29-03-2016 Saat: 01:49
teknik detaya girecek olursak, 0 ve 1'le çalışan bilgisayarlara 3. bir rakamı, yani 2'yi atamakla ulaşılacak olan zeka türüdür.
0: "Hayır/olumsuz",
1: “Evet/olumlu",
2: "Belki/kim bilir" şeklide düzenlenmiş bir işlemci, insani özellikler kazanacaktır. Yani bir anlamda bilinçli bir hal alacaktır, karar verme mekanizmasına sahip olacaktır.
Peki, yapay zekanın gelişimi hangi unsurları kavramamıza bağlı? Şöyle düşünelim: Kuş da uçuyor, jet de uçuyor. Ama jet, kuş gibi uçmuyor. Kendi kararlarını kendi alamıyor, sadece kendisine verilen komutlara uyabiliyor şu an için.
Bilim insanlarının yapay zekayı anlamlandırmak için yaptığı çalışmaların birçoğu, insan beyninin sırlarını çözmekten geçiyor. Şu an için yapmamız gereken insan beynini incelemek ve yapay zeka üzerine hayaller kurmak.
Bunların ötesinde yapay zeka kendi algoritmasını oluşturabilen, kendi kendini programlayıp geliştirebilen bir programdır. İnsanlığın gelişimin göz önüne alırsak eğer, yapay zeka "yaratıcı çözümler" üretebilme yetisine sahip olmalıdır.
Yine de hiçbir zaman "duygu"lara sahip olmayacağı aşikardır, ancak "duygu"ları varmış gibi davranabilir. Bu da yapay zekanın gelişimine bağlı olarak elde edilecek bulgulardır.
Alıntıdır