Konuyu Oyla:
  • Toplam: 1 Oy - Ortalama: 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Hoparlör Sorunu
Merhaba Arkadaşlar .Sıkıldığım Bir Sorun İçin Sizlerden Yardım İstiyorum.

Bilgisayarım 2007 model AMD Çift Çekirdek 2.0 Ghz İşlemci.RAM 1 GB . Ekran Kartı 510 MB Bir
Can sıkıntısı atma bilgisayarı.Genellikle Evde İken Sitelerde Uğraşırım.Kaldırdığı En iyi Oyun GTA SA
Bu aralar ( 1-2 ay oldu ) Hoparlörde Bir Sıkıntı Var.Bilgisayar arada algılıyor arada algılamıyor.
Sıkıntı Ses kartındamı kablolardamı bilmem başka bir aygıta takınca süper çalışan hoparlör bilgisayarda kendi kendine gidiyor.Arkayla Oynarken Elim Biryere Değiyor ve Bilgisayar kapanıyor vS.
O Yüzden Uğraşmıyorum . Çözümleri Nelerdir ?

@rayray93 sen anlarsın :D
Ara
Cevapla PGM
Teşekkür verenler:
hoparlörü taktığın sokette bir sorun vardır kasayı açıp baktınmı?
Ücretli Grafik İşleri Yapılır.
İletişim: Discord 
Biz birbirimize dönmüş iki ayna gibiyiz. İçimizde binlerce olsa da görüntümüz bir biz sadece birbirimizi görürüz…

Cevapla PGM
Teşekkür verenler:
Ses kartına baktırmanızı tavsiye ederim. Eski bilgisayar olduğu için sorun onda olabilir. Bir de hoparlör kaç tane 5+1 falan mı
BERAT DESİGN
Tema,logo,imza,afiş,kartvizit,broşür,dergi vb. grafik tasarım işleri yapılır.
Fiyat ve referans için e-mail'den iletişime geçiniz.
Site tasarımı yapılır ve kodlanır.
beratermisdesign@gmail.com

Ara
Cevapla PGM
Teşekkür verenler:
(03-01-2016 Saat: 15:06)Dream41 Nickli Kullanıcıdan Alıntı: hoparlörü taktığın sokette bir sorun vardır kasayı açıp baktınmı?

(03-01-2016 Saat: 15:06)Rusveld Nickli Kullanıcıdan Alıntı: Ses kartına baktırmanızı tavsiye ederim. Eski bilgisayar olduğu için sorun onda olabilir. Bir de hoparlör kaç tane 5+1 falan mı

valla hiçbirini bilmiyorum dxdiag dan bakılıyormu :D
Ara
Cevapla PGM
Teşekkür verenler:
Attığım formattan sonra Realtek'in şahsi driver'ını kurdum. Harici Soket kullanıyorum bilgisayarın hoperlor vb. girişlerini değil. Dolayısı ile realtek algılamadığından sürekli jak takıldı/çıkartıldı uyarısı veriyor.

Büyük ihtimal windows 7 kullanıyorsun. Eğer oluyorsa Realtek'i devre dışı bırak, bilgisayarı her açtığında onun uygulamasını işlemi sonlandır diyerek kapat (görev yöneticisinden)

Yoksa çalıştığı halde adamı delirtiyor sürekli takıldı çıkartıldı uyarısı. W7'lerde o uyarıyı gerçek algılıyor donanımın önüne geçiyor soketlerden önce sorununun yazılımsal olma ihtimali yüksek.

AMD işlemci olarak sorunlu bir işlemci. Ama diğer şeyler ile senkronizasyonu süper. AMD işlemci aldığında ekran kartını 1gb, yada 512mb alsan bile gta 4 oynayabilirsin. Ama elindeki işlemcinin 2.0ghz olmaması lazım. Çünki bana söylerlerdi de inanmazdım; 1 yıl olmasına birkaç gün kaldı ki aldığım bilgisayar AMD işlemci ve ısınıyor cidden. Mozilla'da gezinirken bile 3,84 GHz civarı kullanıma geçiyor. Render atarken veya oyun oynarken ise bu 4.22 oluyor. İşlemci kapasitesi 4.10 normalde, sen düşün gereksizce ısınma ve çalışma yaptığını.

Bu yüzden oyun işlemcisi diyorlar, inanılmaz performans gösteriyor. i7 almayacaksan mutlaka AMD alırsın bu yüzden mantıklı olan budur bana göre.

Ekran kartı ve monitör birbirine kablo ile bağlıdır aslında monitörünü bilgisayara bağladığın o giriş ekran kartının girişi. Ekran kartı yerine tam oturmadıysa (monitör kabloları kalın ve sert/ağırdır) kablolar bilgisayarın kapanmasına neden oluyordur.

Farklı jaklar dene. USB'den Soket çevirici al.
https://www.google.com.tr/search?q=3d+sound+soket+%C3%A7evirici&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwiApafU0o3KAhVCZ3IKHTGBDNcQ_AUICCgC&biw=1360&bih=657

Olmazsa bil ki yazılımdan yani. Soketlerin bozuksa usb çevirici idealdir.

Ayrıca o bilgisayardaki işlemci AMD olmasaydı bilgisayarın da daha büyük sorunlar çıkabilirdi. 1gb ram ile 512mb ekran kartının birbirine bağlantısını başka bir işlemci türü ayarlayamaz. Neyse ki quad-core kullanıyorsun.
Ara
Cevapla PGM
Teşekkür verenler:
kabloyu çıkarıyorum 10 sn bekliyip takıyorum algılamıyor acık şöyle sağa sola dönderiyom algılıyor
Ara
Cevapla PGM
Teşekkür verenler:
(03-01-2016 Saat: 16:31)rayray93 Nickli Kullanıcıdan Alıntı: Neyse ki quad-core kullanıyorsun.
Dual core :)
Ara
Cevapla PGM
Teşekkür verenler:
Jak yerlerinde sıkıntı vardır veya ses kartından kaynaklanıyordur driverların güncel mi?
Cevapla PGM
Teşekkür verenler:

Hızlı Menü:

Şu anda bu konuyu okuyanlar: 4 Ziyaretçi

Online Shopping App
Online Shopping - E-Commerce Platform
Online Shopping - E-Commerce Platform
Feinunze Schmuck Jewelery Online Shopping