22-02-2015 Saat: 02:06
*Proteinler*, amino asitlerin
zincir halinde birbirlerine bağlanması sonucu oluşan büyük organik bileşiklerdir
. Proteinler, açlık anında en son tüketilirler. Kimyasal
sindirimleri
midede
başlar.
Proteinler, amino asitlerin
yapıtaşlarından oluşan polimerlerdir. Her proteinin kendisine has özelliklerinin olmasını sağlayan özel amino asit dizilimleri vardır. Proteinlerin işlevlerinin çoğu, kendisini oluşturan amino asitlerin özelliklerinin tayin edilmesiyle anlaşılabilir. İnsandan
virüse
proteinlerin oluşumunda en çok kullanılan 20 çeşit amino asit
vardır.
zincir halinde birbirlerine bağlanması sonucu oluşan büyük organik bileşiklerdir
. Proteinler, açlık anında en son tüketilirler. Kimyasal
sindirimleri
midede
başlar.
Proteinler, amino asitlerin
yapıtaşlarından oluşan polimerlerdir. Her proteinin kendisine has özelliklerinin olmasını sağlayan özel amino asit dizilimleri vardır. Proteinlerin işlevlerinin çoğu, kendisini oluşturan amino asitlerin özelliklerinin tayin edilmesiyle anlaşılabilir. İnsandan
virüse
proteinlerin oluşumunda en çok kullanılan 20 çeşit amino asit
vardır.