Kullanıcı İşlemlerini Aç/Kapat

Konuyu Oyla:
  • Toplam: 0 Oy - Ortalama: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
HTML Temayı Wordpress Teması Yapma
Çevrimdışı
Kullanıcı Bilgileri Göster
Yorum Sayısı: 37
Konu Sayısı: 9
Üyelik Tarihi: 21-02-2017
Rep Puanı: 10
Teşekkürler: 1
2 mesaj içinde 7 teşekkür verildi.
#1
Eh madem buralara uğrar olduk 2-3 faydamız teşekkürümüz falan olsun değil mi? 

Adım 1: Tema Oluşturma
- HTML temanızda bulunan gerekli css vb. klasörleri wp-content/themes/temaadı klasörüne kopyalayın/atın.
- Tema klasörüne style.css dosyası oluşturun. Ana dizinde mevcut böyle bir dosya varsa bunu düzenleyebilirsiniz.
- Aşağıdaki kodu style.css dosyasına uyarlayın. Uyarladıktan sonra "//" yorum satırlarını silin.

PHP Kod:
/**
 * Theme Name: TulparNW // Kendi Tema Adınız
 * Theme URI: http://www.tulparnw.com // Temanızın önizleme veya indirme adresi
 * Demo URI: http://renklitema.com // Temanızın demo yani indirme adresi
 * Author: Kutleloove // Kendi adınız
 * Author URI: http://tulparnw.com // Kendi web siteniz
 * Description: Şık,Sade,Hızlı Ve Seo Uyumlu Responsive Wordpress Teması // Tema açıklaması
 * Version: 1.0 // Tema sürümü 
 **/ 
- Temanızın görselini screenshot.png adı altında tema klasörüne atın.

Adım 2: Parçalama
- header.php footer.php index.php functions.php ve 404.php dosyalarını oluşturup wp-content/themes/temaadı klasörüne atın.
- index.html dosyanızı açın
- <html> etiketinden başlayarak header kısmının yer aldığı yere kadar olan kısmı header.php dosyasına, footer kısmından başlayın </html> etiketine kadar olan kısmı footer.php dosyasına yapıştırın.
- Header ve footer alanının ortasında kalan kısım index.php'ye ait. Dilerseniz front-page.php dosyasına da atabilirsiniz. Çoğu temada index.php kullanılıyor.

Adım 3: Yönlendirme
- header.php dosyasını açın ve link rel etiketlerinin href alanına "<?php echo get_template_directory_uri(); ?>/" kodunu yapıştırın. Eğik çizgi mevcut dosyada varsa yazmanıza gerek yok. Bu kod tema adresini çekmeye yarar.
- Gerekli tüm href ve src alanlarına aynı adımı uygulayın.

Tema gömmek bu kadar basit. Ancak kullanacağınız temaya göre loop vs. oluşturmanız gerekebilir. Bazı kısa kodlar ile sitenin adını panelden çekmeniz vs. de gerek olabilir. Bu şekilde tema gömme yaparsanız işlevsel değil görsel bir gömme yapmış olursunuz. İşlevsel gömme için ikinci yazıyı bekleyebilirsiniz :)

 Eh şimdi fark ettim de forumda hiç teşekkürüm repim falan yok. Çok görmeyin :)
Ara
Cevapla
Teşekkür verenler: Time Traveler
Tasarımcı
Çevrimdışı
Kullanıcı Bilgileri Göster
Yorum Sayısı: 1,053
Konu Sayısı: 64
Üyelik Tarihi: 26-08-2018
Rep Puanı: 35
Profil Açıklaması: Hedefinize koşmayın, onu kendinize çekin
Teşekkürler: 374
302 mesaj içinde 291 teşekkür verildi.
#2
Elinize sağlık devamı gelirse yapmayı çok isterim. Çok araştırdım ancak kapsamlı rehber bulamamıştım.
Ek olarak sormak isterim; Wordpresste jquery nasıl kullanabilirim, yazdığım kod çalışmıyor.


Kod:
<a href="#" class="istebubuton" style="display: none;" target="_blank">İndirme Butonu</a>
<div id="zamanlayici">
<b>Lütfen <span>5</span> saniye bekleyin.</b>
</div>
PHP Kod:
<script>
jQuery(document).ready(function() {
var 
sec 5
var timer setInterval(function() {
  $("#zamanlayici span").text(sec--);
  if (sec == 0) {
$(
".istebubuton").delay(1000).fadeIn(1000);
$(
"#zamanlayici").hide(1000) .fadeOut(fast);}
},
1000);
});
</
script
-NEXTWORLD
Lütfen "Rep Verbutonuna tıklayarak bizi değerlendirin.
Forum Organizatörü
Cevapla
Teşekkür verenler:
Çevrimdışı
Kullanıcı Bilgileri Göster
Yorum Sayısı: 37
Konu Sayısı: 9
Üyelik Tarihi: 21-02-2017
Rep Puanı: 10
Teşekkürler: 1
2 mesaj içinde 7 teşekkür verildi.
#3
(20-01-2021 Saat: 19:07)NextWorld Nickli Kullanıcıdan Alıntı: Elinize sağlık devamı gelirse yapmayı çok isterim. Çok araştırdım ancak kapsamlı rehber bulamamıştım.
Ek olarak sormak isterim; Wordpresste jquery nasıl kullanabilirim, yazdığım kod çalışmıyor.


Kod:
<a href="#" class="istebubuton" style="display: none;" target="_blank">İndirme Butonu</a>
<div id="zamanlayici">
<b>Lütfen <span>5</span> saniye bekleyin.</b>
</div>
PHP Kod:
<script>
jQuery(document).ready(function() {
var 
sec 5
var timer setInterval(function() {
  $("#zamanlayici span").text(sec--);
  if (sec == 0) {
$(
".istebubuton").delay(1000).fadeIn(1000);
$(
"#zamanlayici").hide(1000) .fadeOut(fast);}
},
1000);
});
</
script

WordPress ilgisi ne ki bunun? Düz HTML JS değil mi bu :)
Ara
Cevapla
Teşekkür verenler:
Çevrimiçi
Kullanıcı Bilgileri Göster
Yorum Sayısı: 3,545
Konu Sayısı: 427
Üyelik Tarihi: 13-05-2015
Rep Puanı: 75
Teşekkürler: 26
64 mesaj içinde 733 teşekkür verildi.
#4
(20-01-2021 Saat: 19:07)NextWorld Nickli Kullanıcıdan Alıntı: Elinize sağlık devamı gelirse yapmayı çok isterim. Çok araştırdım ancak kapsamlı rehber bulamamıştım.
Ek olarak sormak isterim; Wordpresste jquery nasıl kullanabilirim, yazdığım kod çalışmıyor.


Kod:
<a href="#" class="istebubuton" style="display: none;" target="_blank">İndirme Butonu</a>
<div id="zamanlayici">
<b>Lütfen <span>5</span> saniye bekleyin.</b>
</div>
PHP Kod:
<script>
jQuery(document).ready(function() {
var 
sec 5
var timer setInterval(function() {
  $("#zamanlayici span").text(sec--);
  if (sec == 0) {
$(
".istebubuton").delay(1000).fadeIn(1000);
$(
"#zamanlayici").hide(1000) .fadeOut(fast);}
},
1000);
});
</
script
header'e bunu eklemeyi unutmayın.
Kod:
<script
  src="https://code.jquery.com/jquery-3.5.1.min.js"
  integrity="sha256-9/aliU8dGd2tb6OSsuzixeV4y/faTqgFtohetphbbj0="
  crossorigin="anonymous"></script>
Ara
Cevapla
Teşekkür verenler: kutleloove , NextWorld
Tasarımcı
Çevrimdışı
Kullanıcı Bilgileri Göster
Yorum Sayısı: 1,053
Konu Sayısı: 64
Üyelik Tarihi: 26-08-2018
Rep Puanı: 35
Profil Açıklaması: Hedefinize koşmayın, onu kendinize çekin
Teşekkürler: 374
302 mesaj içinde 291 teşekkür verildi.
#5
(20-01-2021 Saat: 19:25)kutleloove Nickli Kullanıcıdan Alıntı:
(20-01-2021 Saat: 19:07)NextWorld Nickli Kullanıcıdan Alıntı: Elinize sağlık devamı gelirse yapmayı çok isterim. Çok araştırdım ancak kapsamlı rehber bulamamıştım.
Ek olarak sormak isterim; Wordpresste jquery nasıl kullanabilirim, yazdığım kod çalışmıyor.


Kod:
<a href="#" class="istebubuton" style="display: none;" target="_blank">İndirme Butonu</a>
<div id="zamanlayici">
<b>Lütfen <span>5</span> saniye bekleyin.</b>
</div>
PHP Kod:
<script>
jQuery(document).ready(function() {
var 
sec 5
var timer setInterval(function() {
  $("#zamanlayici span").text(sec--);
  if (sec == 0) {
$(
".istebubuton").delay(1000).fadeIn(1000);
$(
"#zamanlayici").hide(1000) .fadeOut(fast);}
},
1000);
});
</
script

WordPress ilgisi ne ki bunun? Düz HTML JS değil mi bu :)

(20-01-2021 Saat: 19:25)leojely Nickli Kullanıcıdan Alıntı:
(20-01-2021 Saat: 19:07)NextWorld Nickli Kullanıcıdan Alıntı: Elinize sağlık devamı gelirse yapmayı çok isterim. Çok araştırdım ancak kapsamlı rehber bulamamıştım.
Ek olarak sormak isterim; Wordpresste jquery nasıl kullanabilirim, yazdığım kod çalışmıyor.


Kod:
<a href="#" class="istebubuton" style="display: none;" target="_blank">İndirme Butonu</a>
<div id="zamanlayici">
<b>Lütfen <span>5</span> saniye bekleyin.</b>
</div>
PHP Kod:
<script>
jQuery(document).ready(function() {
var 
sec 5
var timer setInterval(function() {
  $("#zamanlayici span").text(sec--);
  if (sec == 0) {
$(
".istebubuton").delay(1000).fadeIn(1000);
$(
"#zamanlayici").hide(1000) .fadeOut(fast);}
},
1000);
});
</
script
header'e bunu eklemeyi unutmayın.
Kod:
<script
  src="https://code.jquery.com/jquery-3.5.1.min.js"
  integrity="sha256-9/aliU8dGd2tb6OSsuzixeV4y/faTqgFtohetphbbj0="
  crossorigin="anonymous"></script>

Wordpress'de yerel olarak jquery bulunduğu için harici olarak çağırdığımda diğer js(ler) ile çakışma yapıyor, kodun doğrudan çalışması gerekmiyor mu? Bu sebeple sordum aslında. :)

*Bulunan ve her sayfada çağrılan sürüm jQuery v3.5.1

Çözdüm bir DOLAR işareti unutmuşum.
-NEXTWORLD
Lütfen "Rep Verbutonuna tıklayarak bizi değerlendirin.
Forum Organizatörü
1
Cevapla
Teşekkür verenler:


Hızlı Menü:


Şu anda bu konuyu okuyanlar: 2 Ziyaretçi

Önerilen Bağlantılar
Tema yapımcısı: Metehan Durmuş
Düzenleyen: #Raptor
Tüm hakları saklıdır. 10TL.Net sistemi için yazılmıştır.


***