Konuyu Oyla:
  • Toplam: 1 Oy - Ortalama: 1
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ubuntu Ekran Görüntüleri
Thumbs Up 
HaUVop1.png
J9MSsdg.png
aoOqrj6.png
Ubuntu GIMP Resim Düzenleme Aracı (Adobe PS'ye rakip)
GHZXmyG.png
Ubuntu Kimlik Doğrulaması (Root)
Lrkn0oT.png
Linux Gelişmiş Office Programı : LibreOffice
XBAI7QH.png
gHtMa9I.png
5GB Depolama alanı ve anında eşitleme ile Ubuntu One ! Dosyalarınız koruma altında !!!
M2Wptoh.png?1
Ubuntu'da terminal kullanımı
ejw0nEf.png
Th4iWbs.png
Ubuntu One Eşitleme
4mrm4bu.png
Zengin içeriği ile Ubuntu Yazılım Merkezi
DlUMZdN.png
ZKAgZMo.png
erLYrVF.jpg
bys5R1T.jpg
TWfsg6y.png
Ng5NnLy.png
LibreOffice Tablo Aracı
DdqxC2N.png
pjZvrEX.png
Firefox Web Browser
chOWGB6.png
LibreOffice Sunum Aracı
zjhAXJ9.png
Her şeyde ara özelliği ile her şeyi bulun :)
Q49nH0i.png

Ubuntu Ana Sayfa
Ask Ubuntu (Uzmanına Sorun)
Wikipedi Ubuntu

YAKINDA Lubuntu'nunkilerini de paylaşacağım...
NOT:Kendi forumumda paylaştığım için reklamım var kusura bakmayın :)
GÖREVİNİ BIRAKTI
Önce AHLAK ve MANEVİYAT

Hakk’ın tesisi için çalışmamakla Batıl’ın hakimiyeti için çalışmak arasında fark yoktur.

Prof. Dr. Necmettin ERBAKAN

TÜM KONULARIM

Başaɾının içeɾiğindeki en önemli, biɾicik malzeme, insanlaɾla nasıl geçineceğini iyi bilmektiɾ. / Theodore Roosevelt
Ara
Cevapla PGM
Teşekkür verenler:
teşekkürler
Ara
Cevapla PGM
Teşekkür verenler:
Sen mi Tasarladın yani Yaptın Ubuntu'yu ?
Cevapla PGM
Teşekkür verenler:
Teşekkürler.
Ara
Cevapla PGM
Teşekkür verenler:
Şefim Tam Olarak Ne İşe Yarıyor ?
Sağolun.
Ara
Cevapla PGM
Teşekkür verenler:
(04-08-2013 Saat: 14:34)Edward Nickli Kullanıcıdan Alıntı: Şefim Tam Olarak Ne İşe Yarıyor ?
Sağolun.

Ubuntu bir işletim sistemi.Windows gibi.

Bende geçen seneye kadar sanal bilgisayarımda pardus kullanıyordum ama daha sonra pardusta çıkarcı olmaya başladı.
“Mazlumun zalimden öcünü alacağı gün,
şüphesiz zalimin zulmettiği günden daha çetin olacaktır !"
Hz. Ali (r.a)

Kuş ölür, sen uçuşu hatırla...
Ara
Cevapla PGM
Teşekkür verenler:
(04-08-2013 Saat: 14:42)TaaRRuz Nickli Kullanıcıdan Alıntı:
(04-08-2013 Saat: 14:34)Edward Nickli Kullanıcıdan Alıntı: Şefim Tam Olarak Ne İşe Yarıyor ?
Sağolun.

Bende geçen seneye kadar sanal bilgisayarımda pardus kullanıyordum ama daha sonra pardusta çıkarcı olmaya başladı.

Adminim size Ubuntu mu daha iyidir Windows mu? Bence Windows tartışılmaz ama windowsda çıkarcı gibi..

Konu için teşekkürler..
Ara
Cevapla PGM
Teşekkür verenler:
süper bir teması var ubuntunun :)
Cevapla PGM
Teşekkür verenler:
(04-08-2013 Saat: 16:20)Furkomm Nickli Kullanıcıdan Alıntı:
Sağolun.

Adminim size Ubuntu mu daha iyidir Windows mu? Bence Windows tartışılmaz ama windowsda çıkarcı gibi..

Konu için teşekkürler..

Aslında windowsun kullanılma sebebi yaygın olması.Bir çok uygulamanın windows uyumlu yapılması.Görsellik istiyorsan linux bana göre windowstan çok daha önde.Hatta windows 8 de pardustan alıntılar var.Windows kullanıcı kitlesi fazla olduğu için bir çok şeyi paraya bağlıyor.Ama pardus, linux gibi yazılımların ücretsiz uygulama kütüphaneleri var.Windowsta yapabileceğin bir çok şeyi linux yada pardusta sana sağlar.Yada ubuntu.Windowsun kullanımı azalıp daha çok açık kaynak kodlu sistemler kullanılmaya başlandığı zaman windows yine olağanüstü şeyleri bile ücretsiz olarak dağıtıcak.Demişti dersin...
Hz. Ali (r.a)

Ara
Cevapla PGM
Teşekkür verenler:
(04-08-2013 Saat: 17:06)TaaRRuz Nickli Kullanıcıdan Alıntı:
(04-08-2013 Saat: 16:20)Furkomm Nickli Kullanıcıdan Alıntı:
Sağolun.

Konu için teşekkürler..

Aslında windowsun kullanılma sebebi yaygın olması.Bir çok uygulamanın windows uyumlu yapılması.Görsellik istiyorsan linux bana göre windowstan çok daha önde.Hatta windows 8 de pardustan alıntılar var.Windows kullanıcı kitlesi fazla olduğu için bir çok şeyi paraya bağlıyor.Ama pardus, linux gibi yazılımların ücretsiz uygulama kütüphaneleri var.Windowsta yapabileceğin bir çok şeyi linux yada pardusta sana sağlar.Yada ubuntu.Windowsun kullanımı azalıp daha çok açık kaynak kodlu sistemler kullanılmaya başlandığı zaman windows yine olağanüstü şeyleri bile ücretsiz olarak dağıtıcak.Demişti dersin...

Benimde bu konular hakkında çok bir bilgim yok, ama umarım ileride Windows o uygulamaları dağıtır. Ama şu linüx olayını araştıracağım. :) Teşekkür ederim adminim, aydınlattınız. :)
Ara
Cevapla PGM
Teşekkür verenler:
8 Aydır Kullanıyorum. Guzel Bir Isletim Sistemi.
Ara
Cevapla PGM
Teşekkür verenler:
Öncelikle ubuntuyu henüz ben yapmadım :)
Ubuntu Linux tabanlı bir işletim sistemidir (adminimizin de söylediği gibi)
Ubuntu mu Windows mu konusunda yazılan bir çok makale var ama ben şimdi biraz anlatmaya çalışayım.
Öncelikle Windows un kullanımı daha yaygındır.İlk bilgisayarlar Windows ile kullanıldığı için yayılma hızı daha fazla olmuş. Bu hıza bilgisayar üreten şirketlerle yaptıkları (iddia edilen) anlaşmaların da etkisi olmuştur.
Ubuntu kullanmak istediğinizde yeni bir işletim sisteminin yabancılığını çekeceksiniz ilk bir kaç günde... Ancak ilk bilgisayar kullandığınız günleri hatırlayın.Windowsu da bilmiyordunuz. Kıra kıra kırmamayı öğrendiniz. Ubuntuda da bu olacaktır. İlk başta sanal bilgisayar üzerinden kullanın daha sonra hem windows hem linux dağıtımını kullanın sonra zaten windowsu bir daha açmayacaksınız.
Program genişliği windowsun en büyük avantajı.Ancak ubuntunun da gözardı edilmeyecek büyüklükte geniş bir yazılım merkezi var.Her şeyin ubuntu versiyonunu bulursunuz.Sadece isimler farklıdır.Örneğin windowsta photoshop ile yaptığınız çoğu şeyi ubuntuda GIMP ile yaparsınız.Microsoft office'e 200$ vermek yerine libreoffice ile hem linux office belgelerini hem de windows office belgelerini (dov,docx,xls) açabilir ve düzenleyebilirsiniz.
Belki de Linux dağıtımlarının en çok tercih edilme sebebine gelirsek ; GÜVENLİK
Windows güvenli diyeceksiniz.Binlerce antivirus var.Ancak yanılıyorsunuz.Linux'ta antivirüs yok denecek kadar az (olanlar da windows virusleri için).Çünkü windowsta bilgisayarınıza siz isterseniz biraz zorlama ile virus sokabilir, bilgisayara zarar verebilirsiniz.Siz yapıyorsanız virusler daha kolay yapar.Ancak Linux dağıtımlarında sizden izinsiz hiç bir virus bilgisayara zarar veremez.Herhangi bir değişiklik yapmak istediğinizdew admin olmanızı yani root yetkisi ister.Bu yüzden virusler bilgisayara bulaşsa bile tüm pc yi etkilemez.
GÖREVİNİ BIRAKTI
Önce AHLAK ve MANEVİYAT

Hakk’ın tesisi için çalışmamakla Batıl’ın hakimiyeti için çalışmak arasında fark yoktur.

TÜM KONULARIM

Başaɾının içeɾiğindeki en önemli, biɾicik malzeme, insanlaɾla nasıl geçineceğini iyi bilmektiɾ. / Theodore Roosevelt
Ara
Cevapla PGM
Teşekkür verenler:
(04-08-2013 Saat: 22:58)L34DRi Nickli Kullanıcıdan Alıntı: Öncelikle ubuntuyu henüz ben yapmadım :)
Ubuntu mu Windows mu konusunda yazılan bir çok makale var ama ben şimdi biraz anlatmaya çalışayım.
Öncelikle Windows un kullanımı daha yaygındır.İlk bilgisayarlar Windows ile kullanıldığı için yayılma hızı daha fazla olmuş. Bu hıza bilgisayar üreten şirketlerle yaptıkları (iddia edilen) anlaşmaların da etkisi olmuştur.
Ubuntu kullanmak istediğinizde yeni bir işletim sisteminin yabancılığını çekeceksiniz ilk bir kaç günde... Ancak ilk bilgisayar kullandığınız günleri hatırlayın.Windowsu da bilmiyordunuz. Kıra kıra kırmamayı öğrendiniz. Ubuntuda da bu olacaktır. İlk başta sanal bilgisayar üzerinden kullanın daha sonra hem windows hem linux dağıtımını kullanın sonra zaten windowsu bir daha açmayacaksınız.
Program genişliği windowsun en büyük avantajı.Ancak ubuntunun da gözardı edilmeyecek büyüklükte geniş bir yazılım merkezi var.Her şeyin ubuntu versiyonunu bulursunuz.Sadece isimler farklıdır.Örneğin windowsta photoshop ile yaptığınız çoğu şeyi ubuntuda GIMP ile yaparsınız.Microsoft office'e 200$ vermek yerine libreoffice ile hem linux office belgelerini hem de windows office belgelerini (dov,docx,xls) açabilir ve düzenleyebilirsiniz.
Windows güvenli diyeceksiniz.Binlerce antivirus var.Ancak yanılıyorsunuz.Linux'ta antivirüs yok denecek kadar az (olanlar da windows virusleri için).Çünkü windowsta bilgisayarınıza siz isterseniz biraz zorlama ile virus sokabilir, bilgisayara zarar verebilirsiniz.Siz yapıyorsanız virusler daha kolay yapar.Ancak Linux dağıtımlarında sizden izinsiz hiç bir virus bilgisayara zarar veremez.Herhangi bir değişiklik yapmak istediğinizdew admin olmanızı yani root yetkisi ister.Bu yüzden virusler bilgisayara bulaşsa bile tüm pc yi etkilemez.

Ekleyeyim;

Piyasadaki bir çok yazılan virüs windows işletim sistemine yazılmıştır.Hatta bir aralar MacOS'a virüs asla bulaşmaz haberide bu kaynaktan çıkmıştı.Dahasında neden açık kaynak kodlu bir işletim sistemi seçilmeli;

Güvenilir, virüs yok denecek kadar azdır.
Belli bir donanıma oranla daha verimli performans sağlar.
Açık kaynak kodludur geliştirmeye açıktır.
Ücretsizdir.

Misal ben bir pardus kullanıcısı olarak söylüyorum office nin birebir aynısının yanında dahada artıdan özellikler eklenmiş olan libre office pardusta bir altın kaynaktı.Windowsun yapmış olduğu bir çok yazılım ücretliyken, pardusun pisi kütüphanesine binlerce yazılım bedava.

Bir çok yerde bilinmez bizede microfostun eğitim kampında eğitim alan bilişim hocamız anlatmıştı.
Windows açık kaynak kodlu işletim sistemlerine destekte bulunurmuş.Gerek maddi gerek tekniksel.Çünkü onların yaratıcılığıyla kendi yeni sürümlerini oluştururlarmış.

Dahasıda var ama anlatıcak uzun bir zamanım yok.
Hz. Ali (r.a)

Ara
Cevapla PGM
Teşekkür verenler:
(04-08-2013 Saat: 22:58)L34DRi Nickli Kullanıcıdan Alıntı: Öncelikle ubuntuyu henüz ben yapmadım :)
Tamam :) Yoksa Dedim bu Kadar Güzel Bir Programı Sizmi Yaptınız :) Bu Arada Resminizdeki Sizmisiniz ?
Cevapla PGM
Teşekkür verenler:
Bilgilendirmeniz için çok teşekkürler, sıkılmadan okudum, bilgisayarım elime geçince derin bir araştırma yapacağım. :)
Ara
Cevapla PGM
Teşekkür verenler:
(04-08-2013 Saat: 23:07)TaaRRuz Nickli Kullanıcıdan Alıntı: Ekleyeyim;

Piyasadaki bir çok yazılan virüs windows işletim sistemine yazılmıştır.Hatta bir aralar MacOS'a virüs asla bulaşmaz haberide bu kaynaktan çıkmıştı.Dahasında neden açık kaynak kodlu bir işletim sistemi seçilmeli;

Güvenilir, virüs yok denecek kadar azdır.
Belli bir donanıma oranla daha verimli performans sağlar.
Açık kaynak kodludur geliştirmeye açıktır.
Ücretsizdir.

Misal ben bir pardus kullanıcısı olarak söylüyorum office nin birebir aynısının yanında dahada artıdan özellikler eklenmiş olan libre office pardusta bir altın kaynaktı.Windowsun yapmış olduğu bir çok yazılım ücretliyken, pardusun pisi kütüphanesine binlerce yazılım bedava.

Bir çok yerde bilinmez bizede microfostun eğitim kampında eğitim alan bilişim hocamız anlatmıştı.
Windows açık kaynak kodlu işletim sistemlerine destekte bulunurmuş.Gerek maddi gerek tekniksel.Çünkü onların yaratıcılığıyla kendi yeni sürümlerini oluştururlarmış.

Dahasıda var ama anlatıcak uzun bir zamanım yok.

Ben de acelem olduğu için devamını yazmadım :)

Ben de ekleyeyim.Açık kaynak kodlu yazılımların bir yararı daha var.Eğer (mesela ubuntuda) yazılımda bir açık bulunursa bunu hackerlardan önce bir geliştiricinin (sıradan insan yani bir şirket çalışanı değil) bunu fark eder ve açığı kapatacak gerekli değişikliği yaparak paylaşıma sunar.Kullanıcı da yazılımı güncelleyerek tehlikeden korunmuş olur.

(04-08-2013 Saat: 23:07)Yurisa Nickli Kullanıcıdan Alıntı: Tamam :) Yoksa Dedim bu Kadar Güzel Bir Programı Sizmi Yaptınız :) Bu Arada Resminizdeki Sizmisiniz ?

Dediğim gibi henüz ben yapmadım bunları.Resimdeki "Erbakan" eski başbakan "Milli Görüş" hareketinin kurucusu Google'da araştırın anlarsınız kim olduğunu :)
GÖREVİNİ BIRAKTI
Önce AHLAK ve MANEVİYAT

TÜM KONULARIM

Ara
Cevapla PGM
Teşekkür verenler:

Hızlı Menü:

Şu anda bu konuyu okuyanlar: 8 Ziyaretçi

Online Shopping App
Online Shopping - E-Commerce Platform
Online Shopping - E-Commerce Platform
Feinunze Schmuck Jewelery Online Shopping