Windows 10'un geliştirilme aşamasında olduğunu biliyoruz, ancak Microsoft yeni işletim sisteminin çıkış tarihi konusunda hala ağzını sıkı tutuyor. Planlanan çıkış tarihinin bile muamma olduğu söz konusu sürüm için geliştirme aşaması ne kadar hızlı biterse Windows 10'u o kadar erken göreceğiz.
Buna rağmen Microsoft'un analiz firması Directions, Windows 10'un çıkışının ekim ayında gerçekleşeceğini savunuyor. Firmanın başkan yardımcısı Rob Helm, önizleme sürümünün ağustosta tamamlamasıyla birlikte Windows 10'u tamamlanmış bir ürün olarak ekimde göreceğimizi düşünüyor.
Bu görüş mantıklı gibi görünse de, aslında bir önceki raporlarla örtüşmüyor ve yine konuyu havada bırakıyor. Windows 8'in çıkışından tam 3 sene sonrasının hedef alınması mantıklı bir karar olabilir, ancak Microsoft'un önizleme sürümü dahilinde örnek gösterdiği tarihler de ekim ile uyuşmuyor. Microsoft bu konuda özellikle okulların açılmasını ve genel okul alışverişini göz önünde bulundurarak işletim sisteminin en geç eylülde piyasada olması gerektiğini savunmuştu.
Windows 10'un çıkış tarihi konusunda tüm oklar şimdilik bir nedenden eylülü gösterse de, Helm'in savunduğu tarihte kullanıcıları düşündüren cinsten. Özellikle önizleme sürümünün çizgiyi geçmesi yazın sonuna doğru gerçekleşecekken, ürünün tam haliyle piyasaya sürülmesi de yaşanacak ufak tefek aksiliklerle ekimi bulabilir. Microsoft'un Windows 10 için canla başla çalıştığının farkındayız, dedikleri gibi geliştirme süreci ne kadar hızlı olursa Windows 10'un insanlarla buluşması da o kadar erken olacak. Kesin bir tarih hakkında konuşulmaması da büyük ihtimalle bu yüzden.
Tabii iş sadece Windows 10'un piyasaya düşmesiyle de bitmiyor; Microsoft işletim sistemini çıkardıktan birkaç ay sonra piyasada yeni Windows 10 çalıştıracak tablet ve akıllı telefonlar da görmeye başlayacağız. Bu yüzden firmanın başı şu anda bir hayli kalabalık olsa gerek.
Eğer Windows 10'u merak ediyorsanız, işletim sisteminin teknik önizleme sürümünü indirerek hemen hemen nasıl bir deneyim yaratacağını görebilirsiniz. Sitemizdeki çoğu Windows 10 başlığı bu konuda sizlere yardımcı olacaktır.
kaynak:
Kod:
http://www.tamindir.com