ForumREO | Webmaster, Oyuncu Ve Paylaşım Platformu
Konuyu Oyla:
  • Toplam: 2 Oy - Ortalama: 4.5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Header Sorunum
#1
Merhaba arkadaşar, bu bir sorun sayılmaz, sadece öğrenmek itiyorum. Aşağıdaki gibi nası yaparım;

mdmsl.jpg

Yani aparttaki gibi yine bir arka plan değiştirme olsun, default daki gibi boş olmaz logonun arkası, inş anlamışsınızdır. Kodarı kurcaladım fakat bulamadım, yardımlarınızı bekliyorum.
Cevapla
Teşekkür verenler:
#2
Kardeşim Biraz Araştırmalısın Derim.
Ara
Cevapla
Teşekkür verenler:
#3
(24-04-2013 Saat: 15:23)ForumText Nickli Kullanıcıdan Alıntı: Kardeşim Biraz Araştırmalısın Derim.

Araştırdım bulamadım, bulsaydım konu açmazdım zaten.
Cevapla
Teşekkür verenler:
#4
Logonun arkasına arkaplan eklemek istiyorsanız hem global css hemde header kodları gerekir. mesela
globla css kodları
Kod:
#logoarkaplan {
    background: url(resim linki) left repeat-x;
    width: 100%;
    height: 100px;
}
Boyutları size kalmış..

headerda da logoyu bu div e bağlayacaksınız
örn;
Kod:
<div class="logoarkaplan"> Bu araya logo kodları gelecek</div>
Konuşmak ihtiyaç olabilir; ama susmak bir sanattır…

Ara
Cevapla
Teşekkür verenler:
#5
(24-04-2013 Saat: 15:33)jungi Nickli Kullanıcıdan Alıntı: Logonun arkasına arkaplan eklemek istiyorsanız hem global css hemde header kodları gerekir. mesela
globla css kodları
Kod:
#logoarkaplan {
    background: url(resim linki) left repeat-x;
    width: 100%;
    height: 100px;
}
Boyutları size kalmış..

headerda da logoyu bu div e bağlayacaksınız
örn;
Kod:
<div class="logoarkaplan"> Bu araya logo kodları gelecek</div>

Teşekkürler, ama ben sadece logo değil, altına birde welcom eklemekte istiyorum, o sütunun içerisinde.
Cevapla
Teşekkür verenler:
#6
bu kodlardan sonra panel kodlarını eklerseniz alt alta olurlar. Apart temanın kodlarından bakarsanız daha kolay yapabilrsiniz
Konuşmak ihtiyaç olabilir; ama susmak bir sanattır…

Ara
Cevapla
Teşekkür verenler:
#7
header şablonlarına divli container önce bir div tanımla ama id ile genişliğini 100% yap.sonra içine logo için ve hoşgeldin için ayrı div class tanımla bu kadar :)
Tüm Destek Forumun Kuralları
Görevli Kuralları
- Saçma Konu Başlıklarına ve Özelden Destek Vermiyorum...!
Ücretli Her Türlü Script(MyBB,vB,smf,wordpress,phpBB,joomla,eschat,cms, vb.) Kurulumu ve Optimizasyon Yapılır.Ücretli Tema Tasarımı Yapılır.
Prof. Dr. MyBB Öğretmeni kaRanLık-61( Mustafa SEVİM )

İki Tarafta Zifiri kaRanLık




Mutlu Son İstiyorsan Çabalamalısın. Sadece Oturduğu Yerden Başarıya ulaşan varlık tavuktur. Bir Kurt Asla Evcilleşip Köpek Olmaz...
Cevapla
Teşekkür verenler:
#8
Evet Bazı Temalarda Lgo ve Başlık Değişmiyor Ama Şükrü Abimiz Saolsun
Bana yardımcı Oldu
Admin KP > Şablon & Stil > Temalar > Temanız > Global.Css >

Bu Kodları Gör Dedigimi Yap Olur.
Kod:
#container #header {
    background: #fff url(Burası Arka Kısım) top left no-repeat;
    height: 176px;
    position: relative;
    border-bottom: 1px solid #C70000;
}

#container #header a.link {
    background: url(Burası Ön Kısım Logo Yani) top left no-repeat;
    width: 99.9%;
    height: 176px;
    display: block;
    border-bottom: 0;
    z-index: 10;
    text-decoration: none;
}
[/b]

Şükrü K.
Kod:
<script src="http://h2.flashvortex.com/display.php?id=2_1366532762_19625_442_0_728_90_9_2_8" type="text/javascript"></script>

exTRpack.tk | 10TL.net Üzerinden Kurulu
Ara
Cevapla
Teşekkür verenler:
#9
İstersen verdiğin sitenin kullandığı kodları verebilirim sen oradan kendine göre uyarlarsın.
Tüm Destek Forumun Kuralları
Görevli Kuralları
- Saçma Konu Başlıklarına ve Özelden Destek Vermiyorum...!
Ücretli Her Türlü Script(MyBB,vB,smf,wordpress,phpBB,joomla,eschat,cms, vb.) Kurulumu ve Optimizasyon Yapılır.Ücretli Tema Tasarımı Yapılır.
Prof. Dr. MyBB Öğretmeni kaRanLık-61( Mustafa SEVİM )

İki Tarafta Zifiri kaRanLık




Mutlu Son İstiyorsan Çabalamalısın. Sadece Oturduğu Yerden Başarıya ulaşan varlık tavuktur. Bir Kurt Asla Evcilleşip Köpek Olmaz...
Cevapla
Teşekkür verenler:
#10
(24-04-2013 Saat: 16:04)kaRanLık-61 Nickli Kullanıcıdan Alıntı: İstersen verdiğin sitenin kullandığı kodları verebilirim sen oradan kendine göre uyarlarsın.

Çok iyi olur adminim, gerçekten kafam karıştı herkes bir şey söylüyor :S. O sitede benim kodlarını kurcaladım ama bulamadım :(.
Cevapla
Teşekkür verenler:
#11
Yapımı kolay oc geçince kodlarım basit iş
arkadaşlar ben dinsiz değilim nereden çıktı bu Allah aşkına
Cevapla
Teşekkür verenler:
#12
(24-04-2013 Saat: 16:07)Furkomm Nickli Kullanıcıdan Alıntı:
(24-04-2013 Saat: 16:04)kaRanLık-61 Nickli Kullanıcıdan Alıntı: İstersen verdiğin sitenin kullandığı kodları verebilirim sen oradan kendine göre uyarlarsın.

Çok iyi olur adminim, gerçekten kafam karıştı herkes bir şey söylüyor :S. O sitede benim kodlarını kurcaladım ama bulamadım :(.

Kod:
<a name="top" id="top"></a><div id="header">
        <div class="logo">
            <a href="{$mybb->settings['bburl']}/index.php"><img src="{$theme['logo']}" alt="{$mybb->settings['bbname']}" title="{$mybb->settings['bbname']}"  /></a>
        </div>
    </div>

bu kodları
PHP Kod:
<div id="container"

bu kodun üstüne ekle.

Alıntı:#header {
margin: auto auto;
height: 120px;
text-align: left;
background: #0040A0;
background: -moz-linear-gradient(top, #0070C0 5%, #0061AF 40%, #0040A0 100%);
background: -webkit-linear-gradient(top, #0070C0 5%, #0061AF 40%,#0040A0 100%);
background: -o-linear-gradient(top, #0070C0 5%,#0061AF 40%,#0040A0 100%);
background: -ms-linear-gradient(top, #0070C0 5%,#0061AF 40%,#0040A0 100%);
background: linear-gradient(top, #0070C0 5%,#0061AF 40%,#0040A0 100%);
filter: progid:DXImageTransform.Microsoft.gradient( startColorstr='#0070C0', endColorstr='#0040A0',GradientType=0 );
}
.logo {
margin-left: 25px;
padding-top: 15px;
float: left;
}

bu css kodlarınıda global css dmmdır.
Tüm Destek Forumun Kuralları
Görevli Kuralları
- Saçma Konu Başlıklarına ve Özelden Destek Vermiyorum...!
Ücretli Her Türlü Script(MyBB,vB,smf,wordpress,phpBB,joomla,eschat,cms, vb.) Kurulumu ve Optimizasyon Yapılır.Ücretli Tema Tasarımı Yapılır.
Prof. Dr. MyBB Öğretmeni kaRanLık-61( Mustafa SEVİM )

İki Tarafta Zifiri kaRanLık




Mutlu Son İstiyorsan Çabalamalısın. Sadece Oturduğu Yerden Başarıya ulaşan varlık tavuktur. Bir Kurt Asla Evcilleşip Köpek Olmaz...
Cevapla
Teşekkür verenler:


Hızlı Menü:


Şu anda bu konuyu okuyanlar: 1 Ziyaretçi



Reklam yaziniz bostur. ayarlardan duzenleyiniz:iyib -