https://instagram.com/alphazzers

Konuyu Oyla:
  • Toplam: 7 Oy - Ortalama: 4.14
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Mybb Menü Yapımı Dersi / By OnLiNe
Merhaba arkadaşlar bu aralar herkes menü yapma peşinde koşuyor bende daha kolay bir şekilde yapabileceğiniz bir menü yapma dersi hazırladım.

Gerekli malzemeler: 2 adet menü resmi boyutları size kalmış kod içerisinde ayarlayabilirsiniz.Şu boyutta da resimler olabilir.
l3wum.png

Öncelikle Admin kp >> Şablonlar >> Header >> Headere girererek oradaki menü kodunu siliyoruz ve şu kodu ekliyoruz.

Kod:
<div id="cssmenu">
    <div id="menulink">
                  <li><a href="{$mybb->settings['bburl']}" title="Anasayfa">ANASAYFA</a></li>
                  <li><a href="portal.php" rel="nofollow" title="Portal">PORTAL</a></li>
                  <li><a href="memberlist.php" rel="nofollow" title="Üyeler">ÜYE LİSTESİ</a></li>
                  <li><a href="misc.php?action=help" rel="nofollow" title="Yardım ?">YARDIM</a></li>
                  <li><a href="calendar.php" rel="nofollow" title="Takvim">TAKVİM</a></li>
                  <li><a href="#" rel="nofollow" title="Reklam">REKLAM</a></li></div>

Daha sonra Admin kp >> Temalar >> Kullanılan Tema >> Css Oluştur >>

Css başlığına şunu yazıyoruz.
Kod:
cssmenu.css

Geneli işaretliyoruz >> Kendi İçeriğimi Yaz ve şu kodu ekliyoruz.

Kod:
#cssmenu {
    height:35px;
        width: 592px;
    margin: auto auto;
    overflow:hidden;
        background: url(http://c1303.hizliresim.com/17/j/l3wu3.png);
    text-transform:uppercase;
    -webkit-border-top-left-radius: 2px;
    -webkit-border-top-right-radius: 2px;
    -moz-border-radius-topleft: 2px;
    -moz-border-radius-topright: 2px;
    border-top-left-radius: 2px;
    border-top-right-radius: 2px;
}

#menulink {
    margin: 0px auto;
        width: 100%;
    padding:0px 0px;
    }

#menulink li {
    float: left;
    list-style: none;
    margin: 0;
    margin-top: -5px;
    padding: 0;
    }

#menulink li a {
    color: lightblue;
    display: block;
        margin: 0;
    padding: 15px 15px 18px 15px;
    position: relative;
        border-right: 1px solid rgba(255, 255, 255, 0.22);
    font-size: 15px;
        font-weight: bold;
        font-family: "Arial";
    }

#menulink li a:hover, #menulink li a:active {
    color: white;
    background: url(http://c1303.hizliresim.com/17/j/l3wum.png);
}

kaydediyoruz.

Menümüz hazır hale gelmiştir.Cssmenu.css den menü içeriğini kendinize göre ayarlayabilirsiniz.

Bunlardan benden..

Rd8HZnt.png

w7PRGdF.png

Anlatım kodlama bana aittir.

Hayatta üç şey insanın özüne zarar verir; öfke,açgözlülük, kibir..  Hz.Muhammed (s.a.v)
Ara
Cevapla PGM
Teşekkür verenler:
Müthişsiniz . Rep+
Cevapla PGM
Teşekkür verenler:
Rep için teşekkür ederim.

Hayatta üç şey insanın özüne zarar verir; öfke,açgözlülük, kibir..  Hz.Muhammed (s.a.v)
Ara
Cevapla PGM
Teşekkür verenler:
Eline Sağlık Kardeşim...
Ara
Cevapla PGM
Teşekkür verenler:
Rica ederim.Yorumlarınızı Bekliyorum...

Ara
Cevapla PGM
Teşekkür verenler:
Kod:
<div id="cssmenu">
    <div id="menulink">
                  <li><a href="misc.php?action=help" rel="nofollow" title="Yardım ?">YARDIM</a></li>

Bu kodda eksikler var mesela normalde
    ile başlaması gerekir menünün.Daha sonra
'ler kapatılmamaış.Bunun özel bir sebebi var mı? Yani bu şekilde yapınca farklı bir çıktı mı elde ediyoruz?
“Mazlumun zalimden öcünü alacağı gün,
şüphesiz zalimin zulmettiği günden daha çetin olacaktır !"
Hz. Ali (r.a)

Kuş ölür, sen uçuşu hatırla...
Ara
Cevapla PGM
Teşekkür verenler:
Ellerine Sağlık Dost. :)
Ara
Cevapla PGM
Teşekkür verenler:
(16-03-2013 Saat: 18:44)TaaRRuz Nickli Kullanıcıdan Alıntı:
Kod:
<div id="cssmenu">
    <div id="menulink">

Bu kodda eksikler var mesela normalde <ul> ile başlaması gerekir menünün.Daha sonra </div> 'ler kapatılmamaış.Bunun özel bir sebebi var mı? Yani bu şekilde yapınca farklı bir çıktı mı elde ediyoruz?
<ul> ve <li> birbirine benzer kodlar bu şekilde kodladım yani kodda eksik yok.

Ara
Cevapla PGM
Teşekkür verenler:
Teşşekürler Kardeşim :)

Destek Forumunun Tek Coderi Sensin :)
Ara
Cevapla PGM
Teşekkür verenler:
Aslında yeni css eklemek yerine varsayılan menu css koduna biraz ekleme yaparak daha güzel yapabiliriz aynı şey çıkar yine ortaya ama :)
Ara
Cevapla PGM
Teşekkür verenler:
Rica ederim.

Ara
Cevapla PGM
Teşekkür verenler:
(16-03-2013 Saat: 18:50)OnLiNe Nickli Kullanıcıdan Alıntı:
Kod:
<div id="cssmenu">
    <div id="menulink">

Bu kodda eksikler var mesela normalde
    ile başlaması gerekir menünün.Daha sonra
'ler kapatılmamaış.Bunun özel bir sebebi var mı? Yani bu şekilde yapınca farklı bir çıktı mı elde ediyoruz?
    ve
  • birbirine benzer kodlar bu şekilde kodladım yani kodda eksik yok.
    Kodda eksik var.Mesela bunu bir scriptte çalıştırman zor.Çünkü normalde menu kodları:
    Kod:
    <ul>
    <li><a href="#">Link Adı</a></li>
    </ul>
    Evet sadece bu şekilde çalışıyor ama kod çakışması için açılış ve kapanış tagları önemli.Bende sandım ki farklı bir amaç için bu şekilde yazdın.Yani bu şekilde farklı birşeyi daha sağlıyorsun sandım.O yüzden sordum.Her neyse onun dışında anlatım güzel eline sağlık.
“Mazlumun zalimden öcünü alacağı gün,
şüphesiz zalimin zulmettiği günden daha çetin olacaktır !"
Hz. Ali (r.a)

Kuş ölür, sen uçuşu hatırla...
Ara
Cevapla PGM
Teşekkür verenler:
(16-03-2013 Saat: 18:57)TaaRRuz Nickli Kullanıcıdan Alıntı:
(16-03-2013 Saat: 18:50)OnLiNe Nickli Kullanıcıdan Alıntı:
Kod:
<div id="cssmenu">
    <div id="menulink">

Bu kodda eksikler var mesela normalde <ul> ile başlaması gerekir menünün.Daha sonra </div> 'ler kapatılmamaış.Bunun özel bir sebebi var mı? Yani bu şekilde yapınca farklı bir çıktı mı elde ediyoruz?
<ul> ve <li> birbirine benzer kodlar bu şekilde kodladım yani kodda eksik yok.

Kodda eksik var.Mesela bunu bir scriptte çalıştırman zor.Çünkü normalde menu kodları:
Kod:
<ul>
<li><a href="#">Link Adı</a></li>
</ul>
Evet sadece bu şekilde çalışıyor ama kod çakışması için açılış ve kapanış tagları önemli.Bende sandım ki farklı bir amaç için bu şekilde yazdın.Yani bu şekilde farklı birşeyi daha sağlıyorsun sandım.O yüzden sordum.Her neyse onun dışında anlatım güzel eline sağlık.
Teşekkür ederim.

Ara
Cevapla PGM
Teşekkür verenler:
Eline sağlık :).
Ara
Cevapla PGM
Teşekkür verenler:
Teşekkürler.

Ara
Cevapla PGM
Teşekkür verenler:
Güncel..

Ara
Cevapla PGM
Teşekkür verenler:
teşşekürler çok iyisin işinde ve rütbendede hakkını yememek için rep verioyum
Cevapla PGM
Teşekkür verenler:
(16-03-2013 Saat: 21:14)kamil55 Nickli Kullanıcıdan Alıntı: teşşekürler çok iyisin işinde ve rütbendede hakkını yememek için rep verioyum
Rica ederim.

Ara
Cevapla PGM
Teşekkür verenler:
ve imzandaki menü yapım dersi çok yakında kaldır bence
Cevapla PGM
Teşekkür verenler:
(16-03-2013 Saat: 21:16)kamil55 Nickli Kullanıcıdan Alıntı: ve imzandaki menü yapım dersi çok yakında kaldır bence
Unutmuşum teşekkürler hatırlattın :)

Ara
Cevapla PGM
Teşekkür verenler:

Hızlı Menü:

Şu anda bu konuyu okuyanlar: 10 Ziyaretçi

Reklam yaziniz bostur. ayarlardan duzenleyiniz:medi -

Online Shopping App
Online Shopping - E-Commerce Platform
Online Shopping - E-Commerce Platform
Feinunze Schmuck Jewelery Online Shopping