25-07-2025 Saat: 02:39
Selam millet,
Sistemlerinize kolayca entegre edebileceğiniz, kullanıcıların T.C. Kimlik numaralarını hızlı ve güvenli bir şekilde doğrulayan harika bir çözüm geliştirdim!
Neden Böyle Bir Sisteme İhtiyacınız Var?
Birçok sistemde T.C. Kimlik numarası doğrulaması ya hiç yapılmıyor ya da basit yöntemlerle geçiştiriliyor. Bu da maalesef bazı ciddi riskleri beraberinde getiriyor:
Peki Sistem Nasıl Çalışıyor?
Sistem oldukça basit ve etkili! Kullanıcılar kayıt olurken şu bilgileri giriyor:
Entegrasyon Çok Kolay!
Bu sistemi sitenize eklemek için öyle karmaşık eklentilere falan ihtiyacınız yok. Kayıt formunuza sadece bir T.C. Kimlik alanı eklemeniz yeterli. Ben sitenize gerekli kodu entegre ediyorum, ufak bir FTP log kaydıyla işlem tamamlanıyor. Form gönderildiğinde sistem otomatik olarak devreye giriyor.
Veri Güvenliği ve Gizlilik Ön Planda!
Kullanıcı verilerinin güvenliği benim için çok önemli.
PHP
Kod Yapısına Genel Bir Bakış (Özet)
Temel doğrulama modülü şu şekilde çalışıyor:
Java
Kimler İçin Uygun?
Bu sistem özellikle şu alanlardaki platformlar için biçilmiş kaftan:
[*]MyBB forumları: Sizin için özelleştirilmiş bir sürümü de mevcut!
Satın Alma ve Destek İçin
İlgileniyorsanız, bana DM yoluyla ulaşabilirsiniz. Teknik detayları, fiyatlandırmayı ve kurulum adımlarını birebir konuşuruz.
Önemli Notlar:
Sonuç Olarak
Bu sistemi entegre ederek:
Örnek Log Kaydı:
PHP
Sistemlerinize kolayca entegre edebileceğiniz, kullanıcıların T.C. Kimlik numaralarını hızlı ve güvenli bir şekilde doğrulayan harika bir çözüm geliştirdim!
Neden Böyle Bir Sisteme İhtiyacınız Var?
Birçok sistemde T.C. Kimlik numarası doğrulaması ya hiç yapılmıyor ya da basit yöntemlerle geçiştiriliyor. Bu da maalesef bazı ciddi riskleri beraberinde getiriyor:
- Sahte kimliklerle kayıt olan kullanıcılar: Gerçek olmayan bilgilerle sisteme girenler can sıkıcı sorunlara yol açabilir.
- Hatalı veya eksik girilen T.C. Kimlik numaraları: Kullanıcıların yanlışlıkla yaptığı hatalar, veri bütünlüğünü bozabilir.
- Veri bütünlüğü ve sistem güvenilirliği sorunları: Doğru olmayan veriler, sisteminizin güvenilirliğini zedeler.
Peki Sistem Nasıl Çalışıyor?
Sistem oldukça basit ve etkili! Kullanıcılar kayıt olurken şu bilgileri giriyor:
- T.C. Kimlik Numarası
- Adı
- Soyadı
- Doğum Yılı
- T.C. numarasının 11 haneli olup olmadığını kontrol ediyor. Eksik veya fazla haneli numaralar hemen eleniyor.
- Matematiksel bir algoritma ile numaranın geçerliliğini denetliyor. Bu, sahte veya tamamen yanlış numaraları tespit etmek için ilk filtre.
- En önemlisi: Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü’nün (NVİ) resmi web servisine gerçek zamanlı bir sorgu gönderiyor. Bu sayede girilen bilgilerin gerçekten o kişiye ait olup olmadığı teyit ediliyor.
Entegrasyon Çok Kolay!
Bu sistemi sitenize eklemek için öyle karmaşık eklentilere falan ihtiyacınız yok. Kayıt formunuza sadece bir T.C. Kimlik alanı eklemeniz yeterli. Ben sitenize gerekli kodu entegre ediyorum, ufak bir FTP log kaydıyla işlem tamamlanıyor. Form gönderildiğinde sistem otomatik olarak devreye giriyor.
- Hem Java hem de PHP altyapılarına kolayca uyum sağlar.
- Kod yapısı esnek, performanslı ve güvenli.
- Kurulumda ve sonrasında her türlü teknik destek veriyor, hatta birebir kurulum hizmeti sağlıyorum.
Veri Güvenliği ve Gizlilik Ön Planda!
Kullanıcı verilerinin güvenliği benim için çok önemli.
- Girilen T.C. Kimlik numaraları veritabanında şifreli bir şekilde saklanıyor. Yani admin bile kimlik numarasını göremiyor.
- IP adresi, kullanıcı bilgileri ve kayıt zamanı gibi detaylar,
dosyasına gizli ve güvenli bir şekilde loglanıyor. Böylece kimin ne zaman kayıt olduğunu takip edebilirsiniz, ama kişisel veriler güvende kalır.Kod:$registration_log.txt
PHP
Kod:
// Kayıt sonrası loglama örneği
$log_line = "[$tarih] Kullanıcı: $username, Email: $email, TC: $tc_kimlik, Ad: $ad, Soyad: $soyad, Doğum Yılı: $dogumyil, IP: $ip\n";
file_put_contents(__DIR__ . '/registration_log.txt', $log_line, FILE_APPEND | LOCK_EX);Kod Yapısına Genel Bir Bakış (Özet)
Temel doğrulama modülü şu şekilde çalışıyor:
Java
Kod:
public boolean tcKimlikDogrula(String tc, String ad, String soyad, int dogumYili) {
if(tc == null || tc.length() != 11) return false; // 11 haneli mi?
if(!matematikselDogrulama(tc)) return false; // Matematiksel olarak geçerli mi?
return resmiServisDogrula(tc, ad, soyad, dogumYili); // Resmi servisle teyit et
}- : T.C. numarasının algoritmik geçerliliğini kontrol eder.Kod:
matematikselDogrulama(tc)
- : NVİ web servisi ile asıl doğrulamayı yapar.Kod:
resmiServisDogrula(...)
Kimler İçin Uygun?
Bu sistem özellikle şu alanlardaki platformlar için biçilmiş kaftan:
[*]MyBB forumları: Sizin için özelleştirilmiş bir sürümü de mevcut!
Satın Alma ve Destek İçin
İlgileniyorsanız, bana DM yoluyla ulaşabilirsiniz. Teknik detayları, fiyatlandırmayı ve kurulum adımlarını birebir konuşuruz.
Önemli Notlar:
- Kod ve algoritma paylaşılmıyor, sadece kurulum hizmeti veriyorum.
- Para iadesi yapılmıyor.
- Bu sistem, özellikle MyBB sistemleri için daha uygundur.
Sonuç Olarak
Bu sistemi entegre ederek:
- Sisteminize kayıt olan kişilerin sahte veya hatalı T.C. kimlik numaralarıyla giriş yapmasının önüne geçersiniz.
- Kayıtlarınızı yasal ve resmi doğrulukla güvence altına alırsınız.
- Sisteminizi çok daha güvenilir ve profesyonel bir hale getirirsiniz.
Örnek Log Kaydı:
PHP
Kod:
// member.php veya kayıt işleminin olduğu dosyada
if ($mybb->input['action'] == "do_register")
{
// Kayıt işlemi yapılıyor (burada kayıt sonrası işlem yapılabilir)
// Kullanıcı bilgileri
$username = $mybb->input['username'];
$email = $mybb->input['email'];
$tc_kimlik = $mybb->input['tc_kimlik']; // Senin formdan gelen özel alan
$ad = $mybb->input['ad'];
$soyad = $mybb->input['soyad'];
$dogumyil = $mybb->input['dogumyil'];
$ip = $mybb->input['ip'] ?? $_SERVER['REMOTE_ADDR']; // IP adresi
// Tarih ve saat
$tarih = date('Y-m-d H:i:s');
// Log satırı
$log_line = "[$tarih] Kullanıcı: $username, Email: $email, TC: $tc_kimlik, Ad: $ad, Soyad: $soyad, Doğum Yılı: $dogumyil, IP: $ip\n";
// Log dosyasına yaz
file_put_contents(__DIR__ . '/registration_log.txt', $log_line, FILE_APPEND | LOCK_EX);
}
?>
[2025-07-25 01:29:16] Kullanıcı: adminsss, Email: se564564@gmail.com, TC: 118526434760, Ad: ben , Soyad: ünver, Doğum Yılı: 1998, IP: 176.233.65.70