MyBB Kitabı - Ücretisz MyBB Destek!
Konuyu Oyla:
  • Toplam: 0 Oy - Ortalama: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
php hakkında soru

#1
php de if kısmına dört değer koymak mümkün müdür ? örnek :

PHP Kod:
if ($a &&, $b && $c && $d) { 

Böyle deniyorum fakat çalışmamakta.

Farklı bir mantığı var mı ?
Bana ulaşmak için

MybbPHPVB.NETHTMLCSS MySQL
                                     

CahiI insanIar davuI gibidir. Sesi çok çıkar ama içi boştur.

- Sadi Şirazi



WWW
Cevapla
Teşekkür verenler:
#2
if ($a &&>> , << $b && $c && $d) {

Dikkat şu virgülü silin öyle deneyin.
İletişim Kanalları:
Cevapla
Teşekkür verenler:
#3
(17-05-2018 Saat: 16:46)Majestik Nickli Kullanıcıdan Alıntı:  if ($a &&>> , << $b && $c && $d) {

Dikkat şu virgülü silin öyle deneyin.

Parse error: syntax error, unexpected '>>' (T_SR) in

Olmadı sanırım.
Bana ulaşmak için

MybbPHPVB.NETHTMLCSS MySQL
                                     

CahiI insanIar davuI gibidir. Sesi çok çıkar ama içi boştur.

- Sadi Şirazi



WWW
Cevapla
Teşekkür verenler:
#4
Arkadaş, yazdığınız koddan sadece virgülü silin demiş. O kullandığı küçüktür ve büyüktür işaretleri o virgüle dikkat çekmek için.
atakaj
"I am constantly torn between killing myself or everyone around me."




Cevapla
Teşekkür verenler:
#5
if lerin içindeki değişkenlerin nesini kontrol etmek için kullanmak istiyorsun?
Tüm Destek Forumun Kuralları
Görevli Kuralları
- Saçma Konu Başlıklarına ve Özelden Destek Vermiyorum...!
Ücretli Her Türlü Script(MyBB,vB,smf,wordpress,phpBB,joomla,eschat,cms, vb.) Kurulumu ve Optimizasyon Yapılır.Ücretli Tema Tasarımı Yapılır.
Prof. Dr. MyBB Öğretmeni kaRanLık-61( Mustafa SEVİM )

İki Tarafta Zifiri kaRanLık




Mutlu Son İstiyorsan Çabalamalısın. Sadece Oturduğu Yerden Başarıya ulaşan varlık tavuktur. Bir Kurt Asla Evcilleşip Köpek Olmaz...
WWW
Cevapla
Teşekkür verenler:
#6
(17-05-2018 Saat: 17:19)atakaj Nickli Kullanıcıdan Alıntı:  Arkadaş, yazdığınız koddan sadece virgülü silin demiş. O kullandığı küçüktür ve büyüktür işaretleri o virgüle dikkat çekmek için.

Virgülü sildim ancak yine istediğim gibi olmadı sadece bir değişken çalışıyor diğerleri çalışmıyor.

(17-05-2018 Saat: 17:22)kaRanLık-61 Nickli Kullanıcıdan Alıntı:  if lerin içindeki değişkenlerin nesini kontrol etmek için kullanmak istiyorsun?

if ile otomatik olarak ayar dosyasını kontrol ediyor eğer yoksa otomatik oluşturuyor sonra da mysql ile tabloları oluşturuyor ancak sadece 1 tane tablo oluşuyor diğer 3 tablo işe yaramıyor.Ben 4'ünün de otomatik tabloları kurmasını istiyorum.
Bana ulaşmak için

MybbPHPVB.NETHTMLCSS MySQL
                                     

CahiI insanIar davuI gibidir. Sesi çok çıkar ama içi boştur.

- Sadi Şirazi



WWW
Cevapla
Teşekkür verenler:
#7
PHP Kod:
if ($a && $b && $c && $d) { 

Bu şekilde olmuyorsa condition’larda hata vardır, condition’ları da atarsanız yardımcı olabilirim.
atakaj
"I am constantly torn between killing myself or everyone around me."




Cevapla
Teşekkür verenler:
#8
PHP Kod:
$olustur = @mysql_query("CREATE DATABASE $d$baglan);
 @
mysql_select_db($d,$baglan);

 
$admin_olustur mysql_query("CREATE TABLE `admin_hesap` (`kadi` text NOT NULL,`sifre` text NOT NULL) ENGINE=InnoDB DEFAULT CHARSET=uft8;" $baglan);
 
$uye_olustur mysql_query("CREATE TABLE `uyeler` (`kadi` text NOT NULL,`sifre` text NOT NULL,`onay` text NOT NULL,`email` text NOT NULL,`id` int(11) NOT NULL) ENGINE=InnoDB DEFAULT CHARSET=uft8;" $baglan);
 
$reklam_olustur mysql_query("CREATE TABLE `reklamlar` (`durum` text NOT NULL,`sahip` text NOT NULL,`sitead` text NOT NULL,`email` text NOT NULL,`aciklama` text NOT NULL,`link` text NOT NULL,`onay` text NOT NULL,`id` int(11) NOT NULL) ENGINE=InnoDB DEFAULT CHARSET=uft8;" $baglan);
 
$hizlireklam_olustur mysql_query("CREATE TABLE `hizli_reklamlar` (`durum` text NOT NULL,`reklam_link` text NOT NULL,`reklam_veren` text NOT NULL,`aciklama` text NOT NULL,`id` int(11) NOT NULL) ENGINE=InnoDB DEFAULT CHARSET=uft8;" $baglan);
 
$bannerreklam_olustur mysql_query("CREATE TABLE `banner_reklamlar` (`durum` text NOT NULL,`sahip` text NOT NULL,`sitead` text NOT NULL,`link` text NOT NULL,`aciklama` text NOT NULL,`onay` text NOT NULL,`id` int(11) NOT NULL,`linkimg` text NOT NULL,`email` text NOT NULL) ENGINE=InnoDB DEFAULT CHARSET=utf8;" $baglan);

 if (
$admin_olustur && $uye_olustur && $reklam_olustur && $hizlireklam_olustur && $bannerreklam_olustur) {
 
 
$rvstr touch("ayar.php");
 if (
$rvstr) {
 
$ac fopen("ayar.php""w");
 
$icerik '<?php
 $sunucu="'
.$a.'";
 $kullanici="'
.$b.'";
 $sifre="'
.$c.'";
 $veritabani="'
.$d.'";

 if (@!mysql_connect($sunucu, $kullanici, $sifre)){
    $mesaj="Veritabaný baðlantýsý yapýlamadý!<br>";
    $mesaj.="Hata açýklamasý: ".mysql_error();
    die($mesaj);
 }

 if(@!mysql_select_db($veritabani)){
    $mesaj="$veritabani veritabaný seçilemedi!<br>";
    $mesaj.="Hata açýklamasý: ".mysql_error();
    die($mesaj);
 }
 ?>'
;
 
$kaydet fwrite($ac$icerik); 

Şimdilik bu kısmı attım.
Bana ulaşmak için

MybbPHPVB.NETHTMLCSS MySQL
                                     

CahiI insanIar davuI gibidir. Sesi çok çıkar ama içi boştur.

- Sadi Şirazi



WWW
Cevapla
Teşekkür verenler:
#9
(17-05-2018 Saat: 17:24)♦ MuratB™ Nickli Kullanıcıdan Alıntı:  
(17-05-2018 Saat: 17:19)atakaj Nickli Kullanıcıdan Alıntı:  Arkadaş, yazdığınız koddan sadece virgülü silin demiş. O kullandığı küçüktür ve büyüktür işaretleri o virgüle dikkat çekmek için.

Virgülü sildim ancak yine istediğim gibi olmadı sadece bir değişken çalışıyor diğerleri çalışmıyor.

(17-05-2018 Saat: 17:22)kaRanLık-61 Nickli Kullanıcıdan Alıntı:  if lerin içindeki değişkenlerin nesini kontrol etmek için kullanmak istiyorsun?

if ile otomatik olarak ayar dosyasını kontrol ediyor eğer yoksa otomatik oluşturuyor sonra da mysql ile tabloları oluşturuyor ancak sadece 1 tane tablo oluşuyor diğer 3 tablo işe yaramıyor.Ben 4'ünün de otomatik tabloları kurmasını istiyorum.
hmm o zaman büyük ihtimalle kontrolde sıkıntı yok.en iyi çözüm böl hepsini ayrı isset kontrol ettir yoksa öyle tabloyu oluştursun else hata bas hangisi çalışmadığını anlarsın.Böyle biz görmeden kodları sallama usülü oluyor.
Tüm Destek Forumun Kuralları
Görevli Kuralları
- Saçma Konu Başlıklarına ve Özelden Destek Vermiyorum...!
Ücretli Her Türlü Script(MyBB,vB,smf,wordpress,phpBB,joomla,eschat,cms, vb.) Kurulumu ve Optimizasyon Yapılır.Ücretli Tema Tasarımı Yapılır.
Prof. Dr. MyBB Öğretmeni kaRanLık-61( Mustafa SEVİM )

İki Tarafta Zifiri kaRanLık




Mutlu Son İstiyorsan Çabalamalısın. Sadece Oturduğu Yerden Başarıya ulaşan varlık tavuktur. Bir Kurt Asla Evcilleşip Köpek Olmaz...
WWW
Cevapla
Teşekkür verenler:
#10
? Sanırım çözen çıkamadı.

Bende deniyorum bir şeyler ama olmuyor.
Bana ulaşmak için

MybbPHPVB.NETHTMLCSS MySQL
                                     

CahiI insanIar davuI gibidir. Sesi çok çıkar ama içi boştur.

- Sadi Şirazi



WWW
Cevapla
Teşekkür verenler:
#11
#güncel
Bana ulaşmak için

MybbPHPVB.NETHTMLCSS MySQL
                                     

CahiI insanIar davuI gibidir. Sesi çok çıkar ama içi boştur.

- Sadi Şirazi



WWW
Cevapla
Teşekkür verenler:

Şu anda bu konuyu okuyanlar: 2 Ziyaretçi

Hızlı Menü:

  • Gece
  • Normal


  • ***