https://instagram.com/alphazzers
   
Konuyu Oyla:
  • Toplam: 0 Oy - Ortalama: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
TEOG'un yerine "Eğitim Bölgesi ve Sınavsız Mahalli Yerleştirme Sistemi" geldi.
#1
TEOG'un yerine liselere geçişteki yeni sistem açıklandı. Yeni sistemde sınava girmek isteğe bağlı oldu. Adrese dayalı olan yeni sistemi Bakan Yılmaz, "Eğitim Bölgesi ve Sınavsız Mahalli Yerleştirme Sistemi" olarak açıkladı. Sınav, Haziran ayının ilk haftasında yapılacak. Farklı illerdeki belirli okullara girmek isteyen öğrenciler, ayrıca Haziran ayının son haftasında gerçekleştirilecek, merkezi sisteme dayalı bir sınava da girebilecek. Sınav süresinin 90 dakika olduğu, soru sayısının ise 60 olduğunu açıklandı. 6, 7 ve 8. sınıf müfredatından sorular hazırlanacak. Bakan Yılmaz, yeni sistemin felsefesini, "Sınava girmek isteğe bağlı" olarak açıkladı.

Yılmaz yeni sistemin adının ise, 'Veli Tercihli Yeni Kayıt Sistemi' olduğunu açıkladı.

Konuşmasından satır başları:
 Yeni sistem tamamlandı. Mevcut sistem bu ana kadar gelenlerin en iyisiydi. Bu sınav yarışının okul dışı kaynaklara öğrenciyi yönlendirdiği şeklinde algı var.

İşte yeni sistem
'Mahalli Yerleştirme Sistemi'ni getirdik. Öğrencimiz adresine en yakın okula yerleştirelecek.Esas şey bu. Bizim biliyorsunuz AK Parti hükümetlerinin programında da var. en iyi okul, eve en yakın okuldur diye sözümüz de var. Peki 2012 yılında 10’ncu kalkınma planı hazırlanıyor. 2014-2018 yıllarını içeren. Deniyor ki eğitimle ilgili bunlar bunlar bunlar yapılsın.
Evlatlarımızı kendi tercihlerine alacağız, başvuru esnasında bir ekran önüne gelecek, bu ekrandan 5 tercih yapacak. Hiçbir öğrenci istemediği okula gitmeyecek. Bundan sonra her okul da her öğrenci de başarılı olacak. Bundan sonra, adres bölgelerindeki liselere farklı akademik düzeylerde farklı ilgi ve birikimdeki öğrenciler gelecek, akademik çeşitlilik sağlanacak ve bu, okulun başarı seviyesini yükseltecek. Esas gayemiz sınavsız liselere geçişi sağlayabilmektir. Bunun için ne yapmak lazım bütün okulları fen liseleri ayarına çıkarmaktır. 
11 bin 57 lisemiz var. 1 milyon 200 bine yakın, 8. sınıfta öğrencimiz var. Ülke genelinde belirlediğimiz farklı illerdeki sınırlı sayıdaki okulumuza, isteyen 8. sınıf öğrencilerin girebileceği bir sınav hazırladık. Bu liselerin ismini ve sayısı mayıs ayı gibi açıklayacağız. 


Ortaokullarda yeni sınav: 'MİS'


İsteyen sınava girecek 

Bu sistem kaldırıldığında Hakkari'deki bir çocuk istediği liseye girebilecek mi? Bu sistemle onu getirmiş olduk. Haziran ayının ilk hafta sonunda bu sınav yapılacak. Tek sınav olacak. Sonuçlar haziran ayında açıklanacak. Sınav 60 sorudan oluşacak, 90 dakika olacak ve tek oturum olacak. 6.7.8. sınıf müfredatından sorular hazırlanacak. Çoktan seçmeli olacak, sayısal ve sözel bölümleri olacak. Öğrenciler sınava girince 5 tercih yapabilecekler. Sınava giren ve girmeyen öğrencilerin yerleştirme sonucu aynı anda açıklanacak. 
Yeni sistemin temel felsefesi isteyenin sınava girmesi. TEOG'da sınava girmek zorundaydınız. 


Yeni sistemde özel okullar nasıl öğrenci alacak?


3 model geri çevrilmişti
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “TEOG’un kaldırılması lazım” sözlerinden 84 saat sonra, 19 Eylül’de TEOG kaldırılmıştı. Liselere geçişte açık uçlu sorulardan oluşacak bir sınav yapılacağı, hem Başbakan Binali Yıldırım hem de Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz tarafından duyurulmuştu. Bu sınava ise yüzde 5 ile yüzde 10 diliminde yer alan öğrencilerin katılacağı, geri kalanların da adrese dayalı olarak liselere yerleştirileceği gündeme gelmişti. Veliler, gözde liselere yerleşmenin mümkün olması için “Taşınalım mı?” sorusunu sıkça sormaya başlamıştı. Daha önce MEB tarafından hazırlanan 3 model, Cumhurbaşkanlığı tarafından “uygun” bulunmayarak geri çevrilmişti.
Çocuğu 6. sınıftan itibaren yarışa sokacak değil de, stresi kaldıracak bir sistem getirelim dedik.
Ara
Cevapla PGM
Teşekkür verenler:
#2
Anlamadığım birşey var. Sınava girmeyenle giren arasında ne gibi bir fark olacak?

Bu arada anladığım kadarıyla sistem gayet güzel. MEB'in güzel şeyler yaptığını görmek çok daha güzel.
Ara
Cevapla PGM
Teşekkür verenler:
#3
Fen liseleri hayalleri artık olmayacak desenize. :)
Ara
Cevapla PGM
Teşekkür verenler:
#4
(05-11-2017 Saat: 18:10)M4rchst Nickli Kullanıcıdan Alıntı: Fen liseleri hayalleri artık olmayacak desenize. :)

Aynı şekilde Fen Lisesi'ne gitmek isteyen fakat zorla İmam Hatip'lere giden çocuklar da olabilir. Zaten sistemin amacı bu, İmam Hatip'lere öğrenci çekmek.
atakaj
"I am constantly torn between killing myself or everyone around me."

Ara
Cevapla PGM
Teşekkür verenler:
#5
Fikir güzel fakat ne kadar iyi uygulanır orasını öğreneceğiz
Ara
Cevapla PGM
Teşekkür verenler:
#6
5 Metreyle Fen Lisesini Kaçırmak :)
Ara
Cevapla PGM
Teşekkür verenler:
#7
Benim kendi düşüncem mesela istediginiz okula yakin bir tanidiginiz olabilir kendi ikametkahinizi o tanidiginizin evine aldirirsaniz iş cozulur ama belki bumada bi yontem bulurlar ortalık karışık
Ara
Cevapla PGM
Teşekkür verenler:
#8
Saçma bir sistem mi? Milli eğitim bakanlığı size hemen saçma müfredat ve sistemlerini öne sunar. Hemencecik sistem değişmek mı istiyorsunuz? Sisteminiz saçma mı olsun istiyorsunuz Saçma sistem? Milli eğitim bakanlığı...
- bu derece olmuş. İnsanlar bir bakar ne yapıyoruz biz diye? Peki hiç soruldu mu bu adamlara TEOG veya başka sınava giren öğrencilerin istedikleri lise veya yakın olan liselere gitmek istedikleri ama teog yüzünden gidemekleri simdi de gelmiş diyorlar ki alay eder gibi mahalleye göre lise benim zamanımda vardı devam etseydi güzel olurdu fakat şimdi tekrar yapmaları aşırı derecede saçma oluyor... bunun için bence halk etkinlik başlatmalı yoksa bu böyle olmaz ki? Kendine gel Milli Eğitim Bakanlığı...
Ara
Cevapla PGM
Teşekkür verenler:
#9
Ortalık bu olay yüzünden karışacak benden söylemesi :D
Ara
Cevapla PGM
Teşekkür verenler:


Hızlı Menü:


Şu anda bu konuyu okuyanlar: 2 Ziyaretçi



WTSupport | Torrent - ZULA - The Forest Platformu -

Online Shopping App
Online Shopping - E-Commerce Platform
Online Shopping - E-Commerce Platform
Feinunze Schmuck Jewelery Online Shopping