Konuyu Oyla:
  • Toplam: 1 Oy - Ortalama: 4
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ubuntu Linux kurdum, ne yapmalıyım?
Windows'un yanına kurdum. Şahsen Mac'i Logic Pro için kurmuştum. Ama bunda ne yapabilirim bilmiyorum.

Şimdi bu Ubuntu ile ne yapabilirim, ne yapmalıyım? Linux hakkında bilgi edinip daha sonra Kali'ye geçmek istiyorum. Çünkü ubuntu normal windows gibi. Ben sadece terminal kullanacağım. Kali daha iyi çalışıyor bu konuda.

Python falan mı öğreneyim, direkt kaliye geçip oradaki şeyleri mi öğreneyim, Linux için ne yapayım? Daha önce hiç kullanmadım
Ara
Cevapla PGM
Teşekkür verenler:
kali sadece teminal linux için neden ubuntu kurdun ki? ubuntu server kursaydın daha kolay olurdu senin için.
Tüm Destek Forumun Kuralları
Görevli Kuralları
Ücretli Mybb Tema Tasarım ve Kodlama , Bootstrap(html/css) duyarlı kodlamalar Yapılır.
Prof. Dr. MyBB Öğretmeni kaRanLık-61( Mustafa SEVİM )[ 2010-2024 => 10TL'de 14 Sene ]

İki Tarafta Zifiri kaRanLık

Mutlu Son İstiyorsan Çabalamalısın. Sadece Oturduğu Yerden Başarıya ulaşan varlık tavuktur. Bir Kurt Asla Evcilleşip Köpek Olmaz...
Cevapla PGM
Teşekkür verenler:
Keşke xubuntu kursaydın. Direk windowsu sildim xubuntu kurdum. Mutluyum. Mavi gök yüzünde güzel, hatalardan sıkılanlar için önerimdir. Her türlü şeyi yapabilirsin. Genel olarak sorunsuz. Mac teması yükleyip bütün gün masa üstüne bakabilirsin örneğin. Python'a gelince onu da öğrenmek için kullanacağın işletim sistemi kesinlikle Linux ben python ile web sayfası yazmayı araştırıyorum şu sıralar.
Ara
Cevapla PGM
Teşekkür verenler:
(16-09-2016 Saat: 16:45)kaRanLık-61 Nickli Kullanıcıdan Alıntı: kali sadece teminal linux için neden ubuntu kurdun ki? ubuntu server kursaydın daha kolay olurdu senin için.

Ne bileyim ya, sanki kali'yi hiç kullanmamışım gibi "kali için mutlaka önceden ubuntu kullanmak lazım" falan dediler. Ben de kali'yi hiç kullanmamışım gibi gittim ubuntu kurdum. Windowsdan fazla işlevselliği yokki. Premiere Pro kullanan bir insanım, en fazla kali'de yapacağım iş kendi şifrelerimi unuttuğumda patlatmak olur.

C dillerini de bilmem ki. CSS ve HTML'i öğrenirken mybb'de tema yapıyorduk, bir amaç vardı tak diye öğrendik 2 yılda. C# de öğrenemedim bu yüzden. PHP'de çok az seviyede kaldı. Yoksa 2 günde javascript'in temellerini çözüp mybb'ye bir şey yapmıştım. Amaç gerekiyor bana illa ki.

Kendi şifrelerimi passwd listesi girer kırardım, sürekli "ah ulan unuttum şifreyi" derdim olmazdı. Kali'de bunu yapabilirdim mesela bir amaç olarak.

Ama sanırım kaliye tam geçiş için ubuntu denmesinin sebebi C dillerinden kaynaklanıyor. O da Python'dan. Kısacası öğrenecek kaynağım da yok. Ubuntunun terminalinden dosya bile doğru düzgün oluşturulmuyor :/

@Hatake windowsda "ah photoshop kapandı gitti emekler" yaşayan birisi değilim. Ne diye ubuntu kurdum bilmiyorum. Linux altyapısı oluşsun istedim. Windowsdan çok farkı yok. Terminalde kullanılan dili öğrenseydim yetiyordu.
Ara
Cevapla PGM
Teşekkür verenler:
(16-09-2016 Saat: 16:56)rayray93 Nickli Kullanıcıdan Alıntı:
(16-09-2016 Saat: 16:45)kaRanLık-61 Nickli Kullanıcıdan Alıntı: kali sadece teminal linux için neden ubuntu kurdun ki? ubuntu server kursaydın daha kolay olurdu senin için.

Ne bileyim ya, sanki kali'yi hiç kullanmamışım gibi "kali için mutlaka önceden ubuntu kullanmak lazım" falan dediler. Ben de kali'yi hiç kullanmamışım gibi gittim ubuntu kurdum. Windowsdan fazla işlevselliği yokki. Premiere Pro kullanan bir insanım, en fazla kali'de yapacağım iş kendi şifrelerimi unuttuğumda patlatmak olur.

C dillerini de bilmem ki. CSS ve HTML'i öğrenirken mybb'de tema yapıyorduk, bir amaç vardı tak diye öğrendik 2 yılda. C# de öğrenemedim bu yüzden. PHP'de çok az seviyede kaldı. Yoksa 2 günde javascript'in temellerini çözüp mybb'ye bir şey yapmıştım. Amaç gerekiyor bana illa ki.

Kendi şifrelerimi passwd listesi girer kırardım, sürekli "ah ulan unuttum şifreyi" derdim olmazdı. Kali'de bunu yapabilirdim mesela bir amaç olarak.

Ama sanırım kaliye tam geçiş için ubuntu denmesinin sebebi C dillerinden kaynaklanıyor. O da Python'dan. Kısacası öğrenecek kaynağım da yok. Ubuntunun terminalinden dosya bile doğru düzgün oluşturulmuyor :/

@Hatake windowsda "ah photoshop kapandı gitti emekler" yaşayan birisi değilim. Ne diye ubuntu kurdum bilmiyorum. Linux altyapısı oluşsun istedim. Windowsdan çok farkı yok. Terminalde kullanılan dili öğrenseydim yetiyordu.
terminal çalışacaksan ubuntu falan lubuntu veya xubuntu suse midir nedir bunlar gnome yada kde yada başka zımbırtı masaüstleri kulanıyor.bunu sadece çalışmak için server mantığını terminal kullanarak gelişmeler yapacaksan.centos, redhat yada ubuntu server.en iyi süper bilgisayar ve sunucular her zaman linux kullanıyor.Çünkü daha az kaynak tüketiyor.yerinde olsaydım lamp yapısını anlamadan diğerlerine yönelmezdim.

Şifreleri mi kırmak istiyorsan kali linux netten bul indir onda bütün tools var.oradan az çok anlarsın okuma yazman var :)
Görevli Kuralları
Ücretli Mybb Tema Tasarım ve Kodlama , Bootstrap(html/css) duyarlı kodlamalar Yapılır.
Prof. Dr. MyBB Öğretmeni kaRanLık-61( Mustafa SEVİM )[ 2010-2024 => 10TL'de 14 Sene ]

Mutlu Son İstiyorsan Çabalamalısın. Sadece Oturduğu Yerden Başarıya ulaşan varlık tavuktur. Bir Kurt Asla Evcilleşip Köpek Olmaz...
Cevapla PGM
Teşekkür verenler:
Linux kullanmak için dil bilmene gerek yok. önemli olan linux komut satırını öğrenmen lazım bunun için onlarca pdf var. sanırım heçk meçk işleri için istiyorsun. kali linuxun tek + tarafı pentestler için geliştirilmiş bir distro olması. yani onlarca hazır gelen tools'ları var. onun dışında ilk olarak linuxun sistem yapısını anlamalısın, alışmalısın. bunun için tek diyebileceğim şey kurcalamak.
Cevapla PGM
Teşekkür verenler:
@rayray93 Kali linux araçlarını ubuntuyada yükleyebilirsin. Yurisanın dediği gibi tek farkı toolslar ile gelmesi.

Kod:
http://kali-linuxtr.net/threads/ubuntuya-kali-araclari-yueklemek.271/

Konuyu incelersen elemanın verdiği Python dosyası otomatik çekiyor araçları. İstediğin gibi.
Ara
Cevapla PGM
Teşekkür verenler:
Kali Ubuntu'dan farklı olarak direk Metasploit Framework'u ondan sonra başka başka exploitlerle yüklü geliyor ancak sen o exploitleri vs. zaten ubuntuya kurabiliyorsun.
Builds mobile apps or something
Ara
Cevapla PGM
Teşekkür verenler:
(16-09-2016 Saat: 18:48)Krons Nickli Kullanıcıdan Alıntı: Kali Ubuntu'dan farklı olarak direk Metasploit Framework'u ondan sonra başka başka exploitlerle yüklü geliyor ancak sen o exploitleri vs. zaten ubuntuya kurabiliyorsun.

Ben ubuntu gibi masaüstü zımbırtısı olmasın diye kaliye geçiyorum şu an.

Heçk meçk işleri böyle öğrenilmez ki zaten amacım o değil

Bana temel şeyler için Türkçe kaynak lazım. Hiç bilmediğim bir şey çünkü. Türkiyede kali linux yazınca hemen "%99999 çalışıyor pc hackleme gir içeri" videoları çıkıyor. Doğru düzgün öğrenmem zor.
Ara
Cevapla PGM
Teşekkür verenler:
(16-09-2016 Saat: 19:44)rayray93 Nickli Kullanıcıdan Alıntı:
(16-09-2016 Saat: 18:48)Krons Nickli Kullanıcıdan Alıntı: Kali Ubuntu'dan farklı olarak direk Metasploit Framework'u ondan sonra başka başka exploitlerle yüklü geliyor ancak sen o exploitleri vs. zaten ubuntuya kurabiliyorsun.

Bana temel şeyler için Türkçe kaynak lazım. Hiç bilmediğim bir şey çünkü. Türkiyede kali linux yazınca hemen "%99999 çalışıyor pc hackleme gir içeri" videoları çıkıyor. Doğru düzgün öğrenmem zor.

(16-09-2016 Saat: 18:10)Yurisa Nickli Kullanıcıdan Alıntı: Linux kullanmak için dil bilmene gerek yok. önemli olan linux komut satırını öğrenmen lazım bunun için onlarca pdf var. sanırım heçk meçk işleri için istiyorsun. kali linuxun tek + tarafı pentestler için geliştirilmiş bir distro olması. yani onlarca hazır gelen tools'ları var. onun dışında ilk olarak linuxun sistem yapısını anlamalısın, alışmalısın. bunun için tek diyebileceğim şey kurcalamak.

aslında aradığın cevap yukarıda kurcala.bence hiç uğraşma windows aracı programlarla öğren boşuna işletim sistemleriyle boğuşma.yada tamamen linux geç.oradan bişeylerle uğraş.
Görevli Kuralları

Cevapla PGM
Teşekkür verenler:
(16-09-2016 Saat: 22:11)kaRanLık-61 Nickli Kullanıcıdan Alıntı:
(16-09-2016 Saat: 19:44)rayray93 Nickli Kullanıcıdan Alıntı:

(16-09-2016 Saat: 18:10)Yurisa Nickli Kullanıcıdan Alıntı: Linux kullanmak için dil bilmene gerek yok. önemli olan linux komut satırını öğrenmen lazım bunun için onlarca pdf var. sanırım heçk meçk işleri için istiyorsun. kali linuxun tek + tarafı pentestler için geliştirilmiş bir distro olması. yani onlarca hazır gelen tools'ları var. onun dışında ilk olarak linuxun sistem yapısını anlamalısın, alışmalısın. bunun için tek diyebileceğim şey kurcalamak.

aslında aradığın cevap yukarıda kurcala.bence hiç uğraşma windows aracı programlarla öğren boşuna işletim sistemleriyle boğuşma.yada tamamen linux geç.oradan bişeylerle uğraş.

Kali daha temiz bir işletim sistemi şu an. Hacklemek diye bir şey yok zaten. Varsa da kali tutorials yazıp öğrenilmiyordur büyük ihtimalle. Gerçi ubuntu dersleri yazdığımda arayüz falan çıkmıştı, kali dersleri yazsam ne çıkar fikrim yok.

Yine de kendi şifrelerimi kıracak kadar bilgim olsa iyiydi. Bir sürü hotmail hesabımı kaybettim mesela
Ara
Cevapla PGM
Teşekkür verenler:
rayray93 hocam alooo
komut satırını öğren googleye "linux komut satırı filetype:pdf" yaz. Ondan sonrası zaten kendiliğinden gelir kurcalıya kurcalıya öğrenirsin. toolların kullanımı ise basit, mantığı kavradıktan sonra hepsini rahatça kullanabilirsin.
kendi tool'unu kendin de yazabilirsin. bunun için yazdığım 2 makale var:
http://etikbiri.com/programlama/sifre-kirma-programi-yapimi.html
http://etikbiri.com/programlama/php-ile-botnet-agi-yazmak.html
demek istediğim toollardan ibaret kalma.
Cevapla PGM
Teşekkür verenler:

Hızlı Menü:

Şu anda bu konuyu okuyanlar: 3 Ziyaretçi

Online Shopping App
Online Shopping - E-Commerce Platform
Online Shopping - E-Commerce Platform
Feinunze Schmuck Jewelery Online Shopping