Burada AKP'nin Bu Seçimde En Çok Oyu Alacağını Nerden Biliyorsunuz?
Yanıt: Resmi Anketler ve Diğer Anketlerde AKP'yi Hep En Başta Görüyorum.
Sual: Madem Öyle, Peki HDP Barajı Aşarsa Bir Şey Değişir Mi?
Yanıt: Tabiki Evet. Bunu Sormanızda ki Mantığı Anlamadım. Sadece HDP Değil, Diğer Partilerin %10 Barajını Aşmalarıda Bazı Şeyleri Değiştirir. Örneğin HDP Barajı Aşarsa AKP'nin İktidar Olma Yolunun Önüne Engeller Gelir. Yani MHP ve CHP'den Başka Herhangi Bir Parti %10 Barajını Aşarsa Değişiklikler Olur.
Sual: Siz Oyunuzu Kime Verirdiniz?
Yanıt: Ben Oyumu En Demokrat, En Dürüst ve En Doğru Partiye Verirdim.
Sual: Haberi Bitirmeden Son Birkaç Soru Sorabilir Miyim?
Yanıt: Tamam, Sorun.
Sual: HDP'den Başka Bir Partinin Barajı Açması Mümkün Mü?
Yanıt: Evet Çünkü Anketlere Göre SP'de Büyük Bir İlerleme Var. Bu Yüzden Bu Seçimde SP'de Barajı Açma Şansına Sahip.
Sual: Anket Sonuçlarını Görebilir Miyim?
Yanıt: Tabiki Şuan En Güncel Anket Sonucu Aşağıdaki Gibidir.
(IMC TV ve HaberTurk'ten Alıntıdır.)
Sual: Anket Sonuçlarına Göre HDP Barajı Geçmiş. Artık Aklımda Bir Soru Yok. Haberi Bitirebilirsiniz.
Yanıt: Tamam. Evet Haberimizi Okuyan Herkese Teşekkürlerimi Sunarım. Aynı Zamanda D10 Üyelerinin Seçimlere Katılabilecek Yaşa Gelmiş Olanlarına Şunu Öylemek İsterim, "Seçime Daha Çok Var, Siz Düşünün, En İyi Parti Ortaya Çıkacaktır. Ona Oyunuzu Verirsiniz."
İyi Günler
Evet Arkadaşlar Haberimi Burada Bitiriyorum.
NOT: Sitemizin Kuralları Arasında Olan "1) Forumumuz Saygı Sevgi Çercevesinde İlerlemektedir.Herhangi Bir Siyasi Progranda Yapılması Yasaktır.Üçüncü Şahışları Hakaret Eden Konular Açılması Yasaktır.Böyle Durumlar Yönetime Bildirin Gereken Yapılır." Kuralına Uymadığımı Söyleyemezsiniz. Çünkü Ben Siyaset Yapmıyorum, Sadece HDP Barajı Geçer Mi? Sorusuna Cevap Veriyorum.
Sual: HDP Barajı Açar Mı?
Yanıt: Evet HDP Barajı Açar.
Sual: Neden Aşar?
Yanıt: Aşar Çünkü, AKP'den Hoşlanmayan Seçmenlerin %15 Oranındaki Bir Kısmı, HDP'ye Verilen Oyların AKP'ye Gitmemesi İçin Oylarını HDP'ye Veriyor. Yani HDP'nin %10'luk Barajı Açması İçin Çalışıyor. Ayrıca HDP'li Seçmenler Gitgide Artmakta Bunun Nedeni HDP Son Yıllardaki Gelişmeleriyle Oyları Kendine Çekmekte.
Sual: Az Önce "Oyların AKP'ye Gitmemesi İçin" Dediniz. Burada AKP'nin Bu Seçimde En Çok Oyu Alacağını Nerden Biliyorsunuz?
Yanıt: Resmi Anketler ve Diğer Anketlerde AKP'yi Hep En Başta Görüyorum.
Sual: Madem Öyle, Peki HDP Barajı Aşarsa Bir Şey Değişir Mi?
Yanıt: Tabiki Evet. Bunu Sormanızda ki Mantığı Anlamadım. Sadece HDP Değil, Diğer Partilerin %10 Barajını Aşmalarıda Bazı Şeyleri Değiştirir. Örneğin HDP Barajı Aşarsa AKP'nin İktidar Olma Yolunun Önüne Engeller Gelir. Yani MHP ve CHP'den Başka Herhangi Bir Parti %10 Barajını Aşarsa Değişiklikler Olur.
Sual: Siz Oyunuzu Kime Verirdiniz?
Yanıt: Ben Oyumu En Demokrat, En Dürüst ve En Doğru Partiye Verirdim.
Sual: Haberi Bitirmeden Son Birkaç Soru Sorabilir Miyim?
Yanıt: Tamam, Sorun.
Sual: HDP'den Başka Bir Partinin Barajı Açması Mümkün Mü?
Yanıt: Evet Çünkü Anketlere Göre SP'de Büyük Bir İlerleme Var. Bu Yüzden Bu Seçimde SP'de Barajı Açma Şansına Sahip.
Sual: Anket Sonuçlarını Görebilir Miyim?
Yanıt: Tabiki Şuan En Güncel Anket Sonucu Aşağıdaki Gibidir.
(IMC TV ve HaberTurk'ten Alıntıdır.)
Sual: Anket Sonuçlarına Göre HDP Barajı Geçmiş. Artık Aklımda Bir Soru Yok. Haberi Bitirebilirsiniz.
Yanıt: Tamam. Evet Haberimizi Okuyan Herkese Teşekkürlerimi Sunarım. Aynı Zamanda D10 Üyelerinin Seçimlere Katılabilecek Yaşa Gelmiş Olanlarına Şunu Öylemek İsterim, "Seçime Daha Çok Var, Siz Düşünün, En İyi Parti Ortaya Çıkacaktır. Ona Oyunuzu Verirsiniz."
İyi Günler
Evet Arkadaşlar Haberimi Burada Bitiriyorum.
NOT: Sitemizin Kuralları Arasında Olan "1) Forumumuz Saygı Sevgi Çercevesinde İlerlemektedir.Herhangi Bir Siyasi Progranda Yapılması Yasaktır.Üçüncü Şahışları Hakaret Eden Konular Açılması Yasaktır.Böyle Durumlar Yönetime Bildirin Gereken Yapılır." Kuralına Uymadığımı Söyleyemezsiniz. Çünkü Ben Siyaset Yapmıyorum, Sadece HDP Barajı Geçer Mi? Sorusuna Cevap Veriyorum.