Konuyu Oyla:
  • Toplam: 2 Oy - Ortalama: 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Acaba neden? Görüş soruyorum
(25-11-2015 Saat: 22:34)DeathAngeL Nickli Kullanıcıdan Alıntı: Çok yanlış düşünceleriniz var, warez paylaşım yapmayan fakat şu anda Türkiye'nin en iyi oyun forumlarından olan forumexe var. Warez paylaşım yapmayan fakat Türkiye'nin en iyi genel forumlarından olan forumtr var. İşte önemli olan kendinize özgü içerikler yazmak + insanları eğlendirmek. Bunları başarırsanız üyeler gelir zaten. Wareze pek gerek yok... Ama illa warezle büyüyeceğim diyenlerde var. O konuda bi şey diyemem ama benim yorumum bu.

Mesela ben. İlle de warez diye tutturan biriyim. Aslında warezli yada warezsiz forumlar çok kolay büyür. Ancak şu gerekli; oyun/teknoloji/webmaster/grafik/ders vb.(forum içeriği neyse) pazarları iyi takip etmek gerek. Oyun forumları için çıkan bir oyunun hemen hilelerini, bilgilerini, yamalarını ve düzenli olarak sıkça karşılaşılan sorunların çözümlerini ekleyeceksin ki oradan gelsin. Ben kendi sitemde sadece 1 yama dosyası sayesinde 100-150 kadar üye çekiyorum, hala da gelmeye devam ediyor.

Şuna da bir açıklık getirelim(tabi ki de kişisel görüşle). Forumlara ilginin azalmasıyla warezin geçici süreliğine engellenmesi(daha doğrusu ziyaretçilere kapatılması) arasında bir bağlantı yok. Forumlarda durgunluk bir süredir vardI zaten. Sadece siz hazır bir bahane buldunuz ve bu bahane üzerinden yorum yürütüyorsunuz.

@admin 'im. Blog tarzı, Portal tarzı bir sistem de 10TR.NET sisteminde aktif edilse daha bir hoş olacak sanki. Forum açarken site türünü belirlemek yeterli olacaktır ya da MyBB'nin ProPortal gibi eklentileri var. Öyle eklentilerle hem site, hem portal yapılabilir.
Ara
PGM
Teşekkür verenler:
@Sezar38 dedğine katılıyorum TaaRuzz Adminin TRK3.com Sitesinden site açıp herkez istediği scripti kurar.
Ücretli Grafik İşleri Yapılır.
İletişim: Discord 
Biz birbirimize dönmüş iki ayna gibiyiz. İçimizde binlerce olsa da görüntümüz bir biz sadece birbirimizi görürüz…

PGM
Teşekkür verenler:
O tarz bir site acmak maliyetsiz bedava . Herkezin işine gelir. Mysql felan hep sınırsız
Ara
PGM
Teşekkür verenler:
(25-11-2015 Saat: 21:32)Sezar38 Nickli Kullanıcıdan Alıntı: Hocam bot ayarlarından googleye ayrı bi kullanıcı grubu açalım.Bot ayarlarından ona sevk edelim.O grubada warez bölümünü kapatalım.Üyelere açalım.Yani aynı izinde bir grup oluşturun üye grubunun kopyası yani.Bot grubu diye.Ama o gruba warez bölümünü kapatın.Gözükmez yapın.Bu işe yararmı @TaaRRuz
Hatta forumu görüntülesin fakat konulara giremesin eğer foruma girmesse index sağlamaz

Yaratıcı bir fikir ancak işe yaramaz.
Diğer söylediğin farklı domainlere farklı sistemler fikri bize daha çok iş yükünden başka bir şey kazandırmaz.Aslında bu fikirleri bir liste yapmak lazım.
“Mazlumun zalimden öcünü alacağı gün,
şüphesiz zalimin zulmettiği günden daha çetin olacaktır !"
Hz. Ali (r.a)

Kuş ölür, sen uçuşu hatırla...
Ara
PGM
Teşekkür verenler:
En mantıklılları trk3.com tarzı ...
Ara
PGM
Teşekkür verenler:
Trk3 te imkan yok.Yani sen sana sağlananı yönetirsin onun dışında oldukça yoğun bir mail trafiği var ayrica aylik 72 dolarda premium sunucu ucreti var bana kalsa bos is o parayı vermezsen uğraşta uğraş elli tane daha dosya ekleyeceksin ki adam olsun...Bunu ilk olarak tek sayfa şeklinde php ile yapmıştık ama sonra bir baktık ki insanlar hiç farkında olmadan paso açık buluyorlar.Fix ustune fix...Ayrica domainide vermeyin benim sitem diye birşey yok, şuan da burayı konuşuyoruz.Nasil ki siz domain vermiyorsaniz bende vermemeliyim mantiğına binaen...

Bence şunu da konuşmalıyız siz ne icin buradasiniz? Ona gore o alanlari biraz daha gelistirebiliriz.Yani mesela burada neyi seviyorsunuz?
Hz. Ali (r.a)

Ara
PGM
Teşekkür verenler:
Hocam pluginler yeteriz gomobile,proportal vB. Eklenmeli.Daha bunun gibi bir sürü
Ara
PGM
Teşekkür verenler:
Proportal tam olarak nedir? Yani sizce sorun plugin midir?Yoksa bu sadece bir tanesi mi?
Hz. Ali (r.a)

Ara
PGM
Teşekkür verenler:
Sadece 1 tanesi.
Ara
PGM
Teşekkür verenler:
kişisel hüzün içerir okumayabilirsiniz Nickli Kullanıcıdan Alıntı:Öncelikle herşey benimle dalga geçiyor. Gerçekten uzun uzun yazdım birden bağlantı sıfırlandı dedi gitti herşey. Yani ben açtım dakikalarca yazdım. İnternet koskoca o zaman diliminde sayfayı hala yüklüyormuş. İşte bu koşullar altında sürekli upload yapıyorum. Belki bu yüzden fevriyimdir, Gelip hal hatır soran olmadı ki.

İnsanlar bloglara yöneldi falan derken yanlış düşünüyoruz. İnsanlar bloglara yönelmedi. En azından bizim blogdan kastettiğimiz şeylere yönelmedi.

Mesajda herkesin bildiği siteleri vereceğim yani reklam olmayacak. Atlamayın gene üstüme.

Ben kalkıpta kimsenin kişisel bloguna girmiyorum açıkçası. Yani gerçekten beni sıkar ve bayar. Ekstra çaba göstermem gerekir. Zaten yazılan şeylerin de benimle ilgisi yok. Ben içeriği dolu dolu olmadıkça video bile izlemiyorum. Düşünün artık yaptığım şey ile alakası olan bir şeyi yapmıyorum. Bana yararı olmayacak ve keyfi zaman harcayacak vaktim yok diye yapmıyorum bunu. Bakıyorum bütün gün ortam olsa da girsek muhabbet etsek diye.

İnsanlar gerçekten meşgul görünüyorlar ama isteseler herşeye vakitleri var farkında değiller. @Corleone dediğin gibi; Eğer atomu parçalamıyorsak mutlaka vaktimizin olması lazım. Fakat bu şundan kaynaklanıyor: Ben facebook'a girip vaktimin 1/4'ünü harcıyorum. "Okulum var vaktim yok zamanım yok sınavım var teog var sülalem var(ne alaka ise artık bunu diyeni de gördüm)" diyen kişi 3/4'ünü harcıyor.

Peki 3/4'ünü harcayan kitle çok büyük ve geniş. Ne yapıyorlar? Bizimle aynı şeyleri yapıyorlar. Ama şu açıdan bakın; Tek sorunu içerik üretmek olan yerlerde yapıyorlar. Yani bizim gibi "hit sorunu kitle sorunu neden bu bu kadar düştü yok bu neden yükseldi" diyen yerlerde bulunmuyorlar. İnsanlara zor geliyor bu karmaşa. Ekstra çaba sarfetmeleri gerektiklerini düşünüyorlar.

tr.ign.com 'a bakıyorum son dönemlerde. Oyunlar ile ilgili haberler falan oluyor. Ama IGN ekibi bizim ekip gibi, sınırı yok. Adamlar dizi incelemesi yapıyorlar. Bölümü bölümüne hemde. İlk başta "dizinin bölümünün neyini inceliyorsun" diye çok yadırgadım. Girdim içeri 3-5 satır diye adlandıracağım okuması 1 dakika sürmeyecek inceleme yapıyor adamlar. Ve ağzım açık kaldı. Çok iyi yapmışlar. Öyle bir eleştirmenlik yok. Şimdi IGN'ye giriş-çıkışımı 2 kat arttırdım sanki. İzlemediğim dizinin (incelemesi kötü bile olsa) haberine, incelemesine girip bakıyorum. Her türlü az yazmış oluyorlar ve karşı tarafa istenileni veriyorlar. O yetiyor zaten. Adamlar aşırı absürt bir olayı, Dizi incelemesi kadar absürt ve "onun incelemesi mi olur yea" olayını o kadar insanlara içten bir biçimde ve doğal bir biçimde sunmuşlar ki, İnsan daha da çok istiyor.

merlininkazani 'na giriyorum son dönemlerde. Çok aktifler ve içerik farklı üretiliyor. Kısa ve öz yine. Fakat içerik kötü olsa bile insan giriyor. Yani ne kadar absürt ve alışılmadık bir olayı düzgün biçimde sunarsak insanlar o kadar o şeyi seviyor.

Forumlarda bunu yapmak kalıyor geriye. Bunu sizler düşünün isterseniz.

torrent-oyun.com'a giriyordum son dönemlerde. Sol mesajlarda şikayet mesajları görmeye başladım. Reklamlar olsun, İşinden gücünden bırakan, üyelerden bezip bırakan yetkililerin geri dönmesi için yapılan çağrılar olsun vesaire. Sonra onu gördüğümden beri girmiyorum. Sizler burada görüş bildirirken öfke kusmaya ve bunun yararı olacağını düşünmeye devam edin. Saygılar.
Ara
PGM
Teşekkür verenler:
ProPortal Torrent-Oyun (biraz reklam gibi oluyor da aklıma gelmedi başka) sitesi anasayfası benzeri devamını okuyun gibi özellikleri barındıran bir eklenti. Pro Portal için ayrı kurulum gerek diye biliyorum. Anasayfa olarak orası kullanılabiliyor.

Bu basit bir örnek. Sadece plugin ile sınırlandırmak yanlış olur. Veya ilk mesajımda dediğim gibi sadece sisteme suç atmak yanlış olur. Kullanıcı hatasıyla da bir gerileme yaşanıyor.

@TaaRRuz adminim bazı hosting firmalarında benzeri sistem vardı. 10TR.NET içinse benzeri bir sistem ve ip kayıt tutan bir sistem geliştirilse. (yani aynı ip adresinden xx saat süreyle site açılmayacak) Belki bir yararı olabilir diye düşünüyorum.
Ara
PGM
Teşekkür verenler:
Forum veriyoruz, görüyoruz ki neler için kullanıyor insanlar, uygunsuz içerikler mi dersin, +18 mi dersin...Demek bir de FTP versek ne yapacağız...
Hz. Ali (r.a)

Ara
PGM
Teşekkür verenler:
@Edward VPN kullanırlar. Bunu bilmeyen adamın başına da IP değişkenliği gelirse (ki hiç belli olmaz) adam "bu ne ya" diyip gider. Güzel ama çözümü var :/
Ara
PGM
Teşekkür verenler:
kendime dedim karışmıyım ama durumda elvermiyor , bu konu buna çözüm bulamayacak adminim bilginize belki benim görüşüm. neden şudur kimse objektif cevaplar vermiyor görüşler genelde subjektiftir fakat onda bile çıkar amaç uğruna reel değiller.konun gidişatıda başka yerlere gidiyor.
belki çözüm bulunur.şuan üye sayısı az olmasının mybb ve foruma ilginin azalması çoğu destek sitenin kapanma sebebi.bunu 10tr.net bağlamayın bence bu durum warez içeriğe engel olmayla da alakalı değil.
insanlar artık foruma eskisi gibi kendi forumu olsun istemiyor yeni nesil diyelim.burada forum kuranlar eskiden 12-15 yaş aralığıydı.
şimdi o aralıktaki yeni nesil başka şeylere yöneldi. ana sebep bu bence.önerim reklam yapmak ilgi çekmek.benim tabirimle üye çekmek.
Tüm Destek Forumun Kuralları
Görevli Kuralları
Ücretli Mybb Tema Tasarım ve Kodlama , Bootstrap(html/css) duyarlı kodlamalar Yapılır.
Prof. Dr. MyBB Öğretmeni kaRanLık-61( Mustafa SEVİM )[ 2010-2024 => 10TL'de 14 Sene ]

İki Tarafta Zifiri kaRanLık

Mutlu Son İstiyorsan Çabalamalısın. Sadece Oturduğu Yerden Başarıya ulaşan varlık tavuktur. Bir Kurt Asla Evcilleşip Köpek Olmaz...
PGM
Teşekkür verenler:
(26-11-2015 Saat: 02:34)kaRanLık-61 Nickli Kullanıcıdan Alıntı: kendime dedim karışmıyım ama  durumda elvermiyor , bu konu buna çözüm bulamayacak adminim bilginize belki benim görüşüm. neden şudur kimse objektif cevaplar vermiyor görüşler genelde subjektiftir fakat onda bile çıkar amaç uğruna reel değiller.konun gidişatıda başka yerlere gidiyor.
belki çözüm bulunur.şuan üye sayısı az olmasının mybb  ve foruma ilginin azalması çoğu destek sitenin kapanma sebebi.bunu 10tr.net bağlamayın bence bu durum warez içeriğe engel olmayla da alakalı değil.
insanlar artık foruma eskisi gibi kendi forumu olsun istemiyor yeni nesil diyelim.burada forum kuranlar eskiden 12-15 yaş aralığıydı.
şimdi o aralıktaki yeni nesil başka şeylere yöneldi. ana sebep bu bence.önerim reklam yapmak ilgi çekmek.benim tabirimle üye çekmek.
Heyecan vermiyor ki forumlar. Zamanında insanlar büyük bir istekle forum kurdu ve sonuç alamadı. Bu onları hayal kırıklığına uğrattı. Sorun 10tr.net'de değil mybb'de, o zaman reklam yapmak hangisinin çözümü olacak? MyBB'nin itibarsızlaşması mı, 10tr.net'mi?
Ara
PGM
Teşekkür verenler:
buraya gelenlerin çoğu mybb bilmeyerek forum kurmayı geliyorlardı.
bizim tekrar bu grubu çekmemiz gerek.mybb ilgisizliğininde temel
sebebide bu foruma sistemlerine ilginin azalması.bizim ana amacımız
mybb kurtarmak değil zaten 10 tr.net forum kuran sahısınk artırmak.
birinci yapacağımız şey seo,
ikincisi google kendimizi sevdirip aramalarda uste çıkmak
ucuncusu desteği biraz daha çeki duzen vermemiz.(verileri guncellemek gibi)
dorduncusu kalıcı uye olması için sistemimizi en iyi haline getirmek.(eklenti ve hataları vs gidermek)
benim goruşum bu.telden yazdım için çok fazla detay veremiyorum.
Tüm Destek Forumun Kuralları
Görevli Kuralları
Ücretli Mybb Tema Tasarım ve Kodlama , Bootstrap(html/css) duyarlı kodlamalar Yapılır.
Prof. Dr. MyBB Öğretmeni kaRanLık-61( Mustafa SEVİM )[ 2010-2024 => 10TL'de 14 Sene ]

İki Tarafta Zifiri kaRanLık

Mutlu Son İstiyorsan Çabalamalısın. Sadece Oturduğu Yerden Başarıya ulaşan varlık tavuktur. Bir Kurt Asla Evcilleşip Köpek Olmaz...
PGM
Teşekkür verenler:
Bazı mesajlar gördüm işte warez üyelere açılsın gibi o uygulamanın ( oyunun,...) yapımcısı o kadar uğraşsın bir şey yapmak için ve yapsın örn veriyoyurum 15 Tl den satsın bak adam o kadar uğraşmış grafik geliştirmiş,kodlamış , sizde bunu utanmadan forumunuzda paylaşın sizin ne hakkınız varda adamın üstünden forumunuzu büyültüyorsunuz . Bi halt yiyosunuz bari üstünü kapayın (gizleyin) .
Ara
PGM
Teşekkür verenler:
Artık konu warez kavgasına dönmüş. Konu iyice sapmış. Mybbde bir düşüş var tamam belli birşey bu yazında vardi bu ve biz yazin daha günceldik karanlık adminimizin dediği gibi 12-15 arasi adamlar vardi burada ama şuanda hepsinin okul ile bası brlada daha çocuklar ve üstlerindede baskı var.
Ara
PGM
Teşekkür verenler:
Bu Önerimi D10 için yani D10 a gelen biri de 10Tr forumu açabilir
yetkililer çok ciddi örn : mesala konuda çok acil yazıyorsa yapmıyorlar bunun gibi çok şey var
üye gelmesi için yalnızca 10Tr içi değil tüm Mybb için hatta bilgisi olanlar Wordpress gibi script ler hakkında destek verirlerse 10Tr ye gelen üyelerde ve hit lerde artış olur
Ara
PGM
Teşekkür verenler:
(26-11-2015 Saat: 03:06)kaRanLık-61 Nickli Kullanıcıdan Alıntı: buraya gelenlerin çoğu mybb bilmeyerek forum kurmayı geliyorlardı.
bizim tekrar bu grubu çekmemiz gerek.mybb ilgisizliğininde temel
sebebide bu foruma sistemlerine ilginin azalması.bizim ana amacımız
mybb kurtarmak değil zaten 10 tr.net forum kuran sahısınk artırmak.
birinci yapacağımız şey seo,
ikincisi google kendimizi sevdirip aramalarda uste çıkmak
ucuncusu desteği biraz daha çeki duzen vermemiz.(verileri guncellemek gibi)
dorduncusu kalıcı uye olması için sistemimizi en iyi haline getirmek.(eklenti ve hataları vs gidermek)
benim goruşum bu.telden yazdım için çok fazla detay veremiyorum.

Gayet mantıklı daha ayrıntıya gerek yok zaten anlaşılır durumda. Sadece para işini aradan çıkarmak gerekiyor.

@Mixt59 bizimle alakası yok heryer uyguladı onu. O sadece D10'u etkiliyor. Yeni gelen üyeye zaten ihtar belirtirken yardım ediyorlar. Sürekli burada olan adam aynısını yapıyorsa sorun oluyor.

Genelleme yapmadan bakın yani olaylara. Bir başkası üslupsuzluk yaptığında ona sert çıkıştıysak, Bu size de sert çıkışacağımız anlamına gelmez. Biz cani değiliz burada durduk yere size bağıralım. En azından ben değilim, denetim yetkilileri değil bölüm şefleri değil. Ana desteği alacağınız kişiler değil yani benim dışımda olan.
Ara
PGM
Teşekkür verenler:

Hızlı Menü:

Şu anda bu konuyu okuyanlar: 25 Ziyaretçi

Online Shopping App
Online Shopping - E-Commerce Platform
Online Shopping - E-Commerce Platform
Feinunze Schmuck Jewelery Online Shopping