Konuyu Oyla:
  • Toplam: 0 Oy - Ortalama: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ortalamam sınırda kaldı.
Arkadaşlar ortalamam 84'te kaldı, sizce ne gibi yöntemler izlemeliyim?
Cevapla PGM
Teşekkür verenler:
not iste veya sözlüler var .
Bana ulaşmak için / http://english.10tl.net

MybbPHPVB.NETHTMLCSS MySQL                                    

Eğer eleştiriden korkuyorsanız, dünyadan hiçbir şey yapmadan geçip gideceksiniz demektir. 
Cevapla PGM
Teşekkür verenler:
Seni seven bir öğretmen inden 1 2 puan iste bende öyle yaptım takdir aldım
Cevapla PGM
Teşekkür verenler:
Sen demeden illahi hocaların yükseltir. 84'de bırakan vicdansız bir hoca görmedim şimdiye kadar :D
Ara
Cevapla PGM
Teşekkür verenler:
(22-05-2017 Saat: 17:17)xoxox Nickli Kullanıcıdan Alıntı: Sen demeden illahi hocaların yükseltir. 84'de bırakan vicdansız bir hoca görmedim şimdiye kadar :D

Beni 84 de bıraktılar maalesef vicdansızlar !
Bana ulaşmak için / http://english.10tl.net

MybbPHPVB.NETHTMLCSS MySQL                                    

Eğer eleştiriden korkuyorsanız, dünyadan hiçbir şey yapmadan geçip gideceksiniz demektir. 
Cevapla PGM
Teşekkür verenler:
İlkden orta okula kadar takdir aldım lisede 1 kere teşekkür aldım hep düz geliyor neyin kafası yani bu belge niye bu kadar önemli. Hepsinde de ortalama 70lerde ama matematikten kalıyorum belge gelmemesine de hiç üzülmüyorum bir şey ifade etmiyor
Ara
Cevapla PGM
Teşekkür verenler:
(22-05-2017 Saat: 19:20)Orion Nickli Kullanıcıdan Alıntı: İlkden orta okula kadar takdir aldım lisede 1 kere teşekkür aldım hep düz geliyor neyin kafası yani bu belge niye bu kadar önemli. Hepsinde de ortalama 70lerde ama matematikten kalıyorum belge gelmemesine de hiç üzülmüyorum bir şey ifade etmiyor

Bunu biraz daha olgunlaşınca anlarar :)
Ara
Cevapla PGM
Teşekkür verenler:
(22-05-2017 Saat: 19:20)Orion Nickli Kullanıcıdan Alıntı: İlkden orta okula kadar takdir aldım lisede 1 kere teşekkür aldım hep düz geliyor neyin kafası yani bu belge niye bu kadar önemli. Hepsinde de ortalama 70lerde ama matematikten kalıyorum belge gelmemesine de hiç üzülmüyorum bir şey ifade etmiyor

Biraz uzun bir yazı olabilir. Başlayayım...

Belge bir şey ifade etmiyor evet. Ama ortalaması okuldaki diğer tüm öğrencilerden yüksekse çok büyük bir avantaj. Tabi 84,58 ortalama okul birinciliği için yetersiz fakat eğer arkadaş meslek lisesinde okuyorsa muhtemelen okul birincisi olabilir. 80 ortalamayla meslek lisesinde okul birincisi olan arkadaşım vardı 2008-2009 döneminde.

Evet avantaj diyorum çünkü; üniversiteler okul birincilerine özel kontenjan açıyorlar. Örnek vereyim; Bir öğrencimiz var, ismi Murat olsun (:P). Murat okul birincisi. İstanbul Teknik Üniversitesi Peyzaj Mimarlığı bölümünün kontenjanı da 30 olsun. Bu bölümü seçen kişilerin YGS puanları yüksekten düşüğe sıralanıyor. 30. kişiden itibaren bir çizgi çekiliyor ve ilk 30 kişi bölüme alınıyor. Murat, eğer bu 30 kişiden biri olursa okul birinciliği kontenjanına alınmıyor, bölüme direkt girmiş oluyor. Yani bir bakıma okul birinciliği bölüme girmesine etki etmiyor, okul birincisi olmasaymış da bölüme girebilirmiş.

Ek olarak bir de bölüme başvuran okul birincilerinin YGS puanları sıralanıyor. Bölüme direkt giriş yapanların ismi çiziliyor. Bölümün okul birinciliği kontenjanı da 2 olsun. 2. kişiden itibaren yine bir çizgi çekiliyor ve ilk 2 kişi, puanı ilk 30 kişiden düşük olmasına rağmen bölüme girebiliyor. Diyelim ki Murat bu 30 kişiden biri olamadı ama okul birinciliği kontenjanında ilk 2 kişiden biri oldu. Okul birinciliği sayesinde bölüme girebiliyor.

Özet geçeyim; Eğer okul birincisi olursan, YGS puanın düşük olsa dahi iyi bir üniversiteye yerleşebilirsin. Belge bir önem arz etmiyor fakat ortalamanı olabildiğince yüksek tutmaya bak.

Ayrıca, okul birinciliği için 12. sınıftaki yıl sonu ortalamasına ya da başka bir sınıfta yıl sonu ortalamasına bakmıyor. Kimin mezuniyet puanı en yüksekse o okul birincisi oluyor.

Bu yüzden, ortalamanı sadece bu sene için değil, lise bitimine kadar yüksek tutmaya bak. Hatta okuldaki herkesten daha yüksek. Başarılar...

Biraz kafa yormuş olabilirim, kusura bakmayın.
atakaj
"I am constantly torn between killing myself or everyone around me."

Ara
Cevapla PGM
Teşekkür verenler:
Teşekkürler herkese.
Cevapla PGM
Teşekkür verenler:
Endişelenmeme gerek yokmuş Edebiyat öğretmeni ders içi performansıma yüksek girdi, 90 oldu ortalamam :)
Cevapla PGM
Teşekkür verenler:

Hızlı Menü:

Şu anda bu konuyu okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Online Shopping App
Online Shopping - E-Commerce Platform
Online Shopping - E-Commerce Platform
Feinunze Schmuck Jewelery Online Shopping