https://instagram.com/alphazzers

Konuyu Oyla:
  • Toplam: 0 Oy - Ortalama: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Vps server nedir?
Server; Bilgisayar ağlarında, diğer ağ bileşenlerinin (kullanıcıların) erişebileceği, kullanımına ve/veya paylaşımına açık kaynakları barındıran yüksek donanım özelliklerine sahip bilgisayarlara verilen isimdir.
Vps server; Sunucu niteliğindeki bir bilgisayarın fiziksel donanımının mantıksal olarak bölümlenmesi sonucu ortaya çıkan her bir Sanal Sunucu’ya verilen genel isimdir.
Bu vps serverların her birinin üzerinde, ayrı ayrı kendine ait mantıksal donanım bileşenleri vardır. Dolayısıyla, bir sanal sunucu aynı bir fiziksel sunucu gibi çalışarak, üzerinde güvenli ve yalıtılmış olarak işletim sistemi ve sunucu yazılımları barındırır. Bu sayede, tek bir fiziksel sunucu üzerinde, fiziksel sunucuların işlevlerini gerçekleştiren birden fazla sayıda sanal sunucu yaratmak mümkün olmaktadır.

Fiziksel bir sunucu bilgisayarını, mantıksal sunuculara bölümlemek için uygulanan metoda sanallaştırma (virtualization) denir. Amaç, sunucu donanım kaynaklarının tam kapasite ile kullanılmasını sağlamaktır. Virtualization metodolojisi ilk olarak 1970’lerde IBM Mainframe sistemleri için geliştirilmiştir. Günümüzde Intel ve AMD tabanlı sunucuların desteklediği çoklu çekirdek işlemci yapıları ve hem işlemci hem de hafıza modüllerinde ulaşılan yüksek çalışma frekansları, işletim sistemi ve sunucu yazılımlarının kullanabildiğinden daha fazla donanım kaynağı sağlamakta, böylece sanallaştırmanın performanslı ve yaygın olarak kullanılmasına imkan vermektedir.
Virtualization; Bir şeyin sanal sürümünü oluşturmaktak anlamına gelmekedir. Bilgisayar kaynaklarının (resource) kullanıcılardan soyutlanması (abstraction) anlamına gelir.
Virtualization günümüzün X86 bilgisayarlarının çok sayıda işletim sistemi ve uygulamalarla çalışmasını mümkün kılarak, altyapınızı daha basit ve daha etkili hale getirmektedir.
Virtualization işletim sistemleri, sistem ya da ağ kaynakların mantıksal olarak bölünmesi veya yalıtılmasıdır
Kimler vps server kullanmalıdır?
Web, email, dns sunucusu gibi orta ölçekli bilgisayar gücü gerektiren işlerde kullanılırlar.
Vps server kullanmanın faydaları nelerdir?
1. Sadece sizin sitenizin kullanımı için ayrılmış donanım kaynaklarına sahip olursunuz.
2. Fiziksel bir sunucu gibi hızlı çalışır.
3. Fiziksel bir sunucunun yönetimi gibi vps server'ın yönetimide webmaster'a aittir.
4. İstendiğinde donanım kaynakları artırılabilmektedir.
5. Sunucuya istediğiniz yazılımları kurabilme imkanına sahip olursunuz.
6. Sunucu üzerindeki apachi vb. gibi web servislerinin konfigürasyon dosyaları üzerinde tam erişim hakkına sahip olursunuz.
7. Sunucunun güvenliğini webmaster sağlamak zorundadır.
8. Sunucunun optimizasyonu webmaster'a aittir.
9. Maliyet bir fiziksel sunucu barındırma işlemine göre daha azdır.
10. Domain barındırma sınırı yoktur istediğiniz kadar domaini barındırabilir.
11. Vps serverınıza ayrılan donanım kaynaklarını dağıtabilirsiniz.
12. DNS bilgileriniz üzerinde tam kontrol imkanına sahip olursunuz.
13. VPN (Sanal Özel Ağ) ile ofis dışındaki ağınızda tam güvenlik sağlayabilirsiniz.
14. Sunucuyu alt alanlara ayırıp satabilmek için uygun altyapıyı kurabilirsiniz.
Vds ve vps server arasındaki fark nedir?
Farklılıkları kaynak yani cpu, ram vb kullanımından doğmaktadır. Vps server içerisindeki işletim sistemleri ortak kaynak kullanmaktadır. Vds de ise bir sanal makineye tahsis edilmiş ram ve cpu oranı diğer bir sanal makine tarafından işgal edilememektedir. Bu ayrılmış kaynak, sanal sunucu kullanmasa bile ayrılmış olarak beklemektedir. Yani vds de sanal sunucular tamamen bir birinden izole edilmiştir ve daha yüksek performans üzerine yapılandırılmıştır.
Vps server fiyatları neye göre belirlenir?
1. Sunucu lokasyonu
2. Firmanın kalitesi
3. İşlemci hızı
4. Ram miktarı
5. Harddisk alanı
6. Bandwith miktarı
7. Hizmet kalitesi
8. Destek hizmetinin olup olmaması
9. Ddos koruması, Yedekleme gibi ek özelliklerinin bulunup bulunmamasına göre Vps server fiyatları belirlenmektedir.
Vps serverda kullanılabilecek işletim sistemler
1. Windows server 2003
2. Windows server 2008
3. Windows Server 2012 R2
4. Centos
5. Ubuntu
6. Debian
7. Fedora
8. Red Hat
9. Mandriva
10. Gentoo
11. Slackware
12. Suse
13. Arch Linux
Vps server kontrol panelleri
Vps server'da kullanılacak işletim sistemine göre kontrol paneli tercihide değişmektedir.
1. cPanel/WHM
2. Parallels Plesk
3. Direct Admin
4. MaestroPanel
Vps server oluşturulurken kullanılan sanallaştırma yazılımları
1. VMware
2. Hyper-V
3. OpenVZ
4. Virtuozzo
5. Xen
6. KVM
Ara