Konuyu Oyla:
  • Toplam: 0 Oy - Ortalama: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Yazılım Mühendisliği Hakkında..
Merhaba arkadaşlar,

Ben 9.sınıf yani lise 1 öğrencisiyim. Yazılım mühendisliği istiyorum. Bunun için "Matematik, Fizik, Kimya ve Biyoloji" derslerinde iyi olmamız gerekiyormuş. Benim matematik hariç diğerleri iyi durumda (henüz yazılılar başlamamış olsa bile:)) ancak matematiği nasıl halledicem bilmiyorum. Matematik'de bugün ve dün dahil olmak üzere eve gelince tekrar yaptım ve video izledim. Daha da başarılı olmak istiyorum bu yüzden başka ne gibi etkinlikler yapmam gerekir? Bilgisayarı 4-5 saat oynuyorum acaba kısmam mı gerekir?

#Notlarınızı, önerilerinizi, görüşlerinizi bekliyorum arkadaşlar.
Ara
Cevapla PGM
Teşekkür verenler:
Öncelikle sana önerim düzenli bir çalışma takvimi yapmandır hafta içi bilgisayar gibi şeyleri bırakıp hafta sonu maximum 2 saat oynaman gerekmekte şahsen açısını lise 2 de çekiyorum geçen senin matematik şeylerini tekrar işliyoruz özel okul olarak herneyse düzenli çalışman ile yapabilirsin hatırladıgım kadari ile kolaydı konular özel üçkenler falan özellikle sene başındaki konular 2 4 8 16 32 64 gibi şeyler vardı sanırsam neyse eğer dediklerimi yaparsan başarabilirsin ayriyetten ekstra kaynaklardan soru çözmen gerekebilir.
Ara
Cevapla PGM
Teşekkür verenler:
Yada PC yi Birakamam Diyorsan Meslek Lisesi Bilisim Bölümü Tercih Et 10. Sinifa Geciste.
Ara
Cevapla PGM
Teşekkür verenler:
şöyle birşey var bende 9.sınıfım benimde matematik im kötü bir tek senin gibi söyleyeyim daha iyi mesala tarihten 90 ın altında almam yani matematik zor bir ders yetenek istiyor o yüzden ben başka mesleklere yöneldim eğer sende benim gibiysen matematik i bir türlü anlamıyorsan başka mesleklere yönelebilirsin
Ara
Cevapla PGM
Teşekkür verenler:
(06-11-2015 Saat: 18:24)Enes Bayraktar Nickli Kullanıcıdan Alıntı: Öncelikle sana önerim düzenli bir çalışma takvimi yapmandır hafta içi bilgisayar gibi şeyleri bırakıp hafta sonu maximum 2 saat oynaman gerekmekte şahsen açısını lise 2 de çekiyorum geçen senin matematik şeylerini tekrar işliyoruz özel okul olarak herneyse düzenli çalışman ile yapabilirsin hatırladıgım kadari ile kolaydı konular özel üçkenler falan özellikle sene başındaki konular 2 4 8 16 32 64 gibi şeyler vardı sanırsam neyse eğer dediklerimi yaparsan başarabilirsin ayriyetten ekstra kaynaklardan soru çözmen gerekebilir.

Düzenli takvim yakın zamanda yapacağım rehber hocasıyla. Hafta sonu 2 saat az değil mi? :) Matematik'de Kümelerden başladık. Dediğin 2 4 8 16 32 64'ü biz 8.sınıfta görmüştük. Şu anda kümelerden başladık.

(06-11-2015 Saat: 18:27)#Pirate Nickli Kullanıcıdan Alıntı: Yada PC yi Birakamam Diyorsan Meslek Lisesi Bilisim Bölümü Tercih Et 10. Sinifa Geciste.

Kesinlikle hayır.. Yazılım Mühendii olacaksam bırakırım tabii ama bir süre oynamam gerek.
Ara
Cevapla PGM
Teşekkür verenler:
(06-11-2015 Saat: 18:33)Mixt59 Nickli Kullanıcıdan Alıntı: şöyle birşey var bende 9.sınıfım benimde  matematik im kötü bir tek senin gibi söyleyeyim  daha iyi mesala tarihten 90 ın altında almam yani matematik zor bir ders yetenek istiyor o yüzden ben başka mesleklere yöneldim eğer sende benim gibiysen matematik i bir türlü anlamıyorsan başka mesleklere yönelebilirsin

Yönelebilirim ama geleceğim için Matematik..
Ara
Cevapla PGM
Teşekkür verenler:
Matematiğim kötü diye birşey yok bence. Ne kadar çalışırsan o kadar başarılı olursun. Böyle bir hedefin varsada 9.sınıf bence çok erken 4 yıl boyunca gerçekten bunalırsın.
Ara
Cevapla PGM
Teşekkür verenler:
(06-11-2015 Saat: 18:45)Corleone Nickli Kullanıcıdan Alıntı: Matematiğim kötü diye birşey yok bence. Ne kadar çalışırsan o kadar başarılı olursun. Böyle bir hedefin varsada 9.sınıf bence çok erken 4 yıl boyunca gerçekten bunalırsın.

Ben öyle düşünmüyorum, erken başlamak daha da hevesimi arttırıyor :) ama önerin için teşekkürler.
Ara
Cevapla PGM
Teşekkür verenler:
Bak 2 saat az demişsin evet az ama bu senin iyiligin için daha iyi olacaktır bizim 12.sınıflar haftasonu ve hafta içi gece saat 11'e kadar aralıksız calisiyor geçen sene bizim okul yazılım mühendisiligi verdi itü'ye yada ödtümüydü unuttum 2 sinden birine japonyaya bilgisayar mühendisi verdik vs vs ama hepsinin sırrı çalışmakta yatıyor adamlarda öyle diyor düzenli ve iyi çalışırsan başaramıyacagın birşey yoktur.
Ara
Cevapla PGM
Teşekkür verenler:
@Henry

Düzenli programı dershaneler genelde tavsiye etmez. Okulun rehberlik servisine gidip ders çalışma programı istiyorum dersen uygun şekilde hazırlatırsın. YGS 1 veya YGS 2'den, ardından LYS 1 veya LYS 2'den gireceğin için sosyal bilimler(Tarih,Coğrafya,Felsefe,Din Kültürü) derslerinin ek getirisi çok az olacaktır. Ancak matematik ve fen derslerini yüksek tuttuğunda işler değişir.

Tonguç Akademi gibi, Şenol Hoca gibi, Antrenmanlarla Matematik(yani Halil İbrahim Küçükkaya) gibi eğlenceli videolu derslerle takviye yapabilirsin matematiğe. Şahsen matematikte gerçekten kötü isen 4 işlemden başlamak suretiyle Antrenmanlarla Matematik kitap setini önerebilirim(ki benim de YGS ve LYS'ye hazırlık için çalıştığım kitaplardan biridir, kitap resmen sizinle konuşuyor gibi eğlenceli biçimde anlatılmış; aynı zamanda Vimeo üzerinden 1. kitap için videolar mevcut)

Bu çalışma temposunda en önemli husus bilgisayar. (yaptıracağını varsayarak) programı hazırlayan öğretmenine bu durumu da söylemelisin. emin ol bilgisayar konusunda da danışmanlık yapacaktır sana öğretmeniniz. Bilgisayarı mümkünse kademeli biçimde kullan. Bugün 5 saat mi oturdun, 1 hafta içinde onu 4.5 saate indir. Sonraki 1 hafta içinde 4 saate indir. Tabi bu kademe oyun için. Ders için kullanıma aç tabi ki.

Ama güzel olan şu ki senin bu çalışma isteğinin erken başlamış olması.

LYS'de en az 250, en fazla 350 puan yaptığında Devlet Üniversitelerine(Karadeniz Teknik Üniversitesi, Celal Bayar Üniversitesi yada Elazığ Fırat Üniversitesi) gidebilirsin rahatlıkla. Tabi meslek lisesi isen ek puan ve MTOK avantajı da dahil.

Merak ettiğin bir şey varsa sorabilirsin. Ama şunu unutma; Asla pes etme.
Ara
Cevapla PGM
Teşekkür verenler:
(06-11-2015 Saat: 19:26)Edward Nickli Kullanıcıdan Alıntı: @Henry

Düzenli programı dershaneler genelde tavsiye etmez. Okulun rehberlik servisine gidip ders çalışma programı istiyorum dersen uygun şekilde hazırlatırsın. YGS 1 veya YGS 2'den, ardından LYS 1 veya LYS 2'den gireceğin için sosyal bilimler(Tarih,Coğrafya,Felsefe,Din Kültürü) derslerinin ek getirisi çok az olacaktır. Ancak matematik ve fen derslerini yüksek tuttuğunda işler değişir.

Tonguç Akademi gibi, Şenol Hoca gibi, Antrenmanlarla Matematik(yani Halil İbrahim Küçükkaya) gibi eğlenceli videolu derslerle takviye yapabilirsin matematiğe. Şahsen matematikte gerçekten kötü isen 4 işlemden başlamak suretiyle Antrenmanlarla Matematik kitap setini önerebilirim(ki benim de YGS ve LYS'ye hazırlık için çalıştığım kitaplardan biridir, kitap resmen sizinle konuşuyor gibi eğlenceli biçimde anlatılmış; aynı zamanda Vimeo üzerinden 1. kitap için videolar mevcut)

Bu çalışma temposunda en önemli husus bilgisayar. (yaptıracağını varsayarak) programı hazırlayan öğretmenine bu durumu da söylemelisin. emin ol bilgisayar konusunda da danışmanlık yapacaktır sana öğretmeniniz. Bilgisayarı mümkünse kademeli biçimde kullan. Bugün 5 saat mi oturdun, 1 hafta içinde onu 4.5 saate indir. Sonraki 1 hafta içinde 4 saate indir. Tabi bu kademe oyun için. Ders için kullanıma aç tabi ki.

Ama güzel olan şu ki senin bu çalışma isteğinin erken başlamış olması.

LYS'de en az 250, en fazla 350 puan yaptığında Devlet Üniversitelerine(Karadeniz Teknik Üniversitesi, Celal Bayar Üniversitesi yada Elazığ Fırat Üniversitesi) gidebilirsin rahatlıkla. Tabi meslek lisesi isen ek puan ve MTOK avantajı da dahil.

Merak ettiğin bir şey varsa sorabilirsin. Ama şunu unutma; Asla pes etme.

Eskiden ben de yazılılardan düşük aldığımda ve annem bana neden düşük aldığını sorduğunda ben "onlar dershaneye gidiyor, özel ders alıyor" diyerek tepkimi belirtirdim ancak lise'de bu çözüm değil ve zaten artık öyle bir amacım yok çok şükür. Şimdi kendi başıma ders çalışabiliyorum. Eskiden ablam ile zar zor çalışırdım. (benim kusurlarım var bu konuda :)) 3 gün önce başladığım bu ders tekrarına 2-3 dakika çalışıyorum, sence bu yeterli mi @Edward? Yani hocanın sadece o günkü derste anlattığı konuları tekrar ediyorum ya da yazdırdığı örnekleri tekrar ediyorum.

Evdeyken anlamadığım konu veya soru varsa Tonguç Akademi ve Şenol Hoca'dan bakıyorum ve bu gayet bana faydalı oluyor. Mesela dün Şenol Hoca'dan "Eşitsizlik" konusuna bakmıştım ki, yarın derse hazırlıklı gideyim :)

Üniversiteyi BAU düşünüyorum hocam. Cihan hocam bana ilham veriyor :) Cihan Nalbant.
Ara
Cevapla PGM
Teşekkür verenler:
@Henry BAU'nun Balıkesir yada Bahçeşehir olduğunu düşünüyorum.
Ara
Cevapla PGM
Teşekkür verenler:
(06-11-2015 Saat: 21:47)Edward Nickli Kullanıcıdan Alıntı: @Henry BAU'nun Balıkesir yada Bahçeşehir olduğunu düşünüyorum.

Kusura bakmayın, Bahçeşehir hocam :)
Ara
Cevapla PGM
Teşekkür verenler:
Günde 13 saat Antrenman vs yaparım pc başında 11. sınıfım ve Web Tasarım okuyorum yani gözde büyütülcek bişey değil aslında.
Ara
Cevapla PGM
Teşekkür verenler:

Hızlı Menü:

Şu anda bu konuyu okuyanlar: 2 Ziyaretçi

Online Shopping App
Online Shopping - E-Commerce Platform
Online Shopping - E-Commerce Platform
Feinunze Schmuck Jewelery Online Shopping