31-07-2018 Saat: 16:24
Böğürtlenli Raw Cheesecake
Böğürtlenli Raw Cheesecake yaparken; taban için belirtilen tüm malzemeyi bir kapta karıştırın. Cheesecake kalıbının içine dökün. 30 dakika dinlenmesi için buzdolabına aktarın. İç harcı için badem sütü ile çiğ kajuyu mutfak robotunda birkaç dakika karıştırın. Pütürsüz bir kıvam elde edene kadar karıştırmaya devam edin. En son balı ekleyin. Tekrar karıştırın. İç malzemeniz hazırdır. Karışımdan 1 bardak kadarını ayırıp böğürtlenle birlikte mikser yardımı ile püre haline getirin. Dolaptan çıkardığımız cheesecake tabanına önce beyaz karışımı, sonra da böğürtlenli karışımı dökün. Bir çubuk yardımıyla böğürtlenli karışımı hafifçe karıştırarak dekoratif bir şekilde elde edin.
Cheesecake’i 1 saat daha dinlenmesi için buzdolabına aktarın. Servis etmeden önce dondurulmuş böğürtlenlerle süsleyerek servis sayın.
Hazırlanma Süresi
120 dk.
Hazırlama Yöntemi
Dondurma
Kişi Sayısı
8 Kişilik
Yemek Türü
Pastalar
Malzeme Listesi
- 20 gr Bal
- 24 gr Yulaf Ezmesi
- 12 gr Badem Tozu
- 24 gr Hindistancevizi Yağı
- 12 gr Ayçekirdeği İçi
- 12 gr Kabak Çekirdeği
- 6 gr Keçiboynuzu Unu
- 480 gr Badem Sütü
- 150 gr Kaju
- 40 gr Bal
- 5 adet Böğürtlen
- 10 adet Dondurulmuş Böğürtlen
Püf Noktası
İlk 7 malzemeyi cheesecake tabanı için,
Sonraki 4 malzemeyi iç harcı için,
Dondurulmuş böğürtlenleri ise üzeri için kullanın.
Nasıl Yapılır?
Taban için belirtilen tüm malzemeyi bir kapta karıştırın.
Cheesecake kalıbının içine dökün.
Dinlenmesi için 30 dakika buzdolabında bırakın.
İç harcı için badem sütü ile kajuyu mutfak robotunda birkaç dakika karıştırın.
Sonrasında balı ekleyin.
Karıştırmaya devam edin ve karışımınız hazır.
Karışımdan 1 bardak kadarını ayırıp böğürtlenle birlikte mikser yardımı ile püre haline getirin.
Dolaptan çıkardığınız cheesecake tabanına önce beyaz karışımı, sonra da böğürtlenli karışımı dökün.
Bir çubuk yardımıyla böğürtlenli karışımı hafifçe karıştırarak dekoratif bir şekilde elde edin.
Cheesecake’i 1 saat dinlenmesi için buzdolabına aktarın.
Cheesecake servise hazır :)