
Patlıcanlı Karides

25 dk.

Kızartma

4 Kişilik

Diğer
Malzeme Listesi
- 1 paket Pınar Karides
- 3 adet Patlıcan
- 15 gr Pınar Tereyağı
- 20 gr Zeytinyağı
- 2 dis Sarımsak
- 15 gr Dereotu
- 10 dal Yeşilsoğan
- 4 gr Tuz
- 2 gr Karabiber
Nasıl Yapılır?
Patlıcanları uzun dilimler halinde kestikten sonra tuzlu suda 10 dakika bekletip kağıt havlu ile kurulayın.
Üzerlerine fırça yardımı ile zeytinyağı sürün, ızgara yada yanmaz bir tavada patlıcanların her iki tarafınıda altın rengi olana kadar pişirin.
Tavada 2 yemek kaşığı zeytinyağını ısıtın, ikiye bölünmüş sarımsakları ekledikten sonra 30 sn soteleyip çıkarın.
Karidesleri ekleyerek yüksek ateşte 5/6 dakika soteleyin. Tuzu karabiberi ve tereyağını tavaya ilave edip lezzetlendirin, ocaktan aldığımız karışıma doğranmış dereotunu ekleyin.
Yeşil soğanların yeşil kısımlarını sıcak suda 30 sn bekletin ve buzlu su olan bir kaba alın oradada aynı şekilde bekletip sudan alıp kurulayın. Hazırladığımız karidesli içi patlıcanlara her iki ucu açık kalacak şekilde rulo yapın ve yeşil soğanlarla patlıcanları ortasından bağlayın. Fazla kısımlarını makasla alıp servis edin.