Konuyu Oyla:
  • Toplam: 2 Oy - Ortalama: 2
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Google yıllar süren davayı kazandı
New York yargısı, Google ve kitap yazarları arasında 8 yıldır devam eden hukuki süreci nihayet noktaladı. Kitapların bazı bölümlerini tarayarak internette yayımlayan arama motoru devi, ABD Yazarlar Birliği'nin açtığı davada haklı taraf bulundu.

1384638265_google-editions31.jpg

Mahkeme yargısı Google'ın kitapları taratarak internet ortamında sunmasının kamu yararına olduğu belirtti. Yazarlar ise verilen kararı temyize taşıyacaklarını ifade etti. Gerekçeli karardan kısa bir kesite yer verecek olursak; Hâkim Chin, Google'ın kitapları internette satmadığına ve okumaya hazır halde sunmadığını ve bu durumun bilim insanlarının lehine olduğunu belirtti. Chin ayrıca tüm toplumun bundan yarar sağladığını ifade etti.

Şirket kitapların tamamını değil, sadece bazı kesitleri dijital ortama aktarıyor. Mahkeme, günümüze kadar yaklaşık 20 milyon kitabın dijital ortama aktarıldığını belirtiyor. Amerikalı yazarlar ve yayınevleri 2005 yılında Google'a karşı dava açmışlardı.
Ara
Cevapla PGM
Teşekkür verenler:
Google'yi yenmek kolay değil bu devirde :)
Ara
Cevapla PGM
Teşekkür verenler:
Aynen :) Googleyi yıkmak kolay mı :D
Ara
Cevapla PGM
Teşekkür verenler:
(17-11-2013 Saat: 15:19)MeriCT Nickli Kullanıcıdan Alıntı: Google'yi yenmek kolay değil bu devirde :)

Katılıyorum.Google yene bilecek avukat yoktur bence :)
Ara
Cevapla PGM
Teşekkür verenler:
Kim Kazandi Bolumunu Bulamadim :D
Ara
Cevapla PGM
Teşekkür verenler:
(18-11-2013 Saat: 00:30)Landgrav Nickli Kullanıcıdan Alıntı: Kim Kazandi Bolumunu Bulamadim :D

Kim kazandı derken ? Başlıkta yazıyor Google :)
Ara
Cevapla PGM
Teşekkür verenler:

Hızlı Menü:

Şu anda bu konuyu okuyanlar: 1 Ziyaretçi

WTSupport | Torrent - ZULA - The Forest Platformu -

Online Shopping App
Online Shopping - E-Commerce Platform
Online Shopping - E-Commerce Platform
Feinunze Schmuck Jewelery Online Shopping