Konuyu Oyla:
  • Toplam: 0 Oy - Ortalama: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Forum Devri Resmen Bitmiştir. (Bilgilendirme Konusu)
Exclamation 
Son bir kaç aydır yaptığım araştırmalar forumların artık önemsenmediğini ve eski aktifliklerini kaybettiklerini gördüm bu beni üzdü şuanda dayanan 3 4 forum kaldı bir zamanların en forumları şimdi son çabalarını gösteriyor ve eskiden açılan forumlar çoktu şuanda hem 10tr hemde normal açılan forum sayısında hayri bir düşüş vardı bir ara herkes açıp bir şeyler yapıyordu çok forum açılıyordu lakin tutmadını düşünen yöneticiler tarafın bu son 2 yılda 1754 tane türk forumu kapatılmış bulunmaktadır. gerçekten çok düşü var ve bu 2 yılın sadece son 3 ayı bu rakamların yarısı oluşturmuştur bu beni hayri üzmektedir şimdi sizlere bu neden oldu onu sölicem
1-) Admin olma istediği;
bu istek herkeste vardır insanlar admin olunca bir havalı sanarlar kendilerini ama sonra bir gün farkederlerki hiçbir şey olmuyor ben boşuna açmışım diyip kapatılan forumlar...
2-) Çocukların internet üzerinde bilgilerin fazla olması;
şuandaki çocuklar artık kendisine hacker bile diyor sürekli bilmediği sözcükleri kullanıp forumlarda kargaşa yaratıyorlar.Bunun önüne geçmek için tavsiyem +18 yaş sınırı + tc kimlik no  sorurmalıdır.
3-) İsteksizlik işe yaramama;
bu neden genellikle açıp tutmamasından oluyor bakın bir kaç gün belki bir kaç hafta bekliyorsunuz kimse gelmiyor düşünüyorsunuz ki kapatmalıyım forumu lakin şunu unutulur verilen emek bunu unutuyorlar boşuna emek harcamak mı yoksa yapılan emeğe saygısızlık mı derseniz insanın emeğe saygızlığı seçip zaten tutmuyor diyip kapatır. ilk şıkkkı seçse belki sonradan iyi yerlere gelebilecektir.
4-)Adminken bir şey yapmama;
 adminken insan düşünüyor güç benim devran benim yanıma birini alayım hemen salayım ona o yapsın herşeyi ben yatayım bu yanlıştır adminin kendine özgün konular açması ve forumun işleşini takip etmesi gerekmektedir.
5-) Yönetim kadrosu;
yönetim kadrosu forum başında lazım olan birşeydir tabi bu istisnavi bir durum tek başınada yapılır admin çok çalışırsa ama başta ekip şart ve bu ekip kemik kadro olucağı için en aktif bunun olması gerekir çoğu forumda bu yoktur.
6-) Forum Sistemleri;
Nedense mybb bir ön yargı oluşmuş vbulletin daha çok tutuluyor bu bir yanlış yargıdır şuanki donanımhaber türkiyenin en iyi forumu ve vbulletin mi ? sizce değil dimi ? hani vbulletin en iyiydi ?
bu 5 neden yüzünden forumlar battış ve yıkılış dönemine girdi ama tekrar yükseliş dönemine sokmak sizlerin elinde bakın şimdi ilk olarak forum nedir onla başlayalım ?
forum insanlara bilgi ve yardımlaşma için platformlardır.
şuanda forum kuran kişiler bence bunu yapmıyor sürekli başka forumdan alıp kendi forumuna konu yapıştırıyor ne oldu o emek konulara yok insanlara o kadar zor geliyor ki . Son olarak size tavsiyeler vereyim bunları uygulayın ki forum devrini tekrar yükseltin;
1-) Projeleriniz;
Proje konusunda bildiniz bir şey olmalı emek konu açmalısınız ekibiniz aktif çalışkan olmalı pek o proje ye yoğunlaşmalı ve hiç umudunuzu yetirmeyin azimle hep çalışın inanın bir gün karşılığını alıcaksınız.
2-) Üyelik Sistemi;
Ben bu sistemi gereksiz buluyorum bence bu sistemi kaldırın çünkü insanlar forumları bilmez sadece bilgisi var diye girer bilgiye bakarlar o yüzden insanlara hem yardım hemde iyi şekilde paylaşım yapması için bu sistemin kalkması gerekmedir.
3-) Özgün konular;;
Yönetim ekibinizin ve sizin sürekli olarak özgün konu açmaya yatkın olursanız google index konusunda yükselirsiniz.
4-) Yönetim Anlayışı;
Yönetim anlayışını değişik olmalı ben bir sürü forumda bulunmuş biri olarak ana olan bir forumdan hepsi özenmiş ve hepsi aynı yönetim anlayışı yapıyor biraz beyninizi çalıştırıp yeni fikirler üretin.
5-) Forumları iyi kullanışı;
Forumları iyi şekilde kullandırın insanlara insanlar forumları bilgi almak için kullanılırdı şimdi savaş çıkarmak için kullanıyor resmen forumlar arasın savaş var sürekli gözümde kaçmış değil bu  yanlış tüm forumların birbiriyle kardeş olması gerekmektedir.
bu dedikleri yaparsanız sayenizde yükselme çağı yaşayıp forumları yüceltebilirsiniz.şimdi sizi ayaklanmaya çağırıyor ve bunları uygulamınızı şiddetle arz ederim. iyi forumlar dilerim...
Ara
Cevapla PGM
Teşekkür verenler:
Alıntı:Son bir kaç aydır yaptığım araştırmalar forumların artık önemsenmediğini ve eski aktifliklerini kaybettiklerini gördüm

Bu kanıya varmak için aylarca mı uğraştın?
Ara
Cevapla PGM
Teşekkür verenler:
(19-05-2016 Saat: 23:20)rayray93 Nickli Kullanıcıdan Alıntı:
Alıntı:Son bir kaç aydır yaptığım araştırmalar forumların artık önemsenmediğini ve eski aktifliklerini kaybettiklerini gördüm

her gün forum araştırırım sevdiklerime ve yeni açılan forumlara üye olmaya çalışırım hepsinin şifresi ayrı hepsini bir deftere yazdım aylarca uğraşmadım defterden baka baka bir sonuç çıkarmaya çalıştım :)
Ara
Cevapla PGM
Teşekkür verenler:
bu konuya hem teşekküre bastım, hem de rep verdim.
Bunun sebepleri içeriklerine katıldığımdan değil,
belki bir kısmına katılırım, bir kısmına katılmam, o ayrı konu ama,
teşekkür+rep olmasının sebebi, konu sahibi oturmuş bunları incelemiş, düşüncelerini yazmış.. Yani bu uğraşı bile teşekkürü hakediyor.

İçerikleri için biraz düşünmemiz gerekiyor.

İyi forumlar/paylaşımlar.
----------------
"Ana prensibimiz insana saygı" dedik, kimileri bunu yanlış anladı, sürekli tepemize çıktı. 
Bundan sonra ana prensibim: "isteyen istediği yere gitsin". Forumda sürekli negatif enerji yayanları, hakaret edenleri ya da hakaretimsi yazanları dahi banlayacağım. Forumda etkileşim azalacakmış umuruda değil. Yıllarca negatif enerjili insanlara katlandığım yeter.. 

Sonra duymadım, bilmiyordum yok.. 

Önemli konular listesi: https://destek.10tl.net/showthread.php?tid=99072
Android 10tl programı: https://destek.10tl.net/showthread.php?tid=98074
Görevli kuralları: https://destek.10tl.net/showthread.php?tid=99597
10tl.net Geneli (Forum açma v.b.) Kurallar: https://destek.10tl.net/showthread.php?tid=25433

twitter.png https://twitter.com/10tlnet
discord.png https://discord.gg/fUC7A2W
email.png  info (at.) 10tl.net
Ara
Cevapla PGM
Teşekkür verenler:
Forum sistemleri bitmedi, sadece farklı bir şey gerekiyor. Forum sistemleriyle çok farklı işler çıkartılabilir. Düşünmek lazım zaman,para,enerji..
Cevapla PGM
Teşekkür verenler:
(19-05-2016 Saat: 23:25)YeniBir Nickli Kullanıcıdan Alıntı:
(19-05-2016 Saat: 23:20)rayray93 Nickli Kullanıcıdan Alıntı:

her gün forum araştırırım sevdiklerime ve yeni açılan forumlara üye olmaya çalışırım hepsinin şifresi ayrı hepsini bir deftere yazdım aylarca uğraşmadım defterden baka baka bir sonuç çıkarmaya çalıştım :)

Bu uğraşın güzel bir şey. Herkes tarafından bilinen veya kabul edilen bir şeyin bilimsel açıklamasını yapmana gerek yoktu sadece. Pek maddelerine katılmadım açıkçası. Keşke gene aynı yer üzerinden farklı alana adapte olsaydın. Neyse sonuçta antrenman yapmış oldun, bir dahaki sefere
Ara
Cevapla PGM
Teşekkür verenler:
forum sistemi geride kaldı yeniliklerin arkasında kaldı.Tahtını sosyal ağ tarzı siteler kaptı.donanımhaber forumdan çok sosyal ağ sayılır yazılım sistemi forum olabilir ama artık sosyal ağ.Vbullettin tercih sebebi ücretli sürekli geliştirilen bir script olması mybbden çokta üstün değil yada diğerlerinden.Dediğim gibi tüm forum sistemleri çağın gerisinde kaldılar öğrenci değimiyle sınıfta kaldılar bu ara çok açıldı artık zor.Düşünün sosyal ağlardaki sistem php kullanıyor gibi görünüyor ama iç kılıfı c++,c,c# vs. kodlar çok ilerlediler.Mybb 2.0 daha yeni gelecek mobil uyumluluk :D (temayla oynamadan) mybb ne kadar geride kaldığını söylemeye gerek yok :) Microdata felan geçtim zaten tüm forum sistemlerinde hatta çoğu blog sisteminde bile yok :D
Tüm Destek Forumun Kuralları
Görevli Kuralları
Ücretli Mybb Tema Tasarım ve Kodlama , Bootstrap(html/css) duyarlı kodlamalar Yapılır.
Prof. Dr. MyBB Öğretmeni kaRanLık-61( Mustafa SEVİM )[ 2010-2024 => 10TL'de 14 Sene ]

İki Tarafta Zifiri kaRanLık

Mutlu Son İstiyorsan Çabalamalısın. Sadece Oturduğu Yerden Başarıya ulaşan varlık tavuktur. Bir Kurt Asla Evcilleşip Köpek Olmaz...
Cevapla PGM
Teşekkür verenler:
Forum sistemleri aslında geride kalmadı, bunu gerileten sosyal ağlar değil tek kelime ile bizleriz.
Sadece tek örnek vereyim Webmaster forumu, adam sadece HTML biliyor ve Webmaster forumu açıyor. şimdi google'ye Webmaster forumu yazın büssürü bilgisiz forum sahipleri çıkıyor. Ayrıca herkes belirli bir konu üzerinde çalışmıyor. Genel forum tabiriyle her türlü paylaşım yapıyor aslında herkes kendi ilgi alanında paylaşım yapsa işler böyle olmaz. Atatürk forumu ise atatürk ile ilgili, mobil forumu ise mobil ile ilgili.
Ara
Cevapla PGM
Teşekkür verenler:
Bazı Forumlar Şuan İle 10tl.net Siteleri Aktif Bir Şekilde Duruyor.
Ara
Cevapla PGM
Teşekkür verenler:
Bencede Erdem.
computer science
"la vittoria sara nostra"
Ara
Cevapla PGM
Teşekkür verenler:

Hızlı Menü:

Şu anda bu konuyu okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Reklam yaziniz bostur. ayarlardan duzenleyiniz:medi -