Konuyu Oyla:
  • Toplam: 0 Oy - Ortalama: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Forum Tema Önerisi
Selamlar

Yakın zamanda archiveforum.org sitemi açtım.Mybb yazılımı yükledim.Önerebilceğiniz Modern bir tema varmı.
Ara
Cevapla PGM
Teşekkür verenler:
Siteniz hayırlı olsun dostum öncelikle..

Hevesini kırmak istemem ama artık forum kültürü %90 bitti. XenForo sistemine geçmişsiniz fakat söylediğim gibi 1000 kişilik paralı ekip bile kursan yine de forumların artık bu jenerasyonda ayakta kalması ancak mucize ile olur. Lütfen kimse yanlış anlamasın beni illaki halen daha uğraşanlar takılanlar vardır (büyük forumlar da halen daha var) ama sıfırdan kurup yükselmeyi beklemek veya hedeflemek (hele bu zaman da) ciddi boşa zaman kaybı olur.

Siteni biraz inceledim, o kadar fazla kategori var ki yani hepsini doldurmak için 1-2 sene gerekiyor. Bence yine forum açacaksanız bir oyun, sanat, film veya belirli X hedefine göre ve mümkün olduğunda az kategoriyle açın. Hem ilgili kategorilerle ilgilenmeniz ve konu açmanız daha fazla olur hem de belki o X şeyin hatırına sizin forumu kullanırlar ancak dünyada ki bütün ilgi alanlarını kategorize ederseniz, parayla bile moderatör tutsanız asla fayda sağlamayacaktır.

Lütfen kişisel algılamayın bu artık hayatın bir gerçeği. Keşke eski zamanlar da olsaydık ve rezil ben olsaydım ama insanlar artık bu tür yerlerden tamamiyle elini eteğini çekti. Herkes ilgi çekmenin peşinde TikTok, Instagram, YouTube, Kick (ve diğer yayınlar), belki Facebook vs. ama söylediğim gibi forumlar artık sadece bilgi kaynağına dönüştü. Kimse yeni konu açmaz, kimse vaktini forumlarda harcamaz ve herkes birleşse de eski forum ortamına dönemeyiz.
Ara
Cevapla PGM
Teşekkür verenler: kaRanLık-61
Garibim forum sitesine buradaki eklentiyi kurmuş birde üstüne para vermiş. Üyelikleride admin onaylı yapmış -ki arkadaşı bu konuda uyaramıyoruz. Belki denk gelirde burayı okursa hayatının hatasını anlar belki.

İyi niyetimden mail attım kendisine ancak hiç oralı bile olmadı. Gerçi "sanane ya ne b. yerse yesin" diyebilirsiniz haklısınız da! Ama işte iyilik yap denize at...

Arkadaş sanıyor ki OpenAI destekli her dakika cronjobs ile başka üye hesaplarıyla otomatik konu açan (ve açılan konulara kendi açtığı farklı üyeliklerle cevap yazan) bir yapay zeka destekli eklenti ile Google'a indexleneceğim ve forumum şenlenecek :)

Bilmiyor ki Google gibi bir şirketin bu kadar aptal olmadığını.. Hele ki bu zamanda..

İnsan böyle saçma bir eklentiye para vermeden bir araştırır önce -ki bedava kullanmak bile çok ama çok amatör bir yaklaşım.

Hani insan araştırmadan hatta ve hatta o konuları ve mesajları otomatik yazan yapay zekaya bile danışmadan böyle bir işe para verip kalkışmak akıl kârı değil. Sırf ChatGPT ve Grok'a bunun yan etkilerini ve zararlarını sordum. Aldığım cevaplar bile düşündüğümden daha bir korkunç;

ChatGPT Yanıtı:
1to16cp.png

Buda Grok Yanıtı:
omjj7y3.png

Yani bunlara bile gerek duyulmadan, birazcık düşünsek bile böyle bir şeyin Google gibi devlerin karşısında boyun eğmeyeceğini anlarız. Adam birde zamanlamayı öyle kötü yapmış ki mesajlar 15 dakika da bir, konular ise 1 dakika da bir yazılıyor. Onu geçtim insan biraz halk dilinde yada forum dilinde filtreler uygular. Bütün yorum ve konular "ben yapayım ama gerizekalıyım" diye bağırıyor resmen..

Bu konuyu açmamın sebebi, hem emekleriyle ve sabrıyla bir yerlere gelmeye çabalayan gerçekçi kişilere teşekkürlerimi sunuyor, hemde böyle ucuz yollu illegal işler yaparak sıralamalarda yükseleceğini sanan zavallılara da ders olması niteliği taşıyor olmasıdır. Tabi birde uyanık arkadaşı belki aydınlatırız da var biraz.

Böyle işlere niyetlenen arkadaşlar olursa diye lütfen bu amatörlüğü kesinlikle yapmayın.
Ara
Cevapla PGM
Teşekkür verenler:
Sırf burada bile adam bütün gerçekliği yazmış..
Ara
Cevapla PGM
Teşekkür verenler:

Hızlı Menü:

Şu anda bu konuyu okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Vidinli.net Shopping Platform