Yorum Sayısı: 5,930
Konu Sayısı: 536
Teşekkürler: 3
6 mesaj içinde 437 teşekkür verildi.
Kullanıcı Adı Değişiklikleri:
rayray93
SanalPara (SP): 261 SP
Windows'un yanına kurdum. Şahsen Mac'i Logic Pro için kurmuştum. Ama bunda ne yapabilirim bilmiyorum.
Şimdi bu Ubuntu ile ne yapabilirim, ne yapmalıyım? Linux hakkında bilgi edinip daha sonra Kali'ye geçmek istiyorum. Çünkü ubuntu normal windows gibi. Ben sadece terminal kullanacağım. Kali daha iyi çalışıyor bu konuda.
Python falan mı öğreneyim, direkt kaliye geçip oradaki şeyleri mi öğreneyim, Linux için ne yapayım? Daha önce hiç kullanmadım
Yorum Sayısı: 6,788
Konu Sayısı: 186
Rep Puanı:
847
Teşekkürler: 358
168 mesaj içinde 475 teşekkür verildi.
kaRanLık-61
SanalPara (SP): 2,030 SP
kali sadece teminal linux için neden ubuntu kurdun ki? ubuntu server kursaydın daha kolay olurdu senin için.
Tüm Destek Forumun Kuralları
Görevli Kuralları
Ücretli Mybb Tema Tasarım ve Kodlama , Bootstrap(html/css) duyarlı kodlamalar Yapılır.
Prof. Dr. MyBB Öğretmeni kaRanLık-61( Mustafa SEVİM )[ 2010-2024 => 10TL'de 14 Sene ]
İki Tarafta Zifiri kaRanLık
Mutlu Son İstiyorsan Çabalamalısın. Sadece Oturduğu Yerden Başarıya ulaşan varlık tavuktur. Bir Kurt Asla Evcilleşip Köpek Olmaz...
Yorum Sayısı: 4,494
Konu Sayısı: 472
Teşekkürler: 30
53 mesaj içinde 489 teşekkür verildi.
Hatake
SanalPara (SP): 6,089 SP
Keşke xubuntu kursaydın. Direk windowsu sildim xubuntu kurdum. Mutluyum. Mavi gök yüzünde güzel, hatalardan sıkılanlar için önerimdir. Her türlü şeyi yapabilirsin. Genel olarak sorunsuz. Mac teması yükleyip bütün gün masa üstüne bakabilirsin örneğin. Python'a gelince onu da öğrenmek için kullanacağın işletim sistemi kesinlikle Linux ben python ile web sayfası yazmayı araştırıyorum şu sıralar.
Yorum Sayısı: 4,984
Konu Sayısı: 511
Rep Puanı:
3
Teşekkürler: 1
1 mesaj içinde 41 teşekkür verildi.
Yurisa
SanalPara (SP): 21 SP
Linux kullanmak için dil bilmene gerek yok. önemli olan linux komut satırını öğrenmen lazım bunun için onlarca pdf var. sanırım heçk meçk işleri için istiyorsun. kali linuxun tek + tarafı pentestler için geliştirilmiş bir distro olması. yani onlarca hazır gelen tools'ları var. onun dışında ilk olarak linuxun sistem yapısını anlamalısın, alışmalısın. bunun için tek diyebileceğim şey kurcalamak.
Yorum Sayısı: 959
Konu Sayısı: 83
Rep Puanı:
47
0 mesaj içinde 72 teşekkür verildi.
Krons
SanalPara (SP): 0 SP
Kali Ubuntu'dan farklı olarak direk Metasploit Framework'u ondan sonra başka başka exploitlerle yüklü geliyor ancak sen o exploitleri vs. zaten ubuntuya kurabiliyorsun.
Builds mobile apps or something
Yorum Sayısı: 4,984
Konu Sayısı: 511
Rep Puanı:
3
1 mesaj içinde 41 teşekkür verildi.
Yurisa
SanalPara (SP): 21 SP
17-09-2016 Saat: 14:32
(Son Düzenleme: 17-09-2016 Saat: 14:43, Düzenleyen: Yurisa.)
rayray93 hocam alooo
komut satırını öğren googleye "linux komut satırı filetype:pdf" yaz. Ondan sonrası zaten kendiliğinden gelir kurcalıya kurcalıya öğrenirsin. toolların kullanımı ise basit, mantığı kavradıktan sonra hepsini rahatça kullanabilirsin.
kendi tool'unu kendin de yazabilirsin. bunun için yazdığım 2 makale var:
http://etikbiri.com/programlama/sifre-kirma-programi-yapimi.html
http://etikbiri.com/programlama/php-ile-botnet-agi-yazmak.html
demek istediğim toollardan ibaret kalma.