Konuyu Oyla:
  • Toplam: 0 Oy - Ortalama: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Adobe Photoshop 25 Yaşında!
640x360xadobe-photoshop-25-yasinda-manse...JYtQnd.jpg
Adobe Photoshop uzun yıllardır bizlerle birlikte ancak pek çok takipçimiz aslında programın ne kadar eski olduğunun farkında bile değil. Bugün tam olarak 25 yaşını dolduran program, neredeyse bir neslin fotoğraf düzenleme ihtiyaçlarına cevap vermiş durumda ve bu nedenle yazılım dünyasında gerçek bir efsane olduğunu söyleyebilirim. Efektler, filtreler, düzenleme olanakları ve fotoğraflar denince akla ilk gelen program olması ise tabii ki bunun bir kanıtı diyebilirim.

19 Şubat 1990 gününde John ve Thomas Knoll tarafından yayınlanan program, bir tarayıcının yanında paket yazılımı olarak sunuluyordu ve sadece Photoshop adına sahipti. Geçen seneler içerisinde CD'de gelen ek bir yazılımdan bir dünya standardı haline gelebilen programın bu başarısına kısaca bir göz atalım.

Esasen Adobe'un ilk programı Photoshop değildi ve ondan önce Illustrator yazılımı yayınlanmıştı fakat Photoshop'un biraz daha genele yönelik bir program olması onun daha fazla öne çıkmasına yardımcı oldu. Yıllar içerisinde hem daha fazla özelliğe hem de daha kolay bir kullanıma erişen Photoshop bu sayede sadece grafiker ve fotoğrafçıların kullandığı bir program olmaktan çıktı ve herkesin bir şekilde yolunun düştüğü programlar arasına girdi.

Programın ikonları da tabii ki bu değişim sürecinden nasibini aldılar. Şimdiye dek kullanılmış olan Photoshop ikonlarını aşağıdaki resimde kolayca görebilirsiniz.
640x335xadobe-photoshop-25-yasinda-1.jpg...JPO3Di.jpg

Elbette Adobe Photoshop'un gelişen tek şeyi ikonları değildi. Kullanıcıların adeta sağ kolu olmuş olan araç çubuğu da yıllar içerisinde büyük bir değişim geçirerek daha da göze hoş gelecek bir hale büründü. Araç çubuklarının yıllar içindeki temel değişimlerini yine aşağıdaki resimde görebilirsiniz.
640x410xadobe-photoshop-25-yasinda-2.jpg...XamaF8.jpg
Genel olarak pek çok bilgisayarda oldukça uzun bir açılış süresine sahip olan Adobe Photoshop'un en çok gördüğünüz kısımlarından birisi ise muhtemelen açılış ekranlarıdır. Bu ekranların da yıllar içerisinde uğradığı değişimleri sizin için bulduk.
640x533xadobe-photoshop-25-yasinda-3.jpg...8TFNWO.jpg
Her yeni sürümüyle birlikte algoritma değişikliklerini kullanıcılara yansıtan ve böylece araçlardan elde edilebilecek kombinasyonları daha da arttıran program, zaman zaman gerçek olamayacak kadar güzel görsellerin üretilmesinde kullanıldığı için eleştirilebiliyor. Şirket bu konuda Photoshop'un topluma pozitif etkilerde bulunan kullanımlarının örnek alınması gerektiğini belirtiyor.

Mobil cihazlar için geçtiğimiz senelerde yayınlanan Photoshop uygulamaları ise şirketin bu alanda da iddialı olduğunu gösteriyor. Ayrıca Adobe Creative Cloud web servisi sayesinde kullanıcılar pek çok Photoshop ve Adobe ürünleri hizmetlerinden internet üzerinden faydalanabiliyorlar.

Adobe'un bizlere sunduğu kaliteli araçlara aşağıdaki bağlantıları kullanarak kolayca erişebilirsiniz.

kaynak:
Kod:
http://www.tamindir.com
Ara
Cevapla PGM
Teşekkür verenler:
Photoshop 7 azmı ömrümüzü yedi. :(
Ara
Cevapla PGM
Teşekkür verenler:
ben cc kullanıyorum :)
Ara
Cevapla PGM
Teşekkür verenler:
Bu yazılımı bulanlar sayesinde tasarım yapıyoruz, yoksa birçok şeyi yapamazdık.
CS6.
https://instagram.com/alphazzers
Ara
Cevapla PGM
Teşekkür verenler:
Saolun.
Bende CS6 Varmış :) CC indiririm :)
Olduğum Yetkiler :
Bölüm Şefi Adayı ► Bölüm Şefi 1.Seviye ► Bölüm Şefi 2.Seviye ► Emektar Üye ► Bölüm Şefi 1.Seviye ► Emektar Üye

Cevapla PGM
Teşekkür verenler:
Cs 7 indirme linki varsa soylermisiniz
Ara
Cevapla PGM
Teşekkür verenler:
(21-02-2015 Saat: 01:52)TexLİeMeD Nickli Kullanıcıdan Alıntı: Cs 7 indirme linki varsa soylermisiniz

Cs7 daha çıkmadı..
Konu için teşekkürler.CC kullanıyorum bende..
Ara
Cevapla PGM
Teşekkür verenler:
Ben CS6 kullanıyorum :)
Ara
Cevapla PGM
Teşekkür verenler:
Ben C4 Kullanıyorum :)
Ara
Cevapla PGM
Teşekkür verenler:
Bende CS6 Kullanıyorum.