Konuyu Oyla:
  • Toplam: 1 Oy - Ortalama: 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Hızlı bir sistem için her şeyi c'ye yüklemeyin
#1
hizli-bir-sistem-icin-her-seyi-cye-yukle...40x360.jpg

Daha hızlı bir bilgisayar sistemimizin kurulu olduğu C bölümüne çok yüklenmemek gerekiyor. Tıka basa dolu bir C bölümünden veri okumak sabit diskimizi bitap düşüreceğiiçin sistem performansımızı da önemli ölçüde zayıflayabilmekte.Hızlı, stabil bir sistem için sabit diskin optimizasyonu büyük önem taşıyor. Gece-gündüz demeden durmadan çalışan, sürekli yazma-okuma işlemi gerçekleştiren sabit diskimizin sistem alanında çok efor sarf etmemesi için yapmamız gereken bazı işlemler var. Sabit diskimizin ilk önce okumaya başladığı dosyalar sistem dosyaları olduğu için sabit disk diskimizin C bölümündeki iş yükünü azaltmamız gerekiyor. Bunu yapmak sabit diskimizi dolayısıyla da sistemimizi olumlu yönde etkiliyor. C bölümündeki iş yükünü azaltmak için yapmamız gerekenleri sıralayalım.

1. Programları C bölümüne kurmayın. Yukarıda da ifade ettiğimiz gibi C bölümünde sadece sistem dosyalarını bırakmak sistem performansını olumlu yönde etkiler. Öte yandan format atma vb. durumlarda da program verilerinizi silinme tehlikesinden kurtarımış olursunuz.


hizli-bir-sistem-icin-her-seyi-cye-yuklemeyin-1.png

2. C bölümünün boyutunun abartılı derecede büyük olmasına gerek yok. Bu sebeple disk bölümlendirmesi yaparken ortadan ikiye bölmeyin. Lüzmundan fazla büyük bir C bölümünde sabit disk kafası çok efor sarf edeceği için sistemimiz ister istemez hantallaşır. Bu nedenle C bölümü için 75-80 gigabayt yeterlidir. Halihazırda C bölümünüz normalden büyükse Aomei Partition Assistant Home Edition ile küçültüp diğer bölümlere yamayabilirsiniz. C'ye bölümüne sağ tık yapıp "Bölüm Boyutlandırma" seçeneğiyle bu işlemi saniyeler içinde gerçekleştirmek mümkün.


hizli-bir-sistem-icin-her-seyi-cye-yuklemeyin-5.jpg

3. Bir programı kurmak, bir arşivi dışarı çıkartmak gibi işlemlerde Windows C bölümüne tem adı verilen geçici, gereksiz dosyalar kopyalar. Bu dosyalar belli boyuta ulaştıktan sonra sistemimizi ciddi manada yavaşlatır. Bunu önlemek için CCleaner ile ara sıra temizlik yapmak C’de barınan temp (geçici dosyaları) sileceği için faydalı olacaktır. Claner karesine tıklayıp Windows sekmesi altındaki Temporary Files seçeneğinin işaretli olduğundan emin olun.


hizli-bir-sistem-icin-her-seyi-cye-yuklemeyin-3.png

Alıntıdır
Cevapla PGM
Teşekkür verenler:
#2
Ben genellikle D: ye kuruyorum.
Ara
Cevapla PGM
Teşekkür verenler:
#3
Ben Genellikle klasor acıp kuruom :D Masaüstüne
Ara
Cevapla PGM
Teşekkür verenler:


Hızlı Menü:


Şu anda bu konuyu okuyanlar: 2 Ziyaretçi



***

Online Shopping App
Online Shopping - E-Commerce Platform
Online Shopping - E-Commerce Platform
Feinunze Schmuck Jewelery Online Shopping