14-03-2017 Saat: 01:11
Bilgisayarımızın ram, disk, işlemci ve ağ durumlarını izlememiz gerekebilir. Kullandığımız programların ve hizmetlerin kullandığı donanım kaynaklarını izleyebilememiz için Windows işletim sistemlerinde bulunan Güvenirlik ve Performans servisini başlatmamız yeterlidir. Şimdi bu servisin windows işletim sistemleri üzerinde nasıl başlatılacağını görelim.
1-) İlk olarak başlat-ayarlar-denetim masasına tıklıyoruz.
2-) Açılan sayfadan yönetimsel araçlara tıklayıp açıyoruz.
3-) Yönetimsel araçlar sayfasından Bilgisayar Yönetimi bölümünü açalım.
4-) Karşımıza aşağıdaki ekrandaki gibi Bilgisayar Yönetimi sayfası gelecektir. Bu sayfanın solunda yer alan bölümden Güvenilirlik ve Performans bölümüne tıklıyoruz. Bu işlemden sonra sayfanın sağında bilgisayarımızın donanım kaynaklarının kullanım oranlarını görmemiz mümkün oluyor.
Windows işletim sistemlerinde bilgisayarımızın donanım kaynaklarını takip etmemiz bu kadar kolay.
1-) İlk olarak başlat-ayarlar-denetim masasına tıklıyoruz.
2-) Açılan sayfadan yönetimsel araçlara tıklayıp açıyoruz.
3-) Yönetimsel araçlar sayfasından Bilgisayar Yönetimi bölümünü açalım.
4-) Karşımıza aşağıdaki ekrandaki gibi Bilgisayar Yönetimi sayfası gelecektir. Bu sayfanın solunda yer alan bölümden Güvenilirlik ve Performans bölümüne tıklıyoruz. Bu işlemden sonra sayfanın sağında bilgisayarımızın donanım kaynaklarının kullanım oranlarını görmemiz mümkün oluyor.
Windows işletim sistemlerinde bilgisayarımızın donanım kaynaklarını takip etmemiz bu kadar kolay.