Son hızıyla devam eden MWC 2015 etkinliğinde firmalar bir bir bombaları patlatırken, Google'da firmaların yaptığı hamlelere karşılık verebilmek adına yeni bir ödeme sisteminin varlığını onayladı. Uzun süredir haberleri yapılan ve Google Pay yada Android Pay olarak adlandırılacak olan Google'ın ödeme servisinin varlığı resmi olarak açıklandı.
Android mobil cihaz sahiplerine yönelik olarak geliştirilen ödeme sistemi için, Android işletim sisteminin en büyük eksikliklerinden bir tanesi diyebiliriz. Bunun sebebi ise çok uzun süredir NFC desteğine sahip Android cihazlar olmasına rağmen Google tüm Android cihazlar için ortak bir ödeme sistemi geliştiremedi.
Geçtiğimiz yıl Google'ın kendi alanındaki en büyük rakiplerinden bir tanesi olan Apple'ın çıkarmış olduğu Apple Pay'den sonra, MWC 2015'te Samsung'un tanıttığı Samsung Pay'den sonra Google'da Android işletim sistemine özel yeni bir ödeme sisteminin varlığını onayladı.
Android işletim sistemi standart ödeme servisi olacak olan Android Pay, büyük ihtimalle önümüzdeki ay düzenlenecek olan Google IO etkinliğinde tanıtılacak. Android Pay'in varlığından başka herhangi bir detay sunmayan Google'ın gerekli tanıtım ve açıklamaları kendi etkinliğine sakladığı düşünülüyor. Samsung Pay ile benzer özelliklere sahip olması beklenen Android Pay, pek çok Android mobil cihaz sahibinin güvenerek kullanabileceği bir sistem olacaktır.
VISA, Master Card ve American Express tarafından desteklenecek olan yeni ödeme sistemi elbette NFC özelliği bulunduran akıllı telefon ve tabletler üzerinde çalışacak. Hem Apple'a hem de Samsung'a yanıt olarak çıkartılacak Android Pay'in ülkemizde yaygınlaşması için ise sanırım bir süre daha beklememiz gerekecek.
kaynak
Kod:
tamindir.com