Konuyu Oyla:
  • Toplam: 0 Oy - Ortalama: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Zombi bilgisayar ve bulaşma yöntemi
#1
Günümüzde, internet artık her bireyin vazgeçilmez bir parçası haline geldi. En küçüğünden tutun en yaşlısına kadar herkes kendinden bir parça buluyor internette. Bu nedenle ne kadar gözümüze güzel gözükse de interneti nasıl kullanacağımızı bilmek de bir o kadar önemli hale geliyor. Bu duruma bizde bir göz atalım. Acaba izleniyor muyuz yoksa güvende miyiz?


Zombi Bilgisayar Nedir?

İnternet büyük bir okyanus ve bu okyanustaki her balık sizin gibi olmayabilir. Bazıları köpekbalığı gibi siz hiçbir şey yapmasanız da size zarar vermek isterler. Bu konuya biz de Zombi bilgisayar adı verilen kavramı açıklayarak başlayalım. Bildiğimiz gibi Zombi kelime anlamı olarak, kendi bilinçleri ya da istekleri olmadan, başkası tarafından kontrol edilen yaşayan ölü olarak da ifade edebilir. Eğer bir başkası bilgisayarınızı ele geçirirse artık o bilgisayar sizin kontrolünüzden çıkar, başkası tarafından kullanılmaya başlanır ve sizin isteklerinize cevap vermez. Üstelik size de sürekli zarar verir. Çoğu zaman biz bunun farkında bile olmayız.

Nasıl Bulaşır?

Saldırganlar bilgisayarımızı küçük boyutlu virüslü programlar kullanarak etkisiz hale getirirler. Üstelik bu işi sadece profesyonel olanlar değil hiçbir programlama bilgisi olmayan insanlar bile bu programlar sayesinde yapabiliyor. Saldırganın yapması gereken tek şey bilgisayarınıza ulaşmak. Mesela, bir siteye girdiğimizde asıl site ile birlikte açılan istenmeyen reklam pencerelerinde, hiç bir zaman hayır teşekkür ederim ya da kapat gibi butonlar bulunmaz varsa da bunları kullanmayınız. Çünkü çoğu zaman sahtedirler ve siz onlara tıkladığınız an da sizi yanlış sitelere yönlendirebilirler. Saldırganlar bu saldırıları düzenlemek için bir ağa ihtiyaç duyarlar. Oluşturdukları bu ağı da BOTNET (Bot Network) olarak ifade etmektedirler.

zombi1.jpg

Botnet Nedir?

Saldırganlar genelde 'Bot' kelimesini tercih ederler. Bot, İngilizce robot kelimesinden alınmıştır. Burdan da anlaşılacağı üzere, verilen belirli görevleri yerine getiren alet de diyebiliriz. Bu Bot'ların toplamına da Botnet adı verilmiştir. Saldırganlar oluşturdukları Zombi bilgisayar topluluğuna da ordu adını vermektedirler. Bu ağ sayesinde aynı komutları aynı anda gerçekleştirip saldırı düzenleyebiliyorlar. Genellikle, gereksiz e-postalar yani SPAM maili ya da DDos atak olarak düzenlerler. Dos atak tek bir bilgisayardan yapılır. DDos atak ise birden çok bilgisayarın atak yapması anlamına gelmektedir. Bunun yanı sıra Botnet toplulukları da vardır. Bu toplulukları, birbirlerine bu havuz içinde yardım edenler ve bir diğerinin Bot'unu çalmaya çalışanlar olarak da ikiye ayırabiliriz. Bilgisayarımızın, bir kere gizliliği ihlal edildiğinde, saldırgan artık istediği herşeyi yapmakta daha özgür olarak davranır. Saldırganlar çoğu zaman kullanıcıya kendini fark ettirmemeye çalışır. Eğer saldırgan varlığını belli ederse, Bot kaybetmeyi göze almış anlamına gelmektedir. Bazı saldırganlar için bunun pek bir önemi yoktur çünkü bir sürü Bot'a sahiptir.
zombi4.png
alıntıdır
Cevapla PGM
Teşekkür verenler:
#2
Dünyanın en yüksek ddos saldırısı 2 gbit kapasite ile bir yabancı firmaya aralıksız 8 gün boyunca bir devletin sunucularına yapılmıştı şuanda hatırlamıyorum ne söylersem yalan olur ülke hakkında ama en yükseği budur.
Ara
Cevapla PGM
Teşekkür verenler:


Hızlı Menü:


Şu anda bu konuyu okuyanlar: 1 Ziyaretçi



Reklam yaziniz bostur. ayarlardan duzenleyiniz:medi -

Online Shopping App
Online Shopping - E-Commerce Platform
Online Shopping - E-Commerce Platform
Feinunze Schmuck Jewelery Online Shopping