https://instagram.com/alphazzers

Konuyu Oyla:
  • Toplam: 0 Oy - Ortalama: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
61 gün oruç tutmazsak ne olur?
Kastlen oruç bozduğumuzda 61 gün tutma cezası olduğu için, bu 61 günü de tutmazsak kefaleti nedir?
Ara
Cevapla PGM
Teşekkür verenler:
Cehenneme ön bilet almış olursun
Ara
Cevapla PGM
Teşekkür verenler:
Cehenneme vip gidersin birader
Ara
Cevapla PGM
Teşekkür verenler:
Cehennem yolcusu kalmasın
Ara
Cevapla PGM
Teşekkür verenler:
Bakara
184 “Sayılı günlerdir. Sizden kim hasta olur veya yolculuk halinde bulunursa tutamadığı gün sayısınca başka günlerde tutar. Oruca zorlukla dayananın üzerine düşen, fidye olarak bir yoksulu doyurmaktır.. “

orucu bozanın 61 gün oruç tutması gerektiği Kuran`da geçmiyor.
Ara
Cevapla PGM
Teşekkür verenler:
bildim kadarıyla peygamber efendimiz hadislerde birisi senin gibi tutmamış kasti olmasa da bozmuş.Sende bu yolu dene sonra tövbe et.Allah açık yüreklilik kapısına gelen kimseyi boş çevirmez.
1)fitre verebilirsin kefaret olarak,
2) param yok diyorsan mahallende fakir insanları karnını doyur.yemeğe size davet edebilirsin.
bunların hiç birini yapamazsan.diğer kefeye daha ağır yük yapman lazım.bununda yolu ibadetlerini normalden fazla yapman lazım.benim görüşüm bir çoğu.
Tüm Destek Forumun Kuralları
Görevli Kuralları
Ücretli Mybb Tema Tasarım ve Kodlama , Bootstrap(html/css) duyarlı kodlamalar Yapılır.
Prof. Dr. MyBB Öğretmeni kaRanLık-61( Mustafa SEVİM )[ 2010-2024 => 10TL'de 14 Sene ]

İki Tarafta Zifiri kaRanLık

Mutlu Son İstiyorsan Çabalamalısın. Sadece Oturduğu Yerden Başarıya ulaşan varlık tavuktur. Bir Kurt Asla Evcilleşip Köpek Olmaz...
Cevapla PGM
Teşekkür verenler:
(07-06-2016 Saat: 21:55)ertank Nickli Kullanıcıdan Alıntı: Cehenneme vip gidersin birader

Kardeşim saçma sapan yorum atma, dalma geçmiyoruz burada.

(10-06-2016 Saat: 02:14)kaRanLık-61 Nickli Kullanıcıdan Alıntı: bildim kadarıyla peygamber efendimiz hadislerde birisi senin gibi tutmamış kasti olmasa da bozmuş.Sende bu yolu dene sonra tövbe et.Allah açık yüreklilik kapısına gelen kimseyi boş çevirmez.
1)fitre verebilirsin kefaret olarak,
2) param yok diyorsan mahallende fakir insanları karnını doyur.yemeğe size davet edebilirsin.
bunların hiç birini yapamazsan.diğer kefeye daha ağır yük yapman lazım.bununda yolu ibadetlerini normalden fazla yapman lazım.benim görüşüm bir çoğu.

Hocam ben daha 18 yaşını doldurmadım 16 yaşındayım ve fitre verecek kadar param yok. Mahalledeki aç insanları doyuracak kadar param da yok.

- Bizim sınıftakilere hobby (çikolata) dağıtsam olur mu peki? Sonuçta karnını doyuruyoruz.
- 61 gün orucu hangi aylarda tutacağız?
Ara
Cevapla PGM
Teşekkür verenler:
(07-06-2016 Saat: 22:36)LastHacker1 Nickli Kullanıcıdan Alıntı: Bakara
184 “Sayılı günlerdir. Sizden kim hasta olur veya yolculuk halinde bulunursa tutamadığı gün sayısınca başka günlerde tutar. Oruca zorlukla dayananın üzerine düşen, fidye olarak bir yoksulu doyurmaktır.. “

orucu bozanın 61 gün oruç tutması gerektiği Kuran`da geçmiyor.

Kardeş bu ayette kasten bozduğundan değil de yolculuk, hastalık gibi durumlarda tutulamayan oruçlarda yapılması gerekeni bahsediyor.

- Ayrıca tövbe et aile büyüklerinden birine fitre vermesini iste onları teşvik et. :)
Ara
Cevapla PGM
Teşekkür verenler:
Herkese teşekkür ediyorum yorumlarınız için, ancak ben 61 gün tutmayı tercih ediyorum. Ayrıca tekrardan başka bir sorum olacak,

- Hasta değilken buluğ (ergenlik) çağına ermiş kişiler oruç tutmazsa bunun yükümlülüğü nedir?
Ara
Cevapla PGM
Teşekkür verenler:

Hızlı Menü:

Şu anda bu konuyu okuyanlar: 2 Ziyaretçi

Lolforum Bilgi,Oyun,Torrent,Eglence Platformu -

Online Shopping App
Online Shopping - E-Commerce Platform
Online Shopping - E-Commerce Platform
Feinunze Schmuck Jewelery Online Shopping