Merhaba arkadaşlar. Farklı bölümler içerisinde zaman zaman karşılaştığımız "Photoshop Eklentileri Nereye ve Nasıl Yüklenir" sorusunun cevabını bu başlıkta anlatma gereği duydum. Öncelikle işletim sisteminizin C sürücüsü içerisinde olduğunu düşünerek bu anlatımın yapıldığını bilmenizi isterim (İşletim sistemi farklı sürücüde olanlar o sürücüyü gözönüne alarak anlatımı uygulasınlar).
Gradientler (Gradients): Bilgisayarım > Yerel Disk (C: ) > Program Files > Adobe > Adobe Photoshop > Presets > Gradients içerisine,
Stiller (Styles):Bilgisayarım > Yerel Disk (C: ) > Program Files > Adobe > Adobe Photoshop > Presets > Styles içerisine,
Dokular (Patterns): Bilgisayarım > Yerel Disk(C: ) > Program Files > Adobe > Adobe Photoshop > Presets > Patterns içerisine,
Fırçalar (Brushes): Bilgisayarım > Yerel Disk(C: ) > Program Files > Adobe > Adobe Photoshop > Presets > Brushes içerisine,
Filtreler (Filters): Bilgisayarım > Yerel Disk(C: ) > Program Files > Adobe > Adobe Photoshop > Plug-Ins > Filters içerisine,
Filtreler (Filters): Bilgisayarım > Yerel Disk(C: ) > Program Files > Adobe > Adobe Photoshop > Presets > Custom Shapes içerisine,
Actions: Bilgisayarım > Yerel Disk(C : ) > Program Files > Adobe > Adobe Photoshop > Presets > Photoshop Actions içerisine ilgili dosyalar atılarak yüklenir.
Önemli Not: Yüklemeleri yapmadan önce Photoshop programı kapalı olmalıdır. Açık halde iken yüklemeleri yaparsanız, yüklemiş olduğunuz eklentiyi göremezsiniz.