20-02-2017 Saat: 00:20
Merhabalar internette gezinirken keşfettiğim Mark Zuckerberg'in yaptığı benimde oldukça mantıklı bulduğum bir "meydan okuma" olayından bahsedeceğim.
Öncelikle Nedir Bu Meydan Okuma ?
"Meydan Okuma" aslında bir çeşit hedef koyma uygulaması gibi bir şey. Kendinize belirli bir süreliğine bir hedef belirliyorsunuz. Örneğin Mark Zuckerberg 2016 senesi için kendine evi için JARVIS adında bir kapsamlı bir AI (yapay zeka) geliştirmiş. 2017 meydan okuması ise Amerika'nın bütün eyaletlerinden insanlarla görüşecekmiş.
Peki Neden Kendimize Meydan Okuyalım ?
Çoğu insan boş zamanlarında oturup televizyonda benim aşırı gereksiz olduğunu düşündüğüm tv programlarını veya dizileri izliyor. Bu arada elbette insan isterse dizi vs. izleyebilir fakat 3 saat boş zamanı var ise neden 3 saat boyunca işlevsiz bir şekilde oturup dizi vs. izliyor ? Demek istediğim şey şu boş zamanınızda saçma, gereksiz faaliyetler yapmaktansa faydalı veya insanın kendini geliştirebileceği faaliyetler yapmak çok daha mantıklı geliyor bana. Örneğin programlama öğrenin, blog yazın, el işi yapın, yap-boz çözün, rübik küp çözün, yeni bir dil öğrenin. Şimdi bazı insanlar diyecek ki "benim buna ayıracak zaman, bütçem vs. yok". Benim düşüncem bir insanın zamanının olmaması kesinlikle bir bahanedir veya adam gerçek anlamda meşguldur. Yoksa okuldan gelip bilgisayarda saatlerce oyun oynayan bir öğrenci için zamanım yok lafının pek bir geçerliliği yok.
Eee Sen Ne Yapacaksın Peki ?
Benim 2017 hedefim aklıma estikçe bu tarz yazılar yazmak, python veya c++ öğrenmek, evi otomatikleştirmek (şuanda bir otomatik çiçek sulama projesi geliştiriyorum), geniş çaplı projeler geliştirmek vs.
Sonuç Olarak...
İnsanlar boş vakitlerini gerçekten zamanını harcadığına değecek şeyler yapmalı. Saçma televizyon programlarını izlememeli, saatlerce sosyal medyada takılmamalı bunun yerine egzersiz yapmalı, kendini geliştirmeli, kitap okumalı.
Dipnot :
Ben daha önce böyle yazılar yazmadım sadece denemelik bir yazıydı bu. Güzel tepkiler alırsam devam ettiririm belki. Hatalarım olduysa affola. Ayrıca saygı çerçevesi içinde istediğiniz kadar eleştirebilirsiniz beni.
Builds mobile apps or something