Konuyu Oyla:
  • Toplam: 1 Oy - Ortalama: 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
BİOS Güncellemesi Nasıl Yapılır ?
Donanım üreticileri, yeni optimizasyon ve güncelleme yapmak amacıyla düzenli olarak ürünlerine yazılım güncellemesi çıkartırlar. Bu güncellemeler genellikle basit şekilde gerçekleştirilebilir, fakat ana kart üreticinizin sunmuş olduğu BİOS güncellemeleri diğer güncellemelere oranla daha detaylı ve dikkatli şekilde yapılmalıdır.

BİOS sürümünün güncel olmasının faydaları nelerdir?

BİOS bilgisayarımızı yöneten bir yazılımdır. Bilgisayarımızın işleyişi BİOS üzerinden yönetildiğini varsayarsak, BİOS sürümümüzün güncel olmasının önemini daha iyi anlayabiliriz. BİOS sürümünüzün güncel olması, ana kartınıza eklenen yeni teknolojileri ve özellikleri kullanabilmeniz ve bilgisayarınızdan daha yüksek performans alabilmeniz için önemlidir. Tüm bunların yanı sıra BİOS sürümünüz güncel ise, bilgisayarınızda oluşabilecek sorun ve arızalar en alt seviyeye ulaşır ve bilgisayarınız daha güvenli bir hal alır.

BİOS güncellemesi nasıl yapılır?

Öncelikle ana kart üreticinizin sitesine girerek kendi ana kartınızın driver sayfasından en güncel BİOS sürümünün dosyasını indirin. Daha sonra inen BİOS dosyasını Flash belleğinize yükleyerek bilgisayarınızı yeniden başlatın ve uygun BİOS tuşuna basarak BİOS ekranına girin.

BİOS ekranına geldikten sonra “BIOS Update” seçeneğini bulunuz. Daha sonra BİOS Update seçeneğinden USB yolunda kayıtlı olan BİOS dosyamızı seçerek BİOS güncelleme işlemine başlayabilirsiniz. BİOS güncellerken bilgisayara müdahale etmemeniz ve kendi haline bırakmanız gerekmektedir.

NOT: BİOS güncelleme işlemi yapılırken kesinlikle bilgisayarınızı kapatmayın veyahut gücünü kesmeyin. Aksi taktirde BİOS uygun şekilde yapılandırılmadığından zarar görebilir.
BERAT DESİGN
Tema,logo,imza,afiş,kartvizit,broşür,dergi vb. grafik tasarım işleri yapılır.
Fiyat ve referans için e-mail'den iletişime geçiniz.
Site tasarımı yapılır ve kodlanır.
beratermisdesign@gmail.com

Ara
Cevapla PGM
Teşekkür verenler:
bios a şifre koydum unuttum be ne yapacam ?
Ara
Cevapla PGM
Teşekkür verenler:
(30-01-2016 Saat: 18:59)Sezar38 Nickli Kullanıcıdan Alıntı: bios a şifre koydum unuttum be ne yapacam ?

Anakarttaki pili çıkar, bir süre pilsiz çalıştır, sonra tekrar kapatıp pili tak, BİOS'un sıfırlanmış olacaktır.
BERAT DESİGN
Tema,logo,imza,afiş,kartvizit,broşür,dergi vb. grafik tasarım işleri yapılır.
Fiyat ve referans için e-mail'den iletişime geçiniz.
Site tasarımı yapılır ve kodlanır.
beratermisdesign@gmail.com

Ara
Cevapla PGM
Teşekkür verenler:
(30-01-2016 Saat: 18:59)Sezar38 Nickli Kullanıcıdan Alıntı: bios a şifre koydum unuttum be ne yapacam ?

Kasada bulunan bios pilini çıkartıp takarsan şifre kalkacak ve eski haline dönecektir. Dikkat et pili çıkartırken yuvasını kırma.
https://instagram.com/alphazzers
Ara
Cevapla PGM
Teşekkür verenler:

Hızlı Menü:

Şu anda bu konuyu okuyanlar: 2 Ziyaretçi

Online Shopping App
Online Shopping - E-Commerce Platform
Online Shopping - E-Commerce Platform
Feinunze Schmuck Jewelery Online Shopping