11-12-2012 Saat: 19:13
Bir çok yerde photoshop programı ile çeşitli efektlerle değişik yazı çeşitleri yapıldığını görmüşsünüzdür. Bunlardan en çok kullanılanlarından biri de Neon Yazı Efektidir. Bu yazı efekti etrafına ışık yayıyormuş ya da fosforluymuş gibi bir görüntü veriyor.
1.Backgrount rengi beyaz olan bir dosya açın. Herhangi bir fontala istediğiniz yazıyı yazın.
2. Layer >Flatten Image uygulayın, hemen ardından; Image >Adjustments >Invert uygulayın.
3. Filter >Blur >Gaussian Blur uygulayın, Radius değerini 2 girin.
4. Filter >Stylize >Solarize, uygulayın.
5. Image >Adjustments >Auto Levels, uygulayın.
6. Son işlemde ise, Image >Adjustments >Hue/Saturation komutlarına tıklayın. Hue/Saturation penceresinin sağ alt köşesindeki colorize yi işaretleyip yukardan aşağı değerleri girin...Örneğin
Hue 360
Saturation 50
Lightness 0
ve sonuç
1.Backgrount rengi beyaz olan bir dosya açın. Herhangi bir fontala istediğiniz yazıyı yazın.
2. Layer >Flatten Image uygulayın, hemen ardından; Image >Adjustments >Invert uygulayın.
3. Filter >Blur >Gaussian Blur uygulayın, Radius değerini 2 girin.
4. Filter >Stylize >Solarize, uygulayın.
5. Image >Adjustments >Auto Levels, uygulayın.
6. Son işlemde ise, Image >Adjustments >Hue/Saturation komutlarına tıklayın. Hue/Saturation penceresinin sağ alt köşesindeki colorize yi işaretleyip yukardan aşağı değerleri girin...Örneğin
Hue 360
Saturation 50
Lightness 0
ve sonuç
Beğendiyseniz +rep verebilirsiniz.
#Alıntı. :)
10TR.NET Yardım istekleriniz için Ö.M atabilirsiniz.
Saçma Konu Ve Başlıklara Destek YOK!
Metars Theme V1.0
Stloje Theme V1.0
WMCAMP
Alışveriş İndex Tasarımı
Henry İndex Tasarımı
Bence bu ülkede herkes bilgisayar programlamayı öğrenmeli. Bir bilgisayar dili öğrenmeli. Çünkü bu, insana nasıl düşüneceğini öğretiyor. Ben bilgisayar bilimini bir sosyal bilim olarak görüyorum. Bu herkesin öğrendiği bir şey olmalı.
Saçma Konu Ve Başlıklara Destek YOK!
Metars Theme V1.0
Stloje Theme V1.0
WMCAMP
Alışveriş İndex Tasarımı
Henry İndex Tasarımı
Bence bu ülkede herkes bilgisayar programlamayı öğrenmeli. Bir bilgisayar dili öğrenmeli. Çünkü bu, insana nasıl düşüneceğini öğretiyor. Ben bilgisayar bilimini bir sosyal bilim olarak görüyorum. Bu herkesin öğrendiği bir şey olmalı.