Konuyu Oyla:
  • Toplam: 0 Oy - Ortalama: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[Yardim Talebi] Otomatik Artan İd Numarası Php??
#1
Düşündüğüm şey Php de veribatanına her kayıt girildiğinde kayıt sayısına göre oto id no girecek.İşin esası otomatik artan id no
Ara
Cevapla PGM
Teşekkür verenler:
#2
İnternetten auto increment araştırırsan gereken cevabı bulursun.
Tüm Destek Forumun Kuralları
Görevli Kuralları
Ücretli Mybb Tema Tasarım ve Kodlama , Bootstrap(html/css) duyarlı kodlamalar Yapılır.
Prof. Dr. MyBB Öğretmeni kaRanLık-61( Mustafa SEVİM )[ 2010-2021 => 10TL'de 11 Sene ]

İki Tarafta Zifiri kaRanLık




Mutlu Son İstiyorsan Çabalamalısın. Sadece Oturduğu Yerden Başarıya ulaşan varlık tavuktur. Bir Kurt Asla Evcilleşip Köpek Olmaz...
Cevapla PGM
Teşekkür verenler:
#3
(29-06-2019 Saat: 23:00)kaRanLık-61 Nickli Kullanıcıdan Alıntı: İnternetten auto increment araştırırsan gereken cevabı bulursun.

Araştırmaya başladım ama pek bir şey anlamadım.
@kaRanLık-61
Ara
Cevapla PGM
Teşekkür verenler:
#4
Auto increment:
php ile yapmaya gerek yok. mysql bunu yapar zaten. 
"mysql auto increment" diye arat. 

örnek, db yapısı:
id : auto incr. 
isim

PHP Kod:
$sql="insert into (isim) values ('deneme')";
mysqli_query($sql); 


Bu kod çağrıldıkça, id alanı otomatik artar. olayın özeti bu.
----------------
"Ana prensibimiz insana saygı" dedik, kimileri bunu yanlış anladı, sürekli tepemize çıktı. 
Bundan sonra ana prensibim: "isteyen istediği yere gitsin". Forumda sürekli negatif enerji yayanları, hakaret edenleri ya da hakaretimsi yazanları dahi banlayacağım. Forumda etkileşim azalacakmış umuruda değil. Yıllarca negatif enerjili insanlara katlandığım yeter.. 

Sonra duymadım, bilmiyordum yok.. 

Önemli konular listesi: https://destek.10tl.net/showthread.php?tid=99072
Android 10tl programı: https://destek.10tl.net/showthread.php?tid=98074
Görevli kuralları: https://destek.10tl.net/showthread.php?tid=99597
10tl.net Geneli (Forum açma v.b.) Kurallar: https://destek.10tl.net/showthread.php?tid=25433

twitter.png https://twitter.com/10tlnet
discord.png https://discord.gg/fUC7A2W
email.png  info (at.) 10tl.net
Ara
Cevapla PGM
Teşekkür verenler:
#5
Mysql de veritabanını oluşturduğum kısımda tablo oluştururken her alanın karşısında o alana ait özellikleri seçebildiğin bir açılır menü var oradan auto increment seçimi yapacaksın ve o alanı primary olarak işaretleyeceksin bu kadar.
He ille de php ile yapacağım dersen o zaman mantık şöyle (fakat bu işlem php ile yapılmaz normalde):
En son yazılan id nosunu çekeceksin, daha sonra o gelen veriye +1 ekleyip sonra ki kayıtta alana kaydettşreceksin.
“Mazlumun zalimden öcünü alacağı gün,
şüphesiz zalimin zulmettiği günden daha çetin olacaktır !"
Hz. Ali (r.a)

Kuş ölür, sen uçuşu hatırla...
Ara
Cevapla PGM
Teşekkür verenler:
#6
Deneyip dönüş yaparım.Video var mı?
Ara
Cevapla PGM
Teşekkür verenler:
#7
https://www.youtube.com/watch?time_continue=1&v=vBIo_UfCqB8
dk. 2:10 dan itibaren izle
“Mazlumun zalimden öcünü alacağı gün,
şüphesiz zalimin zulmettiği günden daha çetin olacaktır !"
Hz. Ali (r.a)

Kuş ölür, sen uçuşu hatırla...
Ara
Cevapla PGM
Teşekkür verenler: yusuer


Hızlı Menü:


Şu anda bu konuyu okuyanlar: 1 Ziyaretçi



Reklam yaziniz bostur. ayarlardan duzenleyiniz:raid -

Online Shopping App