Konuyu Oyla:
  • Toplam: 0 Oy - Ortalama: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Türklerin Beden Yapısı ve Turan Çıkıntısı
#1
Son yarım yüzyıl içinde yapılan antropolojik incelemeler Türkler'in beyaz ırtan olduğunu göstermiştir. Türkler, dört büyük beyaz ırk gurubundan biri olan Europid gurubunun Turanid kolundandırlar.

Koyu renk saç, buğday rengi ten (hafif esmere çalan beyaz ten), brakisefal kafa, orta boy, değirmi yüz, badem göz (mongoloid özellik taşımayan ama avrupa ırklarındaki gibi de büyük ve yayvan olmayan hafif çekiğimsi göz),Türklerin ortak yapısıdır.

Günümüz Oguz Türkleri (Anadolu, Ön Asya ve Türkmenistan Türkleri), Andronovo İnsanı'nın tüm antropolojik özelliklerini üzerlerinde taşırlar. 

Bugünkü Anadolu Türkleri'nin ruhî davranışları ataları Oğuz Türkleri'ninkinden farksızdır. Anadolu Türkleri sâkin görünüşlü, serin kanlı, duygularını pek belli etmeyen insanlardır; asık suratlı olmayıp güler yüzlü ve tatlı bakışlıdırlar; çabuk kızmazlar ve birden parlayıp sönmezler. Halkın tabiri ile Anadolu Türkü'nün kolayca "damarı tutmaz" yani derhal sinirlenmez fakat "ayranı kabardı" mı kasırga gibi eser, önünde durulmaz. Tıpkı Oğuz yiğidinin "acığı tuttuğunda katı taşı kül eylediği" gibi... Gerçekçi insanlardır, yani akılları hislerine hâkim olabilir; öğünme duygularında da aşırılık görülmez. Anadolu Türkleri rûhen infiratçı değil cemiyetçidir; toplu yani bir arada yaşamaktan hoşlanırlar; milletlerine bağlı ve yurtsever oldukları da gerçek bir vâkıadır.

Yüz şekli ve beden yapılarına gelince, onlar umumiyetle düz saçlı, ala gözlü, yuvarlak yüzlü, düz burunlu insanlardır; aralarında mavi gözlü olanları az ve nadirdir; bu gibilere çok defa bu vasıfları bir sıfat olarak verilir (Gök Mehmed=mavi gözlü Mehmed; Gök Kız=mavi gözlü kız); pek çoğunun cildleri beyazdır; yüz ve ellerindeki esmerlik, güneş yakması ile ilgilidir. Boyları ortadan uzun olup, gövde kısmı alt tarafa nazaran kısa değildir.

Sonuç olarak: Burun düz ya da kartal burundur (iri olan gaga burun değil). Deri buğday rengindedir. Elmacık kemikleri gelişkindir ama mongoloid ırktaki gibi aşırı fırlak değildir. Kafatası yapısı brakisefaldir. Kemikler kalın, kaslar gelişkindir. Boy orta ya da ortadan uzuncadır

Tanrı Türkü kendine has özel yaratmıştır,Eşi ve benzeri yoktur
NE MUTLU TÜRK DOĞANA





kBnbEJ.jpg




Turan Çıkıntısı Türklere özgü olduğu düşünülen ve "Türk çıkıntısı" olarak bahsedilen çıkıntı dır.. Bu çıkıntı kafatasının arkasında ve en ortada (bitiminde değil) parmak ucu büyüklüğündeki çıkıntıdır ve hemen altında aynı büyüklükte çukurluk bulunur.

Bunların hepsi bir arada olması durumu tipik Türk kafatasına işaret eder fakat bunlar çok belirgin olmayabilir.

Ayrıca bayanlarda bu belirtiler erkeklere göre daha az belirgindir. Bu çıkıntı bazen çok belirgin bazende belirgin olmayabilir.Bu etkenler tek başına Türklügün belirtisi degildir.


alıntıdır
Cevapla PGM
Teşekkür verenler:
#2
Vay be +1
Ara
Cevapla PGM
Teşekkür verenler:


Hızlı Menü:


Şu anda bu konuyu okuyanlar: 1 Ziyaretçi


Online Shopping App
Online Shopping - E-Commerce Platform
Online Shopping - E-Commerce Platform
Feinunze Schmuck Jewelery Online Shopping