Konuyu Oyla:
  • Toplam: 0 Oy - Ortalama: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[Yardim Talebi] Php Destek
#1
PHP Kod:
try {
    
$db = new PDO("mysql:host=localhost;dbname=blog;charset=utf8""root" "");
} catch ( 
PDOException $e ) {
    print 
$e->getMessage();
}
echo 
'<title>".$row["title"]."</title>';
error_reporting("0");
$p $_GET["p"];

$veri $db->prepare("select * from ayarlar");
$veri->execute(array($p));

$row $veri->fetch(PDO::FETCH_ASSOC);
    echo 
"
    <table border='1' width='300'>
              <tr>
<td><strong>"
.$row["title"]."</strong></td>    
</tr>

"

echo '<title>".$row["title"]."</title>';
bunu denedim ama olmadı nedense olmadı 
Merak Edilicek Bir Yanimiz Yok. Siradan Biriyiz.. Bahsedilicek Kadar Ozel, Bahsi Edilmeyecek Kadar Eskiyiz !
Cevapla PGM
Teşekkür verenler:
#2
$row değişkenini tanımlamadan önce çağırdığınız için çalışmayabilir.
ücretli grafik - tasarım ve kodlama işleri yapılır
MyBB Dizayn
iletişim için;
özel mesaj, sosyal medya adreslerim:
facebook | twitter | instagram | behance | github
Cevapla PGM
Teşekkür verenler: kaRanLık-61
#3
$veri->execute(array($p));

burada sıkıntı var gibi. php yardım dokümanlarına ve örneklere bakın.
bana pek doğru gibi gelmedi. sizin sql'de zaten parametre yok. $p yi neden kullanıyorsunuz ki..
Ana prensibimiz "İnsana Saygı" Amacımız sadece para kazanmak ya da geyik değil, aynı zamanda faydalı şeyler yapmak. sadece para kazanmak olsaydı, yapılacak birçok şey vardı...  Haksızlığa uğrayan varsa sırayla diğer görevlilere, sonra adminlere, tatmin olmazlarsa da bana yazabilirler. Elimizden geldiği kadar adaletli olmaya, evrensel hukuk kaidelerine uymaya çalışacağız. 

Önemli konular listesi: https://destek.10tl.net/showthread.php?tid=99072
Android 10tl programı: https://destek.10tl.net/showthread.php?tid=98074
Yeni Görevli kuralları: https://destek.10tl.net/showthread.php?tid=99597
Ara
Cevapla PGM
Teşekkür verenler:
#4
Sanırım veritabanından get metodu ile İD göre konu çekmeye çalışıyor. Önce ayar çekmeye çalışıyor.
Veritabanında ayarlar tablosunda title diye bir alan var mı?
Eror reporting 0 kaldırın hata gözüksün ki yanlış nerede anlayalım. Sorguda sonra ekran basın. Row tanımlamadan Row u basamaz.
Ekrana basma kısmını böyle yapın;
<code>echo '<title>' .$row["title"].'</title>';</code>
$p konusunda hocamın dediği gibi gereksiz bir yerde kullanmışım onu konu içeriğini çekerken kullanacaksın.
Tüm Destek Forumun Kuralları
Görevli Kuralları
- Saçma Konu Başlıklarına ve Özelden Destek Vermiyorum...!
Ücretli Her Türlü Script(MyBB,vB,smf,wordpress,phpBB,joomla,eschat,cms, vb.) Kurulumu ve Optimizasyon Yapılır.Ücretli Tema Tasarımı Yapılır.
Prof. Dr. MyBB Öğretmeni kaRanLık-61( Mustafa SEVİM )

İki Tarafta Zifiri kaRanLık




Mutlu Son İstiyorsan Çabalamalısın. Sadece Oturduğu Yerden Başarıya ulaşan varlık tavuktur. Bir Kurt Asla Evcilleşip Köpek Olmaz...
Cevapla PGM
Teşekkür verenler:
#5
(28-11-2019 Saat: 00:51)kaRanLık-61 Nickli Kullanıcıdan Alıntı: Sanırım veritabanından get metodu ile İD göre konu çekmeye çalışıyor. Önce ayar çekmeye çalışıyor.
Veritabanında ayarlar tablosunda title diye bir alan var mı?
Eror reporting 0 kaldırın hata gözüksün ki yanlış nerede anlayalım. Sorguda sonra ekran basın. Row tanımlamadan Row u basamaz.
Ekrana basma kısmını böyle yapın;
<code>echo '<title>' .$row["title"].'</title>';</code>
$p konusunda  hocamın dediği gibi gereksiz bir yerde kullanmışım onu konu içeriğini çekerken kullanacaksın.
 Kodları sizin önerilerinize  değiştirdiğim halde çalışmadı
@kaRanLık-61
@admin
@Novruz
PHP Kod:
<?php
error_reporting
("0");
echo 
'<title>' .$row["title"].'</title>';
$veri $db->prepare("select * from ayarlar");
$veri->execute();
try {
    
$db = new PDO("mysql:host=localhost;dbname=blog;charset=utf8""root" "");
} catch ( 
PDOException $e ) {
    print 
$e->getMessage();
}


while(
$row $veri->fetch(PDO::FETCH_ASSOC)){
    echo 
"

<title>"
.$row["title"]."</title>    

"
;          
}
?>
Merak Edilicek Bir Yanimiz Yok. Siradan Biriyiz.. Bahsedilicek Kadar Ozel, Bahsi Edilmeyecek Kadar Eskiyiz !
Cevapla PGM
Teşekkür verenler:
#6
Dediğim gibi değişkeni tanımlamadan kullanamazsınız.
ücretli grafik - tasarım ve kodlama işleri yapılır
MyBB Dizayn
iletişim için;
özel mesaj, sosyal medya adreslerim:
facebook | twitter | instagram | behance | github
Cevapla PGM
Teşekkür verenler: kaRanLık-61
#7
(29-11-2019 Saat: 18:42)Novruz Nickli Kullanıcıdan Alıntı: Dediğim gibi değişkeni tanımlamadan kullanamazsınız.
Tanımladıktan sonra kullandım:)
@Novruz
Merak Edilicek Bir Yanimiz Yok. Siradan Biriyiz.. Bahsedilicek Kadar Ozel, Bahsi Edilmeyecek Kadar Eskiyiz !
Cevapla PGM
Teşekkür verenler:
#8
(29-11-2019 Saat: 18:53)yusuer Nickli Kullanıcıdan Alıntı:
(29-11-2019 Saat: 18:42)Novruz Nickli Kullanıcıdan Alıntı: Dediğim gibi değişkeni tanımlamadan kullanamazsınız.
Tanımladıktan sonra kullandım:)
@Novruz
Tüm kodlar son mesajınızda belirttiğiniz gibi ise eğer tanımlamadan önce kullanmışsınız.
3. satırda echo ile .row değişkeninin title öğesini tanımlamadan önce yazdırmaya çalışmışsınız.
ücretli grafik - tasarım ve kodlama işleri yapılır
MyBB Dizayn
iletişim için;
özel mesaj, sosyal medya adreslerim:
facebook | twitter | instagram | behance | github
Cevapla PGM
Teşekkür verenler: kaRanLık-61
#9
(29-11-2019 Saat: 18:57)Novruz Nickli Kullanıcıdan Alıntı:
(29-11-2019 Saat: 18:53)yusuer Nickli Kullanıcıdan Alıntı:
(29-11-2019 Saat: 18:42)Novruz Nickli Kullanıcıdan Alıntı: Dediğim gibi değişkeni tanımlamadan kullanamazsınız.
Tanımladıktan sonra kullandım:)
@Novruz
Tüm kodlar son mesajınızda belirttiğiniz gibi ise eğer tanımlamadan önce kullanmışsınız.
3. satırda echo ile .row değişkeninin title öğesini tanımlamadan önce yazdırmaya çalışmışsınız.
Onun altına bakın o kodu sonradan ekledim.
@Novruz
Merak Edilicek Bir Yanimiz Yok. Siradan Biriyiz.. Bahsedilicek Kadar Ozel, Bahsi Edilmeyecek Kadar Eskiyiz !
Cevapla PGM
Teşekkür verenler:
#10
(29-11-2019 Saat: 19:25)yusuer Nickli Kullanıcıdan Alıntı:
(29-11-2019 Saat: 18:57)Novruz Nickli Kullanıcıdan Alıntı:
(29-11-2019 Saat: 18:53)yusuer Nickli Kullanıcıdan Alıntı:
(29-11-2019 Saat: 18:42)Novruz Nickli Kullanıcıdan Alıntı: Dediğim gibi değişkeni tanımlamadan kullanamazsınız.
Tanımladıktan sonra kullandım:)
@Novruz
Tüm kodlar son mesajınızda belirttiğiniz gibi ise eğer tanımlamadan önce kullanmışsınız.
3. satırda echo ile .row değişkeninin title öğesini tanımlamadan önce yazdırmaya çalışmışsınız.
Onun altına bakın o kodu sonradan ekledim.
@Novruz
Söylemek istediğim şu; 3. satırdaki koddan önce .row değişkenini tanımlamanız gerekli.
ücretli grafik - tasarım ve kodlama işleri yapılır
MyBB Dizayn
iletişim için;
özel mesaj, sosyal medya adreslerim:
facebook | twitter | instagram | behance | github
Cevapla PGM
Teşekkür verenler: yusuer , kaRanLık-61
#11
//Çözdüm
Sıralamayı değiştirdim alta aldım bir de noktalı virgül koyunca düzeldi

Yeni bir şey sormak istiyorum.Devamını okuyu nasıl yapabilirim şu linktekini benim kodlarıma uyarlamak istiyorum.
http://www.erbilen.net/php-yazi-kisaltma-fonksiyonu/
PHP Kod:
<?php
include("ayarlar.php");
$veri $db->prepare("select * from mesajlar where id=1");
$veri->execute();

$row $veri->fetch(PDO::FETCH_ASSOC);
    echo 
"
    <table border='1' width='1000'>
              
<tr>
<td>"
.$row["yazi"]."</td>    
</tr>
</table>
<br>
"
;          

?>
@Novruz
Kusura bakmayın hocam çok teşekkür ediyorum.
Merak Edilicek Bir Yanimiz Yok. Siradan Biriyiz.. Bahsedilicek Kadar Ozel, Bahsi Edilmeyecek Kadar Eskiyiz !
Cevapla PGM
Teşekkür verenler:
#12
(29-11-2019 Saat: 19:50)yusuer Nickli Kullanıcıdan Alıntı: //Çözdüm
Sıralamayı değiştirdim alta aldım bir de noktalı virgül koyunca düzeldi

Yeni bir şey sormak istiyorum.Devamını okuyu nasıl yapabilirim şu linktekini benim kodlarıma uyarlamak istiyorum.
http://www.erbilen.net/php-yazi-kisaltma-fonksiyonu/
PHP Kod:
<?php
include("ayarlar.php");
$veri $db->prepare("select * from mesajlar where id=1");
$veri->execute();

$row $veri->fetch(PDO::FETCH_ASSOC);
 echo 
"
 <table border='1' width='1000'>
              
<tr>
<td>"
.$row["yazi"]."</td> 
</tr>
</table>
<br>
"
  

?>
@Novruz
Kusura bakmayın hocam çok teşekkür ediyorum.

Verilen kodları olduğu gibi kullanacaksınız sadece $uzunyazi değişkenine kısaltmak istediğiniz yazıyı atayacaksınız.
ücretli grafik - tasarım ve kodlama işleri yapılır
MyBB Dizayn
iletişim için;
özel mesaj, sosyal medya adreslerim:
facebook | twitter | instagram | behance | github
Cevapla PGM
Teşekkür verenler: kaRanLık-61


Hızlı Menü:


Şu anda bu konuyu okuyanlar: 1 Ziyaretçi



eXpertBoss -