Konuyu Oyla:
  • Toplam: 0 Oy - Ortalama: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Google Arama Sonuçlarını Geliştirmek İçin 10 Yöntem
#1
Burada yer alan ipuçları ile ufak işletmenizin fark edilmesini ve arama motorlarında daha iyi sonuçlar elde etmesini sağlayın.

Gayrimenkuller konusunda “Yer, yer, yer!” söylemini duymuş olmalısınız. Benzer durum arama motorlarında yer alan siteler için de geçerlidir. Siteniz ne kadar yukarıda yer alırsa o kadar fazla trafik alacaktır. Sitenize doğru anahtar kelimeleri yerleştirerek nitelikli trafik alımını yükseltebilirsiniz. Nitelikti trafik sizin için yeni müşteriler anlamına gelmektedir.

Organik ve Ücretli Listeleme

Sitenize ziyaret çekmek için çeşitli yöntemler deneyebilirsiniz. Bunlardan en etkilisi, daima en yukarıda yer alan Google, Yahoo ve Bing arama motorlarından elde edilen “organik” arama sonuçlarıdır. Ücretli listeleme belirli sponsorlu alanlarda yer alan reklam çeşitleridir ve organik sonuçlar bunların aksine ücretsiz olmakla beraber çeşitli unsurlarla alakalıdır. Sitenin içeriği ve bunun arama yapılan anahtar kelimeye yakınlığı bu unsurları oluşturan kavramlardır.



SEO Hedefiniz: İlk Sayfada Yer Almak!

Arama sonuçlarında birinci sayfanın dışındaki linklere tıklayan insan sayısı çok azdır. Eğer hedefiniz görünmek ise bu durumda en üst sırada yer alanlar arasında olmalısınız. Bunu yapabilmek için arama motorlarının nasıl çalıştığını ve sitenizi bunlara göre nasıl optimize edebileceğinizi öğrenmelisiniz. Bu doğrultuda yapacağınız çalışmalara arama motoru optimizasyonu (SEO) adı verilmektedir.

İlginç Bilgi: Yerel ürün veya servis arayan insanların %97’si bilgi için internete göz atmaktadır.

Arama motorları sitenizin var olduğunu bildikleri zaman sitenizi tarayıp bilgileri dizine eklemeye başlarlar ve sitenizde yer alan içerikleri analiz ederek sitenizin sonuçlarda nerede gözükmesi gerektiğini belirlemeye çalışırlar. Siteniz optimize edilmemişse çok fazla iyi bir sıralamaya sahip olmayacaktır ve rakiplerinizin gerisinde kalacaksınızdır.



Sıralamanızı Yükseltecek Kilit Unsurlar

Her arama motoru ve dizinin kendine ait bir sıralama ve listeleme kriteri vardır ancak genelde hepsi aynı temel unsurları dikkate alırlar.

Anahtar Kelimeler – Bunlar işletmenizi arayan insanların kullandığı seçilmiş kelimeler veya kelime öbeklerinden oluşur. İçeriğinizi tanıtacak 5-10 kelime seçmeli ve bunları sitenizde sık sık kullanmalısınız. Ancak bunu yaparken anlamlı olan yerlerde kullanmaya özen göstermelisiniz. Aksi taktirde sonuçları pozitiften ziyade negatif olacaktır.

Hızlı Çözüm: Search Engine Visibility gibi SEO araçları işletmeniz ile ilgili olan kelimeleri veya kelime öbeklerini bulmak konusunda size yardımcı olabilir. Bu araç aynı zamanda en iyi 10 SEO kontrol listesi araçlarını içermektedir ve bu araçlar otomatik olarak sitenizi kontrol ederek arama motoru sıralamanızı yükseltmek için size belirli yöntemler sunarlar.

Başlık Etiketi – Başlık etiketi insanların ilgili sayfadan neler bekleyebileceğinin özetini sunmaktadır. Bu belirli önemli noktalarda gözükmektedir. Tarayıcının başlık kutucuğu ve arama motorları sonuçlarındaki başlık bunlardan bazılarıdır. Eğer belirli bir kitleye hitap ediyorsanız, başlık etiketine başlıkta yer vermeye çalışın. Bu sayede her bir sayfanın 65 karakterden az, kendine özel bir başlığı olacaktır.

Açıklama Etiketi – Açıklama etiketi, arama motoru sonuçlarında site linkinin alt kısmında gözükür ve insanları sayfayı ziyaret etmek için teşvik etmelidir. Sitenizde yer alan her sayfanın özel bir açıklaması olmalı ve bu açıklamalarda sayfanın anahtar kelimesine yer verilmelidir. Açıklamayı 250 karakterden az tutmalı ve alfanumerik olmayan karakterler kullanmaktan kaçınmalısınız.

Başlık Etiketi (H1 Etiketi) – Sitenizde yer alan her bir sayfa mutlaka bir adet başlık yani Header etiketine sahip olmalıdır. Bunlar arama motorlarında gözükmeseler bile genellikle sayfa içerisinde yer alan en çok dikkat çekici metinlerdir. Bu başlıklar ziyaretçinin ne okuyacağını ona aktarmaktadır. Bunu olabildiğince kısa tutmaya çalışın.

Sayfa İçeriği – Sitenin içeriği ziyaretçilerin okuyacağı metinlerdir ve bunlar arama motorları için oldukça önemlidirler. Her sayfada 300-700 arası miktarda kelime kullanmaya çalışın ve bu kelimeler arasında belirlenen anahtar kelimenin olmasına özen gösterin. Her anahtar kelimeyi koyu olarak yazın. Son olarak ise site içeriğinin orijinal olmasına özen gösterin.

İlginç Bilgi: Arama motorları bir anahtar kelimeyi gereğinden fazla kullandığınızı tespit edebilir ve bunun için size yaptırım uygulayabilir. Bu nedenle aşırıya kaçmamaya çalışın.

Gezinti – Gezinti sitenizde yer alan tüm linkler ile ilgilidir. Ziyaretçiler ve arama motorları sitenizin gezinti durumunun iyi olup olmadığını dikkate alırlar. Kırık linkler duvara toslamak gibidir. Bu nedenle linkleri düzenli olarak kontrol etmeniz gerekmektedir.

Site Haritası – Site haritası sitenizde yer alan tüm sayfalar için bir harita veya dizin görevini görmektedir. Site haritaları arama motorlarına site içerisinde rehberlik ederler ve sayfaların isimlerini ve yerlerini onlara gösterirler. Bunlar sitenin dizine eklenmesini hızlandırabilirler ve diğer tarafından site trafiğinin yükselmesini sağlayabilirler.

Resim Etiketi – Resimler metinleri bölerler ve sitenize görsel bir ilgi katarlar. Her sayfada bir resim kullandığınızdan emin olun ve bunlarda yer alan “alt” niteliği içerisinde sayfanın anahtar kelimesine yer vermeye çalışın. Çünkü arama motorları resimleri doğrudan göremezler ve bu alt niteliklere göz atarak resimleri dizine eklerler.

İpucu: Resimlerinizi optimize ederek onların dosya boyutunu düşürebilir ve resimlerin hızlı yüklenmesini sağlayabilirsiniz. Bunlar da sitenin sıralamasına etki edecektir.

Link Oluşturma – Linkler sitenizin arama motoru sonuçlarına büyük etki ederler. İki türlü link bulunmaktadır. Birincisi dahili linkler, ikincisi ise backlinkler. Dahili linkler bir anahtar kelimeden veya cümleden link oluşturarak sitenin bir başka yerine yönlendirme yapmak anlamına gelmektedir. Backlinkler ise diğer sitelerden sitenize gelen linklerle ilgilidir. Arama motorları bunları dikkate alarak sıralamanızı belirler ve nitekim bunların elde edilmesi oldukça zordur. Çeşitli dizinlere sitenizi kaydederek veya basın bültenleri oluşturup bunları haber sitelerine göndererek siteniz için kolay yoldan backlink alabilirsiniz. Bununla birlikte kendi sektörünüzde yer alan kişilerle irtibat kurabilir ve link değişiminde bulunabilirsiniz.

Arama motoru optimizasyonu işletmenizin çevrim içi ortamdaki başarısı için son derece önemlidir. Burada yer alan ipuçları ile sitenizi iyileştirebilir ve temel araçları kullanmaya başlayabilirsiniz. Sitenizi düzenlemek biraz vakit alacaktır ancak bunu yaptıktan sonra sitenizin arama motorları üzerinden daha fazla müşteri alarak büyüyeceğinden emin olabilirsiniz.

Alıntıdır.
Bkz:https://www.ayhankaraman.com/google-arama-sonuclarini-gelistirmek-icin-10-yontem/
Ara
Cevapla PGM
Teşekkür verenler:


Hızlı Menü:


Şu anda bu konuyu okuyanlar: 1 Ziyaretçi



***

Online Shopping App
Online Shopping - E-Commerce Platform
Online Shopping - E-Commerce Platform
Feinunze Schmuck Jewelery Online Shopping