04-12-2018 Saat: 23:50
VAKTİ OLAN OKURSA ÇOK SEVİNİRİM :)
Merhaba, beni eski yeni çoğunuz tanıyordur. Bu konuyu açmamdaki amaç burada çoğu insan birşeyler yapmaya çabalıyor birşeylere hevesliyor ve birşeyler öğrenmeye çalışıyor.
Ben Serdar, 2012 yılında 10l.net sistemi ile internette forum kurma ile ilgili konular araştırırken tanıştım. İlk geldiğimde photoshop bilgisayarımda kurulu bile değildi. Burada yapılan rank vs. şeyleri görünce imrenmiştim hiç bilgim olmamasına rağmen photoshop cs3 indirmiştim bilgisayarıma. Öncelikle internetten videolar izliyordum sonrasında hazır psd dosyaları indirerek üzerinde oynamalar yaparak programı çözmeye başlamıştım.
Daha sonrasında ise kendi tasarımlarımı yaratmaya başlamıştım. Henüz 12 yaşındayım çocuklar o yaşta mahallede saklambaç oynarken ben burada tasarım kovalıyordum. Sonrasında zaman ilerledikçe kendimi daha da ilerletmeye başladım. Tema çizimlerine merak sardım öncesinde sadece çizim yapıyordum. Sonra Kyoya ile tanıştım ve ben tasarlıyordum o kodluyordu.
Daha sonrasında okul vs. derken bi süre ara vermek zorunda kaldım. Bu esnada boş durmadım okulda bilgisayar dersinde arkadaşlarım oyun oynarken ben photoshoptan index tasarlıyordum. Sonrasında lisenin son senesinde büyük bir yayınevinde staja başladık. Ben ve 8 arkadaşım birlikte başlamıştık oraya staja. 6 aylık stajım boyunca orada sadece internet satışı kolileme işi yapıyorduk. Sonrasında yeteneğim bir müdür tarafından farkedilince benden bir kaç tasarım istedi. Ben tabi eve gider gitmez ilk işim photoshopu açmak oldu. Sonrasında ne var ne yok döktürdüm. Ertesi gün gittiğimde tasarımımı gösterdim Genel Yayın Kordinatörünün ağzı açık kalmıştı. Staj bittiğinde 8 arkadaşımda stajı biter bitmez işi bıraktılar ben ise bahsettiğim yayınevinden iş teklifi aldım.
Yayınevi dediğim yere işe girebilmen için en az Üniversite Lisans mezunu olmanız gerekiyor. Ben ise iş yerinde en küçük çalışan ünvanına sahiptim. Yıl 2017 Mayıs. İşe başladım ve grafiker yardımcısıydım.
Şimdi ise 20 yaşındayım, ve bahsettiğim yerin Genel Tasarım Direktörüyüm. Yani anlayacağınız Grafik Tasarım Uzmanıyım.
Burada değinmek istediğim konu bana 10tl.net'in kattıkları. Gerçekten hayatım burada değişti benim. Sizlere önerebileceğim tek şey okuyun ve okurkende hayallerinizden vazgeçmeyin.
Bu zamana kadar kattıklarınız için sonsuz teşekkürlerimi sunarım...
Serdar POZAN - TheBoss