Konuyu Oyla:
  • Toplam: 0 Oy - Ortalama: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Patlıcanlı Karides
#1
kacomprs-c83e65fac957e3c3564afd3f83f4260b.jpg
Patlıcanlı Karides
time-icon.pngHazırlanma Süresi
25 dk.
method-icon.pngHazırlama Yöntemi
Kızartma
person-icon.pngKişi Sayısı
4 Kişilik
type-icon.pngYemek Türü
Diğer

Malzeme Listesi
  • 1 paket Pınar Karides
  • 3 adet Patlıcan
  • 15 gr Pınar Tereyağı
  • 20 gr Zeytinyağı
  • 2 dis Sarımsak
  • 15 gr Dereotu
  • 10 dal Yeşilsoğan
  • 4 gr Tuz
  • 2 gr Karabiber
Püf Noktası

Nasıl Yapılır?
Patlıcanları uzun dilimler halinde kestikten sonra tuzlu suda 10 dakika bekletip kağıt havlu ile kurulayın.
Üzerlerine fırça yardımı ile zeytinyağı sürün, ızgara yada yanmaz bir tavada patlıcanların her iki tarafınıda altın rengi olana kadar pişirin.
Tavada 2 yemek kaşığı zeytinyağını ısıtın, ikiye bölünmüş sarımsakları ekledikten sonra 30 sn soteleyip çıkarın.
 Karidesleri ekleyerek yüksek ateşte 5/6 dakika soteleyin. Tuzu karabiberi ve tereyağını tavaya ilave edip lezzetlendirin, ocaktan aldığımız karışıma doğranmış dereotunu ekleyin.
Yeşil soğanların yeşil kısımlarını sıcak suda 30 sn bekletin ve buzlu su olan bir kaba alın oradada aynı şekilde bekletip sudan alıp kurulayın. Hazırladığımız karidesli içi patlıcanlara her iki ucu açık kalacak şekilde rulo yapın ve yeşil soğanlarla patlıcanları ortasından bağlayın. Fazla kısımlarını makasla alıp servis edin.
Ara
Cevapla PGM
Teşekkür verenler:


Hızlı Menü:


Şu anda bu konuyu okuyanlar: 1 Ziyaretçi



Reklam yaziniz bostur. ayarlardan duzenleyiniz:medi -

Online Shopping App
Online Shopping - E-Commerce Platform
Online Shopping - E-Commerce Platform
Feinunze Schmuck Jewelery Online Shopping