Konuyu Oyla:
  • Toplam: 0 Oy - Ortalama: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Diş Teli Hakkında...
Arkadaşlar Her Hafta Erzuruma Gitmeye Başladım Bugünde Gittim Daha Yeni Geldim. 3. Oldu Bu Şimdiye Kadar Diş Taşı Temizliği Yaptılar. Haftayada Kontrole Gidicem Eğer Diş Minelerim Sağlam Olmuşsa Ortadanti'ye Başlıcaz.
Korkum Bu Telin Yan Etkileri Ne ? Napmam Gerek ? Takılırken Acıtırmı ? vs.. :) 
Cevapla PGM
Teşekkür verenler:
DİŞ TELLERİ ACITIR MI?

Diş tellerini ilk defa kullanmaya başlamadan hemen önce, kişiler genelde tellerin dişlerine takılması konusunda tereddütlüdürler ve kendilerine “bu teller ağzımda rahatsızlık ya da acıya sebep olur mu?” sorusunu sorarlar.

Gerçek şu ki  diş telleri ilk defa takıldığı zaman ağızda ya da dişlerde olağanüstü seviyede bir acıya sebep olmazlar. Elbette ki az miktarda bir rahatsızlık hissi olacaktır, özellikle de teller braketlerin üzerine takıldıktan sonra hafif bir ağrı olabilir.

Eğer hayatınızda ilk defa diş telleri kullanacaksanız, bunun sizin için yeni bir deneyim olduğunu aklınızdan çıkarmamanız çok önemli. Bu sebeple ağzınızın ve dişlerinizin bu yeni değişime alışması için zaman tanımalısınız.

Braketler takıldıktan sonraki ilk birkaç saat içinde yemekleri çiğnemede zorluk çekebilirsiniz. Bu değişikliklerin, biraz sabırla ve pratik yaparak üstesinden gelebilirsiniz. Kısa süre içerisinde tekrar, diş telleriniz takılmadan önce yediğiniz tüm yemekleri yiyebilecek duruma geleceksiniz.

Özellikle diş telleri kullanmanın ilk safhasında, mümkünse yemek alışkanlığınızı sıvı yiyecekler olarak değiştirmeniz gerekecektir. Örneğin taze ve besleyici meyve püreleri, kalsiyum kaynağı yoğurt, çorbalar, patates püresi gibi yenmesi kolay besinler olabilir.

Bu plana, sadece diş telleri takıldıktan sonraki birkaç gün uymanız gerekecektir. Daha sonra yavaş yavaş daha önceki yemek düzeninize geri dönebilirsiniz.

Teller takıldıktan sonraki  ve Ortodonti Uzmanınızın diş telinize yapacağı ayarlama için gideceğiniz ilk kontrol randevunuza kadar, ağzınızda rahatsızlık hissi olabilir. Ayrıca sadece dişleriniz değil, dudaklarınız ve yanaklarınız da bu değişikliğe alışmak durumundadır.

Diş telleri kullanmaya başladığınızda, tüm ağzın iç yapısı değişime uğrar. Bu yüzden gerçekten, değişikliklere alışması için ağzınıza zaman tanımalısınız. Günümüzde, braketlerin yapımında kullanılan teller ve teknoloji son derece özeldir.

Diş telleri, sadece hafif ve esnek malzemeler kullanılarak imal edilir. Böylece hasta, sadece çok az seviyede bir acı ve rahatsızlık hissi yaşar.

Bu tür acı ve rahatsızlıklar, eczaneden alacağınız basit ağrı kesicilerle giderilebilir. Bunun dışında, hastalarımıza ağızlarını tuzlu suyla çalkalamalarını tavsiye ediyoruz.

Bu aynı zamanda, diş tellerinin yarattığı rahatsızlığı azaltır. Hastalar, tuzlu suyla ağzını her gün günde 4 defa çalkalamalıdır.

Ayrıca, özel yapım ortodontik mumlar mevcuttur. Bunlar, yanaklarınızın veya dudaklarınızın iç kısmını tahriş veya rahatsız eden diş tellerini kapatarak yumuşak dokuyla olan temasını keser.
İnanması zor gelebilir ama, sakız da diş tellerinin yarattığı rahatsızlık sorununa çare olabilir. Sakız çiğnemek, kanın, diş etrafındaki yapıya akışını çoğaltır. Bu da, rahatsızlık ve ağrının etkin biçimde azalmasına sebep olur. Bir önemli nokta, sakızın sert olmayan sakızlardan seçilmesine dikkat edilmelidir.

Alıntıdır
Ara
Cevapla PGM
Teşekkür verenler:
Ben Kullananlara Soruyorum.
Cevapla PGM
Teşekkür verenler:
-Benimde tedavi olmam lazım malesef ortodonti taktıran varsa yazsın benimde işime yarar.

-Haftaya salı randevum var

Araştırdık doktor doktor.
Ara
Cevapla PGM
Teşekkür verenler:
2 Hafta önce dişçiye gittim, çürük vardı :) Adam çekti :) . Çekmeden önce bir ine var, onu vuruyor ( acımıyor ) ondan sonra ağzını hissetmiyorsun. 20 Dakika bekliyorsun, ondan sonra dişini çekiyor. Akşama kadar ağzından tut dişine kadar hissetmiyorsun. Ağzıma tokat attım, ama hissetmedim o derece yani :)
30 Mart'da diğer dişime dolgu yaptırcam. Sanırım onda da ine vuracak... :) 
Diş teli hakkında bilgim yok. Ama merak etme, sorun olmaz bence. Doktorlar acımaması için elinden geleni yapıyor. Sonuçta yetişkin bir adam değilsin...
Hayırlısı olsun.
Ara
Cevapla PGM
Teşekkür verenler:
(25-02-2015 Saat: 00:06)KnownBoss Nickli Kullanıcıdan Alıntı: 2 Hafta önce dişçiye gittim, çürük vardı :) Adam çekti :) . Çekmeden önce bir ine var, onu vuruyor ( acımıyor ) ondan sonra ağzını hissetmiyorsun. 20 Dakika bekliyorsun, ondan sonra dişini çekiyor. Akşama kadar ağzından tut dişine kadar hissetmiyorsun. Ağzıma tokat attım, ama hissetmedim o derece yani :)
30 Mart'da diğer dişime dolgu yaptırcam. Sanırım onda da ine vuracak... :) 
Diş teli hakkında bilgim yok. Ama merak etme, sorun olmaz bence. Doktorlar acımaması için elinden geleni yapıyor. Sonuçta yetişkin bir adam değilsin...
Hayırlısı olsun.

İnşallah Hayırlı Olur..
Cevapla PGM
Teşekkür verenler:

Hızlı Menü:

Şu anda bu konuyu okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Online Shopping App
Online Shopping - E-Commerce Platform
Online Shopping - E-Commerce Platform
Feinunze Schmuck Jewelery Online Shopping