https://instagram.com/alphazzers

Konuyu Oyla:
  • Toplam: 1 Oy - Ortalama: 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Visual Basic ile Doğaz Gaz Hesaplama Programı
Bu projem adı üzerinde doğal gaz ücretini hesaplayabilen bir yazılımdır. Özellikle palgaz da şimdilik doğal gaz hesaplama bölümü gibi birşey yok. Palgaz kullanıcılarının atmış olduğu mesaj dan yola çıkarak onlar ve genel doğal gaz kullanıcıları için bu programı yazdım.

dgh2.png

Programın çalışabilmesi için microsoftun bir eklentisine ihtiyacınız var. Bu birçok bilgisayarda genelde yüklüdür. Şayet sizde yüklü değil ve program çalışmaz ise microsoftun sitesinden Framework 4.0 eklentisini indirmeniz gerekiyor.

Programın mantığı aslında basit. Bir adet form ve arkaplanında matematiksel hesaplamaların olduğu ufak bir yazılım. Matematiksel hesaplarını doğal gaz sitelerinde bulabilirsiniz. Ben programa faturanızda değişken olabilecek terimleri textboxt olarak yerleştirdim ki şayet değişiklik yapıp tam net faturanızı öğrenmek istiyorsanız bu değerleri kendi kullandığınız doğal gaz değerlerine göre değiştirebilesiniz.

Öncelikle belirtmek isterim ki bu yazımda Doğalgaz v1.0 eski versiyon yer alıyordu. Birçok kullanıcının geri bildirimi ve istekleri doğrultusunda v2.0 olan yeni sürümü yayınladım.

v 2.0 Yeni Sürümdeki Değişiklikler

1) Ortalama fatura değeri gerçek değere onbinde 1lik tolerans ile yaklaştırıldı.

2) Faturanızı kaydetme özelliği eklendi.

3) Kaydettiğiniz faturaları rapor olarak görüntüleyebilme özelliği eklendi.

4) Bölgenize ait doğalgaz değerlerini değiştirip kaydedebilme özelliği eklendi.

5) Kullanım klavuzu ve çeşitli faydalı bilgilerin olduğu menüler eklendi.

Program hakkında ufak detaylar

Sağ üstte gördüğünüz sarı simge ile bölgenize ait değişken verileri güncelleyebilirsiniz. Bu veriler sisteme kayıt olmaktadır ve tekrar tekrar girmenize gerek yoktur.

Faturanızı örneğin 25inde teslim aldınız ve tutar ortalama 157 TL çıktı. Hemen alt kısımda gördüğünüz faturayı kaydetme işlemi kısmından tarihi seçip kaydet butonuna bastığınızda sistem 157tlyi seçili tarihe kaydeder.

Siz bir ay sonra sisteme yeni sayaç bilgileri girdiğinizde örneğin 180 tl tuttu diyelim. Yine faturayı kaydet dediğinizde bu sefer o tarihe 180 TL yi kaydeder.

Rapor Görüntüle menüsüne girdiğinizde bir önceki ay a ait olan 157 TL yi tarihi ile birlikte görebilirsiniz.

Yazılımla ilgili oluşan sorunları bildirirseniz en kısa sürede problemi gidermeye çalışırım.

Farklı bir proje ile görüşmek dileğiyle..

İndir ; Tıkla İndir - Repairz
Ara
Cevapla PGM
Teşekkür verenler:

Hızlı Menü:

Şu anda bu konuyu okuyanlar: 4 Ziyaretçi

Reklam yaziniz bostur. ayarlardan duzenleyiniz:medi -

Online Shopping App
Online Shopping - E-Commerce Platform
Online Shopping - E-Commerce Platform
Feinunze Schmuck Jewelery Online Shopping