25-10-2017 Saat: 23:43
Okumanıza gerek olmayan bir not; son 1 haftadır, aklımda oluşan bir fikirdi bu. Youtube'dan ya da Udemy gibi farklı platformlardan gördüğünüz derslerdeki konsepti, bu foruma uyarlıyorum. Yaklaşık 100 konuluk bir seri olmasını planlıyorum. Konuları, Photoshop'u bilmeyen birinin dahi anlamasını sağlayabilecek şekilde, kısa ve öz bir anlatım şekliyle anlatmayı hedefliyorum. Ek olarak, anlattığım dersler daha önce forumda yayımlanmış olabilir fakat ben, farklı bir şekilde yorumlayıp, daha fazla emek ile sunuyorum. O yüzden kilitlenmemesini rica ediyorum.
Photoshop Nedir?
Kısaca bir tanımlamasını yaparsak; piksel tabanlı görüntü düzenleme programıdır. Piyasada en kapsamlı programlardan biri olduğu ve pazarlaması gerçekten çok iyi yapıldığı için şu anda tasarımcıların genelde en çok kullandığı iki programdan biridir. (Diğeri Illustrator, bu dersler bitince Illustrator derslerine de başlayacağım)
Peki, piksel tabanlı derken neyden bahsediyordum?
Pikseller, sözlük tanımına bakacak olursak dijital görüntünün en küçük birimidir. Örnek verecek olursak, ekrana yaklaşabildiğiniz kadar yaklaşın. Küçük kareler göreceksiniz. İşte bu karelerin her biri pikseldir. Photoshop da, bu pikselleri baz alarak görüntüleri düzenlememizi sağlıyor.
Photoshop ile Neler Yapılabilir?
Şöyle bir liste ile Photoshop programında yapabileceklerinizin küçük bir kısmını aktarıyorum;
Dijital boyama sanatı (Digital Painting)
Kartvizit, broşür, afiş vb.
Web Tasarımı
Logo tasarımı
Rötuşlar
Foto Manipülasyon
Bu listenin dışında da hayal gücünüzün el verdiği şekilde istediğiniz şeyi yapabilirsiniz.

Photoshop Nedir?
Kısaca bir tanımlamasını yaparsak; piksel tabanlı görüntü düzenleme programıdır. Piyasada en kapsamlı programlardan biri olduğu ve pazarlaması gerçekten çok iyi yapıldığı için şu anda tasarımcıların genelde en çok kullandığı iki programdan biridir. (Diğeri Illustrator, bu dersler bitince Illustrator derslerine de başlayacağım)
Peki, piksel tabanlı derken neyden bahsediyordum?
Pikseller, sözlük tanımına bakacak olursak dijital görüntünün en küçük birimidir. Örnek verecek olursak, ekrana yaklaşabildiğiniz kadar yaklaşın. Küçük kareler göreceksiniz. İşte bu karelerin her biri pikseldir. Photoshop da, bu pikselleri baz alarak görüntüleri düzenlememizi sağlıyor.
Photoshop ile Neler Yapılabilir?
Şöyle bir liste ile Photoshop programında yapabileceklerinizin küçük bir kısmını aktarıyorum;
Dijital boyama sanatı (Digital Painting)
Kartvizit, broşür, afiş vb.
Web Tasarımı
Logo tasarımı
Rötuşlar
Foto Manipülasyon
Bu listenin dışında da hayal gücünüzün el verdiği şekilde istediğiniz şeyi yapabilirsiniz.

Bir sonraki dersin konu başlığı; Photoshop Arayüzüne Giriş 1 (Paneller, Araç kutusu)
atakaj
"I am constantly torn between killing myself or everyone around me."
"I am constantly torn between killing myself or everyone around me."