Merhaba arkadaşlar öncelikle bu konuyu emeğimle yazacağım :)
Bundan sonra birçok konuyu alıntı değilde kendi fikrimle yazmaya karar verdim.
Gelelim konumuza.
Soru : #panel .upper editlemesi nasıl yapılır?
Peki #panel .upper dediğimiz yer neresi diye sorarsak aşağıdaki resim bize yardım olacaktır ;

Örneğin paneldeki kırmızı arkaplanı değiştirmek istersek aşağıdaki adımları uygulamalıyız ;
Admin KP > Temalar ve Şablonar > Kullandığınız temayı seçin > Global.css > #panel .upper seçin
Ve gelelim kutucuklara ;
Arkaplan resmi kutucuğuna bunu yazalım : #ffffff url(eklemek istediğiniz resmin url adresi) repeat-x
Arkaplan rengi : #fff
İlave CSS nitelikleri ;
Ve ardından değişiklikleri kaydet ve kapata tıklayın.
Dediklerinizi yaptım fakat sitemde görünmüyor derseniz , Css biraz geç işler onun için bir kez F5 yaparsanız css eklenmiş olacaktır.
Diğer sorumuz ise neden repeat-x yaptık?
Repeat-x yapma sebebimiz repeat-x arkaplan resmimizin tekrar edip etmeyeceğini , eğer edecekse x mi yoksa y ekseninde mi edeceğini belirler.
Peki repeat'in alabileceği değerler nelerdir dersek aşağıdaki yazı bize yardımcı olacaktır.
Repeat - Hem yan olarak hem de alta doğru tekrar et komutudur.
Repeat-x - Yana doğru tekrar et
Repeat-y - Aşağı doğru tekrar et
no-repeat - Tekrar etme
Komutlar bu kadardı arkadaşlar , yardımcı olduysam ne mutlu bana.
Bundan sonra birçok konuyu alıntı değilde kendi fikrimle yazmaya karar verdim.
Gelelim konumuza.
Soru : #panel .upper editlemesi nasıl yapılır?
Peki #panel .upper dediğimiz yer neresi diye sorarsak aşağıdaki resim bize yardım olacaktır ;

Örneğin paneldeki kırmızı arkaplanı değiştirmek istersek aşağıdaki adımları uygulamalıyız ;
Admin KP > Temalar ve Şablonar > Kullandığınız temayı seçin > Global.css > #panel .upper seçin
Ve gelelim kutucuklara ;
Arkaplan resmi kutucuğuna bunu yazalım : #ffffff url(eklemek istediğiniz resmin url adresi) repeat-x
Arkaplan rengi : #fff
İlave CSS nitelikleri ;
Kod:
border-top: 1px solid #ffffff;
border-bottom: 1px solid #ffffff;
padding: 7px;
clear: both;
Dediklerinizi yaptım fakat sitemde görünmüyor derseniz , Css biraz geç işler onun için bir kez F5 yaparsanız css eklenmiş olacaktır.
Diğer sorumuz ise neden repeat-x yaptık?
Repeat-x yapma sebebimiz repeat-x arkaplan resmimizin tekrar edip etmeyeceğini , eğer edecekse x mi yoksa y ekseninde mi edeceğini belirler.
Peki repeat'in alabileceği değerler nelerdir dersek aşağıdaki yazı bize yardımcı olacaktır.
Repeat - Hem yan olarak hem de alta doğru tekrar et komutudur.
Repeat-x - Yana doğru tekrar et
Repeat-y - Aşağı doğru tekrar et
no-repeat - Tekrar etme
Komutlar bu kadardı arkadaşlar , yardımcı olduysam ne mutlu bana.