Garibim forum sitesine
buradaki eklentiyi kurmuş birde üstüne para vermiş. Üyelikleride admin onaylı yapmış -ki arkadaşı bu konuda uyaramıyoruz. Belki denk gelirde burayı okursa hayatının hatasını anlar belki.
İyi niyetimden mail attım kendisine ancak hiç oralı bile olmadı. Gerçi "sanane ya ne b. yerse yesin" diyebilirsiniz haklısınız da! Ama işte iyilik yap denize at...
Arkadaş sanıyor ki
OpenAI destekli her dakika
cronjobs ile başka üye hesaplarıyla otomatik konu açan (ve açılan konulara kendi açtığı farklı üyeliklerle cevap yazan) bir yapay zeka destekli eklenti ile Google'a indexleneceğim ve forumum şenlenecek :)
Bilmiyor ki Google gibi bir şirketin bu kadar aptal olmadığını.. Hele ki bu zamanda..
İnsan böyle saçma bir eklentiye para vermeden bir araştırır önce -ki bedava kullanmak bile çok ama çok amatör bir yaklaşım.
Hani insan araştırmadan hatta ve hatta o konuları ve mesajları otomatik yazan yapay zekaya bile danışmadan böyle bir işe para verip kalkışmak akıl kârı değil. Sırf ChatGPT ve Grok'a bunun yan etkilerini ve zararlarını sordum. Aldığım cevaplar bile düşündüğümden daha bir korkunç;
ChatGPT Yanıtı:
Buda Grok Yanıtı:
Yani bunlara bile gerek duyulmadan, birazcık düşünsek bile böyle bir şeyin Google gibi devlerin karşısında boyun eğmeyeceğini anlarız. Adam birde zamanlamayı öyle kötü yapmış ki mesajlar 15 dakika da bir, konular ise 1 dakika da bir yazılıyor. Onu geçtim insan biraz halk dilinde yada forum dilinde filtreler uygular. Bütün yorum ve konular "ben yapayım ama gerizekalıyım" diye bağırıyor resmen..
Bu konuyu açmamın sebebi, hem emekleriyle ve sabrıyla bir yerlere gelmeye çabalayan gerçekçi kişilere teşekkürlerimi sunuyor, hemde böyle ucuz yollu illegal işler yaparak sıralamalarda yükseleceğini sanan zavallılara da ders olması niteliği taşıyor olmasıdır. Tabi birde uyanık arkadaşı belki aydınlatırız da var biraz.
Böyle işlere niyetlenen arkadaşlar olursa diye lütfen bu amatörlüğü kesinlikle yapmayın.