Konuyu Oyla:
  • Toplam: 0 Oy - Ortalama: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Önerileriniz Nelerdir
Merhabalar . Umarım sizi rahatsız etmiyorumdur :) 

Lise 11. sınıfa geçtim ve yazılım mühendisliği okumak istiyorum . Bunun için html css ve js 'e giriş yaptım ( kendi çapımda tabiki ) . Yazılım Mühendisliği için önerilerinizi , fikirlerinizi söylerseniz çok mutlu olurum . ( Nerden başlamam gerektiği falan filan ) . Şimdiden teşekkürler :D
Ara
Cevapla PGM
Teşekkür verenler:
Sana önerim en az 380 puan MF(4) almak olur sanırım. Yani 11. sınıfta MF bölümünü okumalısın ve derslerine asılmalısın. Yazılım mühendisliği kazanmak kolaydır ama iyisini kazanmak kolay değildir. Eğer ki alırsan 300- geleceğin internet cafe işletmesi olur.
Ara
Cevapla PGM
Teşekkür verenler:
(19-07-2017 Saat: 21:34)Helper Nickli Kullanıcıdan Alıntı: Sana önerim en az 380 puan MF(4) almak olur sanırım. Yani 11. sınıfta MF bölümünü okumalısın ve derslerine asılmalısın. Yazılım mühendisliği kazanmak kolaydır ama iyisini kazanmak kolay değildir. Eğer ki alırsan 300- geleceğin internet cafe işletmesi olur.

Evet dediğin gibi sayısal okuyacağım zaten . Tavsileyelerin için çok teşşekkürler dediğin gibi yapmaya çalışıcam
Ara
Cevapla PGM
Teşekkür verenler:
Tavsiyem yurtdışında gönderen üniversiteler var staj için yabancı dil eğitimli onları seçersen geleceğin daha iyi olur.
Tüm Destek Forumun Kuralları
Görevli Kuralları
Ücretli Mybb Tema Tasarım ve Kodlama , Bootstrap(html/css) duyarlı kodlamalar Yapılır.
Prof. Dr. MyBB Öğretmeni kaRanLık-61( Mustafa SEVİM )[ 2010-2024 => 10TL'de 14 Sene ]

İki Tarafta Zifiri kaRanLık

Mutlu Son İstiyorsan Çabalamalısın. Sadece Oturduğu Yerden Başarıya ulaşan varlık tavuktur. Bir Kurt Asla Evcilleşip Köpek Olmaz...
Cevapla PGM
Teşekkür verenler:
Şansa ana sayfama düştü belki işine yarar;

Ara
Cevapla PGM
Teşekkür verenler:
(19-07-2017 Saat: 23:52)Helper Nickli Kullanıcıdan Alıntı: Şansa ana sayfama düştü belki işine yarar;

Büyük tesadüf :D bende bu video ile bu işi düşünmeye başlamıştım . Teşekkürler düşünmeniz yeter

(19-07-2017 Saat: 22:51)kaRanLık-61 Nickli Kullanıcıdan Alıntı: Tavsiyem yurtdışında gönderen üniversiteler var staj için yabancı dil eğitimli onları seçersen geleceğin daha iyi olur.

Haklınısınız yurtdışı imkanları daha iyi . Tavsiyeniz için teşekkür ederim :)
Ara
Cevapla PGM
Teşekkür verenler:
Html , css ve js yetersiz yazılım yani programlama da bilmen lazım .
Bana ulaşmak için / http://english.10tl.net

MybbPHPVB.NETHTMLCSS MySQL                                    

Eğer eleştiriden korkuyorsanız, dünyadan hiçbir şey yapmadan geçip gideceksiniz demektir. 
Cevapla PGM
Teşekkür verenler:
(20-07-2017 Saat: 00:40)Murat#Baykam Nickli Kullanıcıdan Alıntı: Html , css ve js yetersiz yazılım yani programlama da bilmen lazım .

Haklısınız Selman abinin tavsiyesiyle bunlardan başladım ilerde diğer dillerede yönelmeyi düşünüyorum .
Ara
Cevapla PGM
Teşekkür verenler:
(20-07-2017 Saat: 00:40)Murat#Baykam Nickli Kullanıcıdan Alıntı: Html , css ve js yetersiz yazılım yani programlama da bilmen lazım .

Bu diller web taraflı yazılım dilleri.
Cevapla PGM
Teşekkür verenler:
Kod yazmak, herkesin yapabileceği bir şeydir. Önemli olan iyi bir yazılım geliştirici, mühendis olabilmektir. Aynı yazı yazmayı bilmek ile Roman yazmak arasındaki fark gibi düşün.

Yazılım okulu dediğin şey, Programlama eğitimi veren teknik liseler, önlisans, lisans ve yüksek lisans programları olarak geçer.

Lisede programlama okumak için teknik ve anadolu teknik liselerine gidebilirsin.

Anadolu veya Fen lisesi okuyup sonra üniversitede Yazılım, Bilgisayar, Bilişim gibi bölümleri tercih edebilirsin.

Hatta bu bölümleri okumadan dahi kendi kendini geliştirerek ve projeler yaparak bu mesleği edinebilirsin, ancak maaşlı olarak bir yerde çalışmak istiyorsan diplomanın olması gerekir, aksi halde düşük maaşla çalıştırırlar.

Yazılım ve bilgisayar alanında kendini geliştirmek istiyorsan, ilk yapman gereken şey, internette veya herhangi bir yerde nasıl araştırma yapılacağını öğrenmek olmalı.

Bu sana anlattığım şeylerin hepsini internette kolayca bulabilirsin. Aradım ama bulamadım diyorsan, önce internette arama nasıl yapılır, google nasıl kullanılır onu öğrenmelisin.

Hiçbir zaman ben biliyorum dememelisin. Her zaman bilmediğin bir şeyler çıkar.

Sürekli araştırma yapıp, tüm bilgilerini güncel tutmalısın. Mesela Android ve iOS Frameworklerinde yer ay birşeyler değiştiriliyor, yeni eklemeler yapılıyor, 6 ay önce yazdığın kod bir günde çöp haline gelebiliyor.

Bu paradox,mysql,html,css,mssql,pascal gibi diller front end çatısı altında.Yani liselerde web kodlama olarak grçiyor.Şimdi bölümlere ayırmak istemiyorum.Artık bu dönemde web geliştiriciliğini herkes yapıyor.Sana önerim ağ yönetimi bölümüne başvurman.
Ağ yönetimi ne diye soracak olursan
Kod:
http://www.agvesistem.com/blog/ag-sistem-yonetimi-nedir/
Dediğim gibi.Yazılım mühendisi olursun iş bulursun parasıda iyidir fakat sana önerim asıl aranan şey olan ağ yönetimi;sunucu yapılandırmaları,kriptoloji sistemleri,betiklemeler bölümüne başvurman.Yazılım mühendisliğinde hedefin iş bulmak felan olurken ağ yönetimi bölümünde kendini geliştirirsen Google ve Amazon gibi firmalara başvuru yapıp konut izni,çalışma izni alabilirsin.
Ara
Cevapla PGM
Teşekkür verenler:
(20-07-2017 Saat: 01:54)leojely Nickli Kullanıcıdan Alıntı: Kod yazmak, herkesin yapabileceği bir şeydir. Önemli olan iyi bir yazılım geliştirici, mühendis olabilmektir. Aynı yazı yazmayı bilmek ile Roman yazmak arasındaki fark gibi düşün.

Yazılım okulu dediğin şey, Programlama eğitimi veren teknik liseler, önlisans, lisans ve yüksek lisans programları olarak geçer.

Lisede programlama okumak için teknik ve anadolu teknik liselerine gidebilirsin.

Anadolu veya Fen lisesi okuyup sonra üniversitede Yazılım, Bilgisayar, Bilişim gibi bölümleri tercih edebilirsin.

Hatta bu bölümleri okumadan dahi kendi kendini geliştirerek ve projeler yaparak bu mesleği edinebilirsin, ancak maaşlı olarak bir yerde çalışmak istiyorsan diplomanın olması gerekir, aksi halde düşük maaşla çalıştırırlar.

Yazılım ve bilgisayar alanında kendini geliştirmek istiyorsan, ilk yapman gereken şey, internette veya herhangi bir yerde nasıl araştırma yapılacağını öğrenmek olmalı.

Bu sana anlattığım şeylerin hepsini internette kolayca bulabilirsin. Aradım ama bulamadım diyorsan, önce internette arama nasıl yapılır, google nasıl kullanılır onu öğrenmelisin.

Hiçbir zaman ben biliyorum dememelisin. Her zaman bilmediğin bir şeyler çıkar.

Sürekli araştırma yapıp, tüm bilgilerini güncel tutmalısın. Mesela Android ve iOS Frameworklerinde yer ay birşeyler değiştiriliyor, yeni eklemeler yapılıyor, 6 ay önce yazdığın kod bir günde çöp haline gelebiliyor.

Bu paradox,mysql,html,css,mssql,pascal gibi diller front end çatısı altında.Yani liselerde web kodlama olarak grçiyor.Şimdi bölümlere ayırmak istemiyorum.Artık bu dönemde web geliştiriciliğini herkes yapıyor.Sana önerim ağ yönetimi bölümüne başvurman.
Ağ yönetimi ne diye soracak olursan
Kod:
http://www.agvesistem.com/blog/ag-sistem-yonetimi-nedir/
Dediğim gibi.Yazılım mühendisi olursun iş bulursun parasıda iyidir fakat sana önerim asıl aranan şey olan ağ yönetimi;sunucu yapılandırmaları,kriptoloji sistemleri,betiklemeler bölümüne başvurman.Yazılım mühendisliğinde hedefin iş bulmak felan olurken ağ yönetimi bölümünde kendini geliştirirsen Google ve Amazon gibi firmalara başvuru yapıp konut izni,çalışma izni alabilirsin.
Öncelikle gerçekten çok teşekkürler baya tavsiyede bulunmuşsunuz . Dediğiniz gibi ağ yönetimini araştırcam . Bu mesleği çok istiyorum umarım başarılı olurum .
Ara
Cevapla PGM
Teşekkür verenler:
(20-07-2017 Saat: 01:08)Ripbyrustavi02 Nickli Kullanıcıdan Alıntı:

Bu diller web taraflı yazılım dilleri.
Hocam HTML ve CSS programlama dili değil markup lang diye geçiyor işaretleme dili gibi saçma bir anlamı oluyor Türkçe'ye çevirdiğimizde. Siz HTML ve CSS bilerek işlevi olan hiçbir şey yapamazsınız sadece arayüz vs. tasarlarsınız ama ona işlev katmak için programlama dili bilmeniz lazım. @Ripbyrustavi02
Builds mobile apps or something
Ara
Cevapla PGM
Teşekkür verenler:

Hızlı Menü:

Şu anda bu konuyu okuyanlar: 7 Ziyaretçi

Online Shopping App
Online Shopping - E-Commerce Platform
Online Shopping - E-Commerce Platform
Feinunze Schmuck Jewelery Online Shopping