Konuyu Oyla:
  • Toplam: 0 Oy - Ortalama: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Biraz kendinizi geliştirin

Kim okur kim okumaz pek beni ilgilendirmez ama, bunu birinin yazması lazımdı

Hepiniz aynı şeyleri yapıyorsunuz ve sanırım sıkılmadınız. Emeğe saygı veren yok, görünüşe saygı veren yok. Böyle olmaz.

Bir kişi, daha yeni başladım ayağı ile Apart teması editliyor. Aradan 1 yıl geçiyor. Fırsatım olmadı diyip Apart teması editliyor. Aradan 5 yıl geçti, ismini vermeyeceğim hala Apart teması editliyor. Siz de bu adamın yaptığı temaları, Neredeyse tüm görünümünü üstün kodlama özellikleri ile değiştirilmiş temaya tercih ediyorsunuz.

Adam temayı alıyor, sıfırdan birkaç şeyini yapıyor. Sonra öyle yayınlayıp sıfırdan yaptım demek yerine gidip 50 farklı kod sitesinden yok duyuru yok o yok şu yok bu alıp ekleyip ben sıfırdan tema yaptım diyor. Sıfırdan tema yapmak demek, Grafikleri sana ait olmasa bile kodlamasının sana ait olması demek. Sen tema yapıyorsun, Welcomeblock veya header sana ait olmadıktan sonra o temanın sana ait olmasının ne anlamı var?

Şimdi dikkatli bakalım.
2010 yılından beri tema yapıyorum. Tema yapmak demek farklı bir şey çıkarmak demek. Bir tema çıkarıyorsunuz. v1 diye. Sonra oraya 2 ekleme yapıp rengini değişip v2 yazıyorsunuz. Color Edition'dan haberi olan yok, Herkes cahil, Ama herkes Coder!

Coder kelimesinin anlamını bilen yok, yapan çok.

Ben kodlamacıyım diye bir kavram yoktur. Web kodlamacı olursun, Tasarım coderi olursun, Grafik dizayn coderi olursun, Sistem coderi olursun. Gelelim kendini coder sanan mahluklara...

C++ Açıp içine iki hazır kod yazıp program yapmış olmazsınız. Olsanız dahi, Coder falan olmazsınız. Siz o andan itibaren C++ yazılımcısı olursunuz.

Peki gerçek Coder kim? Gerçek coder; C++ programını kodlayandır. Yoktan varı üreterek, Kodlamayı basitleştirendir. Yani siz kodlarla oynarken, Sizin oynadığınız kod türü ile oynayandır Coder.

Dikkat edin, Hiçbir iş ilanında Coder arıyoruz yazmaz. Program yazılımcısı, Web tasarım güvenliği, Cascading Style Sheets uzmanı aranır. Şimdi olay Coder i açıklamaya gelince nerelere geldi, Siz halen alıntı yaparak yaptığınız temaya şunlar bunlar alıntıdır yazmayıp birde kendinize "Coder" demeye devam edin değerli "Web tasarım kodlamacıları (!)"

Gelelim Grafik Dizayn'a.

Stabilleşmiş şeylere ayak uydurdukça siz bir konseptin kölesi olursunuz.

Solda ikon, sağda yazı, yazıyı az üste kaydır, alta yazının renginden bir background, back üstüne site linki. Al sana logo. Başarılar! Modern tasarımın kölesi oldunuz.

Zevkler ve renkler tartışılmazken, Reel yargılar tartışılır. Yani sen Modern Tasarım'ı uygularken "Farklı bir şey çıkarttım" diyemezsin. Diğerlerinin zaten seni desteklemesi hata, Ne kadar sade ve öz yaparsan yap, Önceki tasarımın ile aynı olduktan sonra yeteneğinin hiçbir önemi kalmaz.

O kadar çok kötü tasarım gördünüz ki, İyi iş yapan kendini bir şey sanarak Ego'sunu tatmin etti. Oysaki bir tasarımını güzel yaptı beğendiniz, ondan sonraki 500 tasarımı  hep aynı gitti. Bunun sorumlusu sizsiniz.

Günümüzde hiçbir insan "Bu bununla aynı oldu" yada "Ben buna özentilik yapayım" tarzında bir düşünceye kapılmıyor. "Ben bunu yaptım farklı oldu" düşüncesinde herkes. Ki, kimin ne yaptığı değil, Beğenilip beğenilmediği önemli. Kendi gelişiminizi sosyal (!) düşüncenin esiri yaptınız. Paint'i açıp ortaya çizgi çeksem, beğenilse ne olacak? Ömür boyu aynı şeyi yaparsam? Herkes aynı şeyi yaparsa? Artık farkında değilsiniz ama o kadar kötü ve acemi tasarım gördüğünüz için Ortalama tasarım kabiliyetine hiçbir zaman gözünüz doymuyor. Kimse iyi tasarım yapamaz. İyi yapmak sınırdır. Düşüncenin sınırı yoktur. Yapabileceklerinizin limiti yoktur.

Belki bundan 20 yıl sonra yapılacak bir fikir tasarım kalmayacak. Ama herkes 20 yıl boyunca aynı şeyi yaparsa, Bakın ve görün aradan çıkacak 3-5 ileri zekalı insan sizleri merdiven olarak kullanacak. Farklı olun. Ben her geldiğimde aynı şeyleri görmekten sıkıldım. Kendini 2 edit çekti diye coder sananlardan sıkıldım (Tema yaptığını sanan demiyorum bakın tema yapmış veya editlemiş olur ama coder demek bu demek değildir). Coder demek kendi kodlama alanında eğitim verebilecek kadar iyi olan kişidir. Yazılımcı demek PHP ile form kodlamak değildir.

Biraz kendinizi geliştirin, Her gün o photoshopu açıp yeni şeyler üreteceğim maksadıyla aynı şeyleri yapıp zihninizi köreltmeyin. Sevgiler, saygılar....
Ara
Cevapla PGM
Teşekkür verenler:
ben o mantıkla birşeyler yapmaya çalışıyorum örneğin css kodlarını css dili kolay olsa dahi css kodlarını hep yazılmış örnek kodlamalara bakarak bu kod ne anlama geliyormuş diye deneyerek öğrendim bu yöntemin bende işe yaradıgını gördüm çünkü kendim deneyip ne oldugunu anlayınca aklımda daha iyi kaldı html okadar çok bilmesemde onuda geliştiriyorum öğrenmeye çalışıyorum ben bu mantıkla ilerliyorum bilmiyorum doğrumu ama benim aklımda bu yöntemle çok şey kaldı bu yöntemi batuhandan öğrendim.öğretmedi ama ben forumda konulara mesaj atmasamda her gün destek sitesindeki konuları yorumları incelerim çok eskiden batuhanın bir yorumunda görmüştüm banada faydası oldu burdan teşekkür ediyorum ona :) bilgi iinde teşekkürler.
Ara
Cevapla PGM
Teşekkür verenler:
(02-07-2015 Saat: 15:05)transfortrues Nickli Kullanıcıdan Alıntı: ben o mantıkla birşeyler yapmaya çalışıyorum örneğin css kodlarını css dili kolay olsa dahi css kodlarını hep yazılmış örnek kodlamalara bakarak bu kod ne anlama geliyormuş diye deneyerek öğrendim bu yöntemin bende işe yaradıgını gördüm çünkü kendim deneyip ne oldugunu anlayınca aklımda daha iyi kaldı html okadar çok bilmesemde onuda geliştiriyorum öğrenmeye çalışıyorum ben bu mantıkla ilerliyorum bilmiyorum doğrumu ama benim aklımda bu yöntemle çok şey kaldı bu yöntemi batuhandan öğrendim.öğretmedi ama ben forumda konulara mesaj atmasamda her gün destek sitesindeki konuları yorumları incelerim çok eskiden batuhanın bir yorumunda görmüştüm banada faydası oldu burdan teşekkür ediyorum ona :) bilgi iinde teşekkürler.

Çözüme odaklı düşünce var. Bunu nasıl çözerimin yanında ortaya çıkan bir sorunun neden çıktığını öğrenmek ve o şekilde kökünden çözmek gerçekten profesyonelin işi.
Ara
Cevapla PGM
Teşekkür verenler:
Hepsinii Okudum Ve Hak Veriyorum.Günümüzde Grafik Tasarım Anlayışı Çok Değişti.Photoshopta 2-3 Şeyi Bilen Kendini Grafiker Sanıyor.Değerlendirirken Forum Geneline Bakarak Değerlendiriyorlar Oysaki Hayal Edemeyecekleri Kadar Güzel Tasarımlar Yapanlar Var.Bu Konu Hakkında Çok Uzun Konuşulur Ama Klavye Eskitmeye Değmez..
İyi Günler..
Ara
Cevapla PGM
Teşekkür verenler:
Hak Veriyorum Sana Rayray Bu Şekilde Yapan Çok Sözde Coderler Var.. Haklısın. Emeğe Pek Saygı Kalmadı.
Ara
Cevapla PGM
Teşekkür verenler:
Mybb bilgisi olanlar kendisini coder sanıyor.
O gün birine rastladım adam bikaç destek verdi bikaç kişiye mybb hakkında.
Sonra bir şey paylaştı ;
Dediki , tema kodlayacağım öneriniz var mı?
Adam daha kodlamanın k'sini bilmezken bunu söylüyor.
Mesela ben 2 yıldır grafik tasarımla uğraşıyorum fakat hala bilgimin %40'a ulaştığını sanmıyorum.
Benden daha iyileri varken kendime profesyonel demem yanlış olur.
Bu konuda çok haklısınız herkesin okumasını isterim.
Ara
Cevapla PGM
Teşekkür verenler:
Bende Hepsini Okudum Her Yerine Hak Veriyor Coder Olmak Demek Bizim Forumumuzda 2-3 Tane Tema Kodlayan Coder Oluyor Bizim Forumumuzda böyle asıl coder senin anlattıgın gibidir forumdada herkez zaten grafiker olmuş internette yabancıları bi araştırsalar neler yapıyorlar neler :) ama tabii kendi çapında iyi olan arkadaşlarda var onlara birşey diyemem... Ama sen çok haklısın bence Şu Cümleleri Görmek Beni Çok Sevindirdi :) çünki bende aynı öyle düşünüyorum....

Alıntı:Coder kelimesinin anlamını bilen yok, yapan çok.
Ara
Cevapla PGM
Teşekkür verenler:
Valla haklı adam ya
Ara
Cevapla PGM
Teşekkür verenler:

Hızlı Menü:

Şu anda bu konuyu okuyanlar: 2 Ziyaretçi

Online Shopping App
Online Shopping - E-Commerce Platform
Online Shopping - E-Commerce Platform