Konuyu Oyla:
  • Toplam: 0 Oy - Ortalama: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Win 8 şifresis girme
Bilgisayarınızdaki kişisel bilgilerinizi güvence altında tutmak için koyduğunuz windows şifresi ile başınız derde mi girdi? Bilgisayarınızı her açtığınızda karşınıza çıkan bu güvenlik şifresini unuttuğunuz zaman tatsız bir serüven sizi bekliyor demektir.

Bilgisayarın şifresini unuttuğunuz zaman ilk akla gelen temiz bir format atmak ve kurtulmaktır. Ancak kaybetmekten korktuğunuz veriler varsa o zaman format atmak yerine alternatif yöntemleri denemeniz gerekir. Bu yöntemlerden bir tanesi Offline NT Password&Registry Editor yardımıyla şifreyi kaldırmak. Kullanımının profesyonellik gerektirdiği bu program doğru kullanılmaz ise o zaman başka sorunlarla karşı karşıya kalınabilir.
Biz daha kolay olan ikinci yöntemi anlatalım. Direk USB bellekten başlatılabilen ve başlar başlamaz doğrudan unuttuğunuz windows şifresini bulmak için çalışan Linux tabanlı bir yazılım olan Ophcrack’ı çalıştırabilmek için hiçbirşeye ihtiyacınız yok. Yazılımı doğrudan USB bellekten boot edip çalıştırabilirsiniz. Diyeceksiniz ki bilgisayar açılmıyor nereden bulacağım bu bahsettiğiniz yazılımı. Cevabı kolay yapmanız gereken farklı bir bilgisayardan (mesela komşunuzun bilgisayarından) programı indirmek ve flash belleğinize atmak.
Bilgisayarınızın Boot menüsünden ya da BIOS’taki boot kısmından USB belleği seçeceksiniz ve bilgisayarınızı USB bellek ile çalıştıracaksınız. Bundan sonrası tamamen Ophcrack’ın kontrolünde. Size dakikalar içinde unuttuğunuz şifreyi bulup çıkartacak.
Ara
Cevapla PGM
Teşekkür verenler:
Kardeş şöyle bişey duymuştum 10 kere falan F8'e bas bir menü çıkıyomuş ordan şifresiz aç falan varmış bir dene.
Ara
Cevapla PGM
Teşekkür verenler:
bende win 8 var deniyim hemen
hem bu konu zaten nasıl açılacağını anlatıyor okumadın sanırım :)
Ara
Cevapla PGM
Teşekkür verenler:
(22-01-2015 Saat: 18:57)TexLİeMeD Nickli Kullanıcıdan Alıntı: bende win 8 var deniyim hemen
hem bu konu zaten nasıl açılacağını anlatıyor okumadın sanırım :)

Aynen hiç okumadım :)
Ara
Cevapla PGM
Teşekkür verenler:
aslında bendede hata var konu başlığı düzgün değildi düzelttim
Ara
Cevapla PGM
Teşekkür verenler:

Hızlı Menü:

Şu anda bu konuyu okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Online Shopping App
Online Shopping - E-Commerce Platform