Konuyu Oyla:
  • Toplam: 0 Oy - Ortalama: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Hayalinizdeki Türkiye Nasıl Bir Yerdir?
Evet konumuz basit.
Herkes hayalindeki Türkiye'yi, ülkeyi yazsin.

Bakalim neler cikacak.

Benimkinden basliyorum.

Ulke Yonetimi ve Idare
En ufak problemlerde bile herkes birbirine yardimci olacak. Yonetim siki ve disiplinli olacak. Bakanliklarda calisanlar son derece duzenli, tertipli, disiplinli, saglikli olacak. En ufak bir sey bile onemsizcesine sayilmayacak. Herkes son derece adil davranacak. Yonetim sistemleri son derece duzgun olacak. Heryerde Demokrasi hakim olacak.

Sosyal Hayat ve Toplum (Kamu)
Din, Milliyet, Orf, Adet, Cinsiyet, Ten Rengi, Irz vs... gibi kavramlarda asla ayrimcilik yapilmayacak. Bas ortulu ve bas ortusuz kadinlar esit sayilacak. Aralarinda fark bulunmayacak. Insanlar son derece birbirine saygili olacak. Trafikte, hersey kuralina gore olacak ve uygulanacak. Sehir icinde butun araclar 50 hiz limitini asmayacak. Butun araclar son derece dikkatli hareket edecek ve yol alacak. Ki trafik kazalari yasanmasin. Cogu yerde sosyal etkinlikler duzenlenecek. Parklar, bahceler, sokaklar, yollar ve her yer titizlikle ve itinayla temiz tutulacak. Temizleme isinde hem devlet gorevlileri hem de vatandas ortak calisacak. Okullar da da ogrencilerin sagligi, disiplini ve egitimi onemle saglanmaya calisilacak.

Egitim Sistemi
Gunluk, Ilk okul ve Ortaokul ogrencileri icin 5 saat egitim verilecek. Cumartesi günleri istege bagli olarak 2 saatlik etut dersleri verilecek. Ve hatta okullarda kurs bile duzenlenebilir. 5 Saat egitim icerisinde 15 dakika teneffus ve 45 dakika da ders verilecek. Boylece 1 saate tamamlanmis olacak. Ogretmen Secimleri de, alaninda uzmanlasmis, terbiyeli egitilmis ve duzenli olanlar arasindan itina ile secilip okullara sevk edilecek.

Ekonomi
Her turlu ve her yerden gelisim icin her gun cok caba sarf edilecek. Bir cok sirketlerle anlasilacak ve ekonomi de yeni atilimlar yapilacak. Paramizin deger kazanmasi icin pek cok faaliyet gosterilecek. Hic kimse yigilmadan faaliyetlerini surdurecek.

Ben boyle bir ulkede yasamayi cok ama cok arzuluyorum dogrusu. Sizlerin önerisi nedir?
Ara
Cevapla PGM
Teşekkür verenler:
Terör ÖrgütleriOlmasaydı Şuan Amerika Gibi Bir Ülke Olurduk.!!
Ara
Cevapla PGM
Teşekkür verenler:
(31-03-2017 Saat: 20:41)ByKanser Nickli Kullanıcıdan Alıntı: Terör ÖrgütleriOlmasaydı Şuan Amerika Gibi Bir Ülke Olurduk.!!

Emin olki olamazdık.
Ara
Cevapla PGM
Teşekkür verenler:
Hayalimdeki Türkiye, şuan ki İskandinav ülkeleri gibi olmalı. Kısmi (ya da tam olarak) savaştan çıkmış, deyim yerindeyse küllerinden doğan bir ülke olmalı. Sorunsuz; eğitim, bilim gibi konulara ağırlık veren ve oldukça söz sahibi, doğal güzellikleri mevcut bir ülke.

Ya da bir ada ülkesi gibi olmak isterdim; kimse benim etlime, sütlüme karışmasın, ben de onların işlerine karışmayayım; Tıpkı Amerika'nın 1. Dünya Savaşı öncesinde benimsediği politika gibi..(Wilson ilkelerinde yer aldığı gibi; hiç bir ülkeyle özel anlaşma yapmayacağım, yapacağım anlaşmalar halka açık yapılacak vs.)

Kısaca gerek iç gerekse dış işlerinde bağımsız; başkalarının iç ve dış işlerine karışmayan; eğitim, bilim, sanayi gibi önemli alanlarda kendini geliştirmiş bir ülke. (tabi böyle bir ülke varsa..)
Ara
Cevapla PGM
Teşekkür verenler:
Hayalimdeki Türkiye,Osmanlı Gibi Gelişmiş Gerektiği Yerde Cezanın En Ağırını,Gerektiği Yerde eğitimin,bilimin en ön planda olduğu hiçbir ülkeyle kıyaslanamayan Fatih Sultan Mehmet Han gibi Güzel Bir insanın başta olduğu,Peygamber efendimizin yolunda gerçek bir islam ülkesi olup kavgaların olmadığı,torpilin,hak yemenin olmadığı bir ülke isterdim.

Türkiye'de yaşıyorsanız daha doğrusu anadolu'da yaşıyorsanız savaştan kaçamazsanız siz jeolojik konum yönünden en değerli topraklardan birindesiniz bu topraklarda tüm dünyanın gözü var !

aslında çokda birşey istemiyorum TEKNOLOJİ gelişsin yeter derdindeyim...
Cevapla PGM
Teşekkür verenler:
Siyasetçilerin yol,köprü yapmanın lütüf değilde görevleri anladığı gün ülke değişir. Aynı zamanda ülkenin laik olduğu akıllarına gelsede ona göre haraket etse yöneticiler. Bilim,mantık ön planda olsa gerçekten bir Avrupa ülkesinden farkımız kalmaz.

Neyse buraya bir söz bırakayım.

"Bir ülkede bilim , edebiyat ve sanattan çok siyaset konuşuluyorsa o ülke üçüncü sınıf bir ülkedir." Friedrich Nietzsche
Ara
Cevapla PGM
Teşekkür verenler:
İnternet hızlansın gerisi önemli değil diyen olmamış :D + Edward Hocama Katılıyorum
eskilere hasret kaldık.
Cevapla PGM
Teşekkür verenler:
Hayalimde ki Türkiye ilk önce şu işsizliği halledin 3 milyondan fazla işsiz var + Suriyelileri ülkemde istemiyorum ben , çünkü ülkemin insanına bir şey vermiyorsunuz onlar istediği okula gidebiliyor , onlara yatırılan para bizimkinden daha fazla .

Ekonomi fırladı gitmiş , oyundan para çekeceğim 5 dolar 18 TL Eskiden rahatça çekiyordum 15 TL , Ekonomi az da olsa rahatlatılmalı düşürülmeli .

Ülkemiz gelişmiş , hastaneler falan hepsi iyi yapılıyor bizim ilçeye de şehir hastanesi yaptılar , 500 Yataklı bir şeydi hatırlamıyorum. Fakat seri yerli üretime geçilmesi kararındayım hiç yerli üretim yapamıyoruz en azından bir kaç alanda müthiş iş çıkarıyoruz .
Bana ulaşmak için / http://english.10tl.net

MybbPHPVB.NETHTMLCSS MySQL                                    

Eğer eleştiriden korkuyorsanız, dünyadan hiçbir şey yapmadan geçip gideceksiniz demektir. 
Cevapla PGM
Teşekkür verenler:
Edward hocama katılıyorum. Refah seviyesi yüksek bir ülke isterdim (ekonomik sorunlar, iş gücü ve bir çoğu). Yaşamaktan zevk alınan bir çevre, toplum (kültür çatışmaları). Herkesin boş durmayıp birşeyler peşinde olması (işsizlik). Az ve öz nüfus (atıklar). Dinimizi en doğru şekilde yaşamayı çabalamak.
Ara
Cevapla PGM
Teşekkür verenler:

Hızlı Menü:

Şu anda bu konuyu okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Online Shopping App
Online Shopping - E-Commerce Platform
Online Shopping - E-Commerce Platform
Feinunze Schmuck Jewelery Online Shopping