(24-09-2016 Saat: 13:48)admin Nickli Kullanıcıdan Alıntı: Hayır, mesele sadece owlshield'da değil. Onu bir kişi banladığından, bir heyet tarafından yapılmadığından, o da kendini haklı görebiliyor. Onun kendisi için "ben hata yapmış olabilir miyim, belki de öyledir" şeklinde ikna etmeden ban attığımız için, o da veryansın ediyor. Yani ikna olmuyor. İkna etmemiz lazım. bu da bir heyet/ekip tarafından banların sağlanması ile oluşur. diye düşünüyorum...
Veya kısaca, mesele sadece ceza vermek değil, aynı zamanda muhatabın bunu anlaması/kabullenmesi (bizim ikna etmemiz). anlamıyorsa, ozaman yeni sorunlar ortaya çıkıyor.
Arda dışındaki şeylere tamamen gerekli olduğunu arge iken ben de söylemiştim zaten. Heyet toplanamıyorsa da banlandığına dair bir konu açılmasını(kategorisi var zaten) ve orada tartışılmasını-belirtilmesini önermiştim herkese.
Ama hani başkasını ikna edersiniz, vesaire ama Arda 2011'den beri aynı şeyleri yapıyor. Ve eskiden hatırlarsanız şimdiki hiyerarşi sistemi yoktu. Ben Arda'yı 1 ay banlayıp hamachi ağından konuştuğumu, kavga ettiği kişi ile özürleştiklerinden sonra 2-3 güne indirdiğimi biliyorum. O zamanlar daha onu ikna ettiysem, gene aynısını yaptı. Multi hesap açmanın kendisine olan zararlarını harfi harfine anlattıysam, multi açmayı bırakıp kendi hesabından etrafa küfürler savurmaya başladı. Sonra gene bana mesaj atıp "hesabım çalındı ne diyosun ne alaka xd" yazdı pişkin pişkin. Ben inanmamak ile en doğru şeyi yapıp banladım.
Onlarca multi hesap açan, bir sürü kuralı çiğneyen çocuğun sesi kesildi sonra. Peki neden?
Yani işi hak aramak olsaydı bunu o günlerde de yapardı. Veya o günlerde yapmadığı gibi şimdide yapmadığı bir şey var; Hakkını(!) doğru düzgün aramak. Yani amacı sadece taşkınlık çıkartmak olsun.
Jüri sistemi Arda'nın üzerinde çalışmaz demiyorum. Çalışır da, değişen bir şey olmaz. Jüri geldiğinde kararların 10'da 8'i değişecekse, Arda geri kalan 2'lik kısımda.
Foruma karışması için bir şans verelim, 2 gün sonra oy birliği ile uzaklaştırılır. Arda'yı iyi tanıyorum. Eğer değişmediyse halen de anlattığım gibi. Umarım değişmiştir ve haksız çıkarım.
Dediğiniz gibi anlamıyordu yani. Artık başka görevliler de icabına bakabileceği için ben foruma geldiğim 2. dönemimden itibaren onun ile ilgili olaylara karışmıyorum. Ama Jüri sistemi lazım, ve Arda'nın da bir şansı haketmesi lazım